شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۴۹۷۰
سیاست داخلی

کریمی قدوسی:اطلاعات سپاه ،نوار حرفهای خاتمی را که گفته با شاه عربستان دیدار کرده است،ارائه داده

جواد کریمی قدوسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
کریمی‌قدوسی در یکی از آخرین موارد در هفتمین ‌روز مهرماه سال گذشته در توییتر، ادعایی را با ذکر برخی جزییات تکرار کرد که پیش‌تر از سوی محمدرضا نقدی، معاون فرهنگی فعلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز مطرح شده بود.

 نماینده مشهد در توییتر خود گفته بود که رییس دولت اصلاحات در ایام انتخابات پرحاشیه دهمین دوره ریاست‌جمهوری در سفری به عربستان، خواستار حمایت ملک‌ عبدالله، پادشاه این کشور از میرحسین موسوی شده است. ادعای او به همین ‌جا ختم نشده و این نماینده مجلس روایتی را از پاسخ پادشاه عربستان به خاتمی نقل کرد و نوشت: «در آن جلسه عبدالله خطاب به خاتمی می‌گوید: چرا ایران در منطقه و کشورهای عربی فعال است؟ می‌خواهید دستور بدهم ایران را روی سرتان خراب کنند؟»

 

کریمی‌قدوسی در ادامه و درباره پاسخ خاتمی به ملک ‌عبدالله، جمله‌ای را نقل کرد که تا چند روز نقل توییتر شده بود. او مدعی شد که رییس دولت اصلاحات، پادشاه عربستان را «اعلی‌حضرتا» خطاب کرده و در پاسخ به پرسش او گفته است: «اعلی‌حضرتا، درصورت رای آوردن ما، از هر کجا که امر بفرمایید خارج می‌شویم.» اظهارات کریمی‌قدوسی تا حدی برای کاربران شبکه‌های اجتماعی در آن زمان غیرقابل باور بود که عمدتا با ماجرا با ‌دید طنز مواجه شدند و کمی بعد هم به‌ سادگی از کنارش گذشتند. هر چند چنان که از قدیم هم گفته‌اند: «این رشته سر دراز دارد...» محمدرضا نقدی ۱۰ روز پس از اظهارات کریمی‌قدوسی در برنامه اینترنتی شبکه افق به نام «رو در رو» حاضر شد و بار دیگر ادعاهای ۲ سال پیش علیه رییس دولت اصلاحات و اتفاقات رخ ‌داده بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ را تکرار کرد. او در جریان این گفت‌وگو بدون ذکر نام کریمی‌قدوسی، توییت‌های او را تایید و گوشزد می‌کند که «نوار گفت ‌و گو و گزارش دیدار خاتمی با پادشاه عربستان موجود است.»

 

این ادعای نقدی اما همان زمان با واکنش دفتر خاتمی مواجه و منجر به شکایت رییس دولت اصلاحات از او شد؛ شکایتی که تا امروز هم منجر به صدور رای نشده و براساس اظهارات رضا باقری - وکیل خاتمی - «هیچ پیشرفتی نداشته است.»

 

با این حال دفتر رییس دولت اصلاحات در مقابل ادعاهای کریمی‌قدوسی سکوت نکرد و پرونده این شکایت برای بررسی به هیات نظارت مجلس شورای اسلامی ارجاع شد. با آغاز بررسی‌ها در هیات نظارت، افکار عمومی انتظار حضور وکلای خاتمی و کریمی‌قدوسی در جلسات مذکور را داشتند ولی چنانچه خود کریمی‌قدوسی به «اعتماد» گفته اگر چه او برای بیان دیدگاه و طرح مدعیاتش به جلسات هیات نظارت بر رفتار نمایندگان رفته اما هرگز فرصتی برای حضور وکیل خاتمی در این جلسات فراهم نشده است.

 

کریمی‌قدوسی اما حالا صراحتا به خبرنگار ما می‌گوید پرونده شکایت خاتمی از او در هیات نظارت قوه ‌مقننه، «مختومه» شده است. علیرضا سلیمی، عضو هیات نظارت مجلس شورای اسلامی نیز که خود چندی پیش به ‌واسطه جنجال توییتری به چهره‌ای نام‌آشنا برای دنبال‌کنندگان اخبار بهارستان تبدیل شد، درست در لحظاتی که پشت گیت‌های حفاظتی لابی‌های بهارستان ایستاده و تاکید می‌کرد که «نماینده دور اول نیست» و خوب بلد است طوری با خبرنگاران مصاحبه کند که در نهایت حرف خاصی هم نزده باشد، در گفت‌وگویی مختصر با «اعتماد»، رسیدگی و مختومه ‌شدن پرونده شکایت خاتمی از کریمی‌قدوسی در هیات نظارت را تایید کرده است.

 

پیگیری‌های خبرنگار ما در لابی کم‌نور بهارستان اما نشان داد که کریمی‌قدوسی به‌تنهایی در جلسه هیات نظارت بر رفتار نمایندگان برای رسیدگی به شکایت خاتمی حاضر شده و اسنادی نیز ارایه کرده است. نماینده مشهد تاکید می‌کند که اظهارات خاتمی درباره دیدار خود با پادشاه عربستان ضبط شده است. با این همه اما بر اساس اظهارات کریمی‌قدوسی، گویا آنچه او در جلسه هیات نظارت به عنوان سند ارایه کرده، «نوار» اظهارات سردار نقدی در همان گفت‌وگوی تصویری با برنامه «رو در رو» شبکه افق است.

 

به بیان دیگر، هیات نظارت صرفا با استناد به اظهارات معاون فرهنگی سپاه پاسداران که صحت آنها به ‌واسطه شکایت سال ۹۵ رییس دولت اصلاحات زیر سوال است، پرونده شکایت خاتمی از عضو جبهه پایداری مجلس دهم را مختومه کرده است. نکته عجیب ماجرا آنجاست که یکی از اعضای هیات نظارت که نخواست نامش فاش شود، مختومه شدن پرونده شکایت خاتمی از کریمی‌قدوسی را مترادف با «محکومیت رییس دولت اصلاحات» دانسته است؛ حال آنکه بر اساس، اساسنامه هیات نظارت بر رفتار نمایندگان این جلسه صرفا برای بررسی ادعای کریمی‌قدوسی و حدود آن تشکیل شده، نه قضاوت درباره عملکرد رییس دولت اصلاحات. با تمام این نواقص اما آنچه قطعی است، پایان بررسی پرونده شکایت خاتمی از نماینده مشهد در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.

 

روایت کریمی‌قدوسی از آخرین جزییات پرونده شکایت خاتمی

 

آقای کریمی‌قدوسی! جلسه هیات نظارت برای بررسی شکایت آقای خاتمی از شما برگزار شد؟

بله، برگزار شد.

 

شما در آن جلسه حاضر شدید؟

بله، به جلسه رفتم و سند خود را هم به حاضران نشان دادم. ضمن اینکه این موضوع عطف به مجلس هشتم می‌شد، چرا که من در مجلس هشتم این موضوع (دیدار خاتمی با پادشاه عربستان) را مطرح کرده‌ام، حتی از تریبون مجلس نهم نیز این موضوع را مطرح کردم.

 

سند نشان دادید؟

بله، سند این موضوع مشخص است. یعنی صحبت‌های آقای خاتمی که این صحبت‌ها را مطرح کرده، ضبط شده است. جناب آقای سردار نقدی، مسوول فرهنگی سپاه بعد از همین توییت و مصاحبه من، مصاحبه کرد و گفت که نوار موجود است. خودش (خاتمی) بگوید چه چیزهایی گفته است!

 

این سندی که در جلسه هیات نظارت پخش کردید، چه بود؟

نوار صحبت‌های آقای نقدی.

 

یعنی سند شما درباره دیدار آقای خاتمی با پادشاه عربستان نوار صحبت‌های آقای نقدی است که بعد از توییت شما در مصاحبه‌ای حرف‌های شما را تایید کرده؟

بله! چون پرونده فتنه ۸۸ دست سپاه بوده است. آن زمان در مجلس هشتم ما این اسناد را در اختیار داشتیم.

 

یعنی اسناد دیدار آقای خاتمی با ملک عبدالله را در اختیار داشتید؟

بله.

 

این سند که می‌گویید در اختیار داشتید، چیست؟

آقای خاتمی در جلسه روحانیون مبارز جزییات دیدار خود با پادشاه عربستان را برای دوستان یا همکارانش تشریح می‌کند.

 

این فایل صوتی که می‌گویید چطور به دست سردار نقدی و شما رسیده است؟

اطلاعات سپاه مسوول مقابله با فتنه بوده و اخبار و مطالب مربوط به آن را جمع‌آوری کرده است.

 

وکیل آقای خاتمی در این جلسات حاضر بود؟

خیر! هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است. وکیل در اینجا حاضر نمی‌شود. شکایت به هیات نظارت ارسال شده و در آنجا بررسی می‌شود. من در این جلسه حاضر شدم و گفتم این هم سند که می‌خواستید.

 

پس شما به تنهایی در این جلسه حاضر شدید و با همین سند که گفتید پرونده مختومه شد؟

بله! نوار را پخش کردم و گفتم این هم سند. دیگران حرف‌هایی زدند که من گفتم سند تمام این موارد موجود است.

 

etemadnewspaper.ir
  • 16
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش