جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۴:۲۷ - ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۴۹۵۵
سیاست داخلی

آیت‌الله جنتی:

سیل اخیر را باید از خیرات الهی دانست/ مبادا مردم از نعمت خداوند شکایت داشته باشند

جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
نخستین جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در سال جدید در دفتر دبیرخانه این مجلس در تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله‌ احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان در این جلسه، ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های آسیب‌دیده از سیل در روزهای گذشته گفت: سیل‌های اخیر در عین اینکه خسارت‌های جانی و مالی در پی داشت اما برکات زیادی را هم به همراه داشت که باید اینها را نعمت الهی تلقی کرد.

 

وی افزود: خداوند متعال همواره این مملکت را به برکت خون شهدا از آفات داخلی و خارجی حفظ کرده و لذا سیل اخیر را باید از خیرات الهی دانست که کشور را از خشکسالی، گرد و غبار و مهاجرت‌ها نجات داد و به مردم سیل‌زده هم علی‌رغم رنج و آسیبی که از سیل دیدند عرض می‌کنم «عَسی أن تکرَهوا شَیئاً وهو خیرٌ لکم». مبادا مردم از نعمت خداوند شکایت داشته باشند.

 

جنتی با بیان اینکه امیدواریم بازسازی مناطق سیل‌زده با شور و نشاط ادامه داشته باشد، ادامه داد: باید تشکیلات منسجمی داشته باشیم تا با همین شور و شوق کمک‌ها و امدادرسانی‌ها استمرار پیدا کند و خانه‌های مردم بازسازی و نوسازی شود. البته مقداری صبر و حوصله نیاز است.

 

رئیس مجلس خبرگان در ادامه با اشاره به اقدام اخیر ایالات متحده آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با محکوم کردن این عمل خبیثانه گفت: سپاه مورد علاقه مردم بود ولی با این اقدام ترامپ، در داخل یک انسجام ملی در پشتیبانی و ارتقای جایگاه این نهاد مقدس بوجود آمد و صددرصد به نفع سپاه شد و همه سپاهی شدند؛ مجلس، دولت، خبرگان و عموم مردم سپاهی شدند و این عزتی بود که خداوند به این برادران داد. در این سیل هم در صف مقدم خدمتگزاری هستند. سپاه از نیروهای حزب‌اللهی تشکیل شده و عملشان عبادی است. ما نیز به سهم خود از این عزیزان تشکر می‌کنیم.

 

وی افزود: در هر صورت این اقدام نابخردانه آمریکا در داخل، آثار و برکات فراوانی داشت و ابعاد خارجی آن را باید مثل زمان جنگ تحمل کرد. باید به این فکر کنیم که در نهایت این سپاه پاسداران است که در این جنگ روانی پیروز می‌شود. امیدواریم خداوند سایه مقام معظم رهبری را بر سر ما مستدام کند.

 

آیت‌الله جنتی در پایان با اشاره به بدعهدی اروپا در قبال برجام نیز اظهار کرد: در خارج همه دست به دست هم دادند که ایران را منزوی کنند و اتحادیه اروپا در حاشیه برجام اگرچه ابراز علاقه و دوستی کرد اما در عمل ماهیت بدعهدی خود را نشان داد. دولت‌های اروپایی باید خجالت بکشند که زیر نظر آمریکا هستند و هر چه آمریکا می‌گوید چشم‌بسته قبول می‌کنند. از این نظر باید سرافکنده باشند.

 

براساس این گزارش، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نیز برنامه‌های نشست هیئت رئیسه خبرگان را تشریح کرد.

 

آیت‌الله سیداحمد خاتمی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما، اقدامات آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در جلوگیری از ارسال کمک دیگر کشورها برای سیل‌زدگان کشورمان را نشان‌دهنده رذالت و مقابله آنها با انسانیت و حقوق اولیه بشر دانست و افزود: حتی کشورهای در حال جنگ با یکدیگر نیز در این گونه مسائل انسانی همراهی می‌کنند اما آمریکا و هم‌پیمانانش بار دیگر در این موضوع رذالتشان را نشان دادند.

 

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها با کمال وقاحت و دروغگویی مدعی هستند که با دولت ایران طرفند اما دروغ می‌گویند زیرا با ملت ایران طرف هستند و نمی‌گذارند کمک‌های جهانی برای سیل‌زدگان به کشورمان برسد.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به حماقت ترامپ در تروریست دانستن سپاه پاسداران، این اقدام را نیز رذالت کاخ سفید دانست و گفت: دنیا متوجه این رذالت شد. عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.

 

خاتمی افزود: نیروهای مسلح و سپاه ما محبوب بوده و هستند اما با این حرکت رذیلانه ترامپ بر محبوبیتشان افزوده شد.

 

وی گفت: من از آغاز تاسیس سپاه تاکنون به یاد ندارم که چنین موج حمایتی از این نهاد شکل گرفته باشد. یادم نمی‌آید که تاکنون نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اکثر امامان جمعه، در حمایت از سپاه، لباس پاسداری پوشیده باشند. این گونه است که باید شکر خدا را بگوییم که دشمنان اسلام از حمقا (احمق‌ها) هستند.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ابراز امیدواری کرد که سپاه پاسداران این سرمایه را در مسیر آرمان‌های بلند نظام و مردم و ملت به کار بگیرد.

 

خاتمی همچنین با تبیین مباحث مطرح در نشست هیئت رئیسه مجلس خبرگان گفت: در این هیئت معمولا پس از هر اجلاس رسمی خبرگان به بررسی نظر نمایندگان این مجلس می‌پردازیم که در نطق‌هایشان اظهار کرده‌اند.

 

وی افزود: این اظهارنظرها در سه بخش خطاب به رئیس جمهوری و وزرا، رئیس قوه قضاییه و رئیس مجلس ایراد شده بود که مقرر شد به طور مکتوب و مجزا برای روسای قوای سه‌گانه ارسال شود.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: این بخشی از وظیفه ذاتی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری است که پیام اعضای این مجلس را ابلاغ کند.

 

خاتمی بررسی موضوع فعال‌تر شدن هیئت اندیشه‌ورز مجلس خبرگان رهبری را از دیگر موضوعات مطرح در نشست هیئت رئیسه دانست و تصریح کرد: در این نشست راهکارهایی عرضه شد تا به طور عملی بتوانیم خروجی مناسبی از این هیئت به محضر رهبر معظم انقلاب ارائه کنیم.

 

وی گفت: نامه‌ای هم از کمیسیون پاسداری و حراست از ولایت فقیه رسیده بود برای طرح موضوع ولایت فقیه در مراکز حوزوی، دانشگاهی و نشست‌های عمومی و پاسخ به شبهات در این‌باره که این طرح نیز برای اجرا به دبیرخانه مجلس خبرگان و معاونت فرهنگی آن ارجاع شد.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهمچنین با قدردانی از کمک‌رسانی و امداد و نجات گسترده سیل‌زدگان، انسجام ملی در پی این رویداد طبیعی را از هدایای الهی به ملت و کشورمان دانست.

 

خاتمی گفت: مسئولان اجرایی، نیروهای مسلح، نیروهای مردمی، روحانیت، دانشجویان و به‌ویژه موکب‌های اربعین حسینی وارد صحنه شدند و خدمات بسیار ارزنده‌ای ارائه کردند.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همچنین اولویت اصلی پس از امداد و نجات را عمران و آبادانی مناطق سیل‌زده و جبران خسارت‌ها دانست و اظهار کرد: اکنون قضیه داغ است و نباید پس از مدتی اهتمام جدی در کمک به سیل‌زدگان به سردی بگراید بلکه باید تا تکمیل بازسازی خانه‌های آسیب‌دیدگان ادامه یابد.

 

وی گفت: این به تنهایی از جانب دولت اجرایی نخواهد شد بلکه باید مردم وارد صحنه شوند و دست به دست یکدیگر کمک کنند تا خانه‌های سیل‌زدگان بازسازی شود.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: با همه وجود عرض می‌کنم که اعضای هیئت رئیسه مجلس خبرگان، درد و رنج سیل‌زدگان را درد و رنج خود می‌دانند.

 

خاتمی آسیب‌شناسی در موضوع جاری‌شدن سیل را مسئله‌ای مهم دانست و ابراز امیدواری کرد به نحوی برنامه‌ریزی شود که در آینده با این مشکلات کمتر مواجه شویم.

 

وی گفت: سیل و زلزله در همه جای دنیا هست منتها باید به نحوی پیش‌بینی شود که حتی‌الامکان از خسارت‌ها کاسته شود.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش