شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۱ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۷۵۷
سیاست داخلی

توضیحات عضو سندیکای شرکت واحد درباره‌ی سفر رضا شهابی

رضا شهابی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

داود رضوی، عضو هیات مدیره‌ی سندیکای شرکت واحد در ارتباط با سفر رضا شهابی به فرانسه برای شرکت در یک کنگره‌ی کارگری گفت: در یک سفر خارجی شما باید از دو ماه قبل برنامه‌ریزی کنید. این سفر آقای شهابی هم در رابطه با پنجاه و دومین کنگره‌ی «سِ ژِ تِ» بود و نمایندگان اکثر کشورهای دنیا آنجا حضور داشتند و چون سال گذشته ما با دبیرکل «سِ ژِ تِ» ملاقات داشتیم، ایشان یک نماینده از طرف سندیکا دعوت کردند.

 

رضا شهابی، فعال کارگری و عضو هیات مدیره‌ی سندیکای شرکت واحد که همزمان با روز جهانی کارگر روز ۱۱ اردیبهشت‌ماه بازداشت شده بود سه روز پیش از سفرش به فرانسه -۱۷ اردیبهشت‌ماه- آزاد شد و به این سفر رفت تا به دعوت کنفدراسیون عمومی کار فرانسه «سِ ژِ تِ» در پنجاه و دومین کنگره‌ی فدرال سندیکا شرکت کند. او در سخنرانی خود در این کنگره ضمن اشاره به دشواری‌های فعالیت کارگری در ایران تاکید کرده بود که: «ما کارگران با جنگ افروزی‌های دولت‌های سرمایه‌داری در جهان و مخصوصا در خاورمیانه مخالفیم.»

 

او درباره‌ی ادعای خبرگزاری فارس مبنی بر همکاری این فعال کارگری با نیروهای امنیتی گفت: «همانطور که در کانال سندیکای شرکت واحد هم عنوان کردیم، سابقه‌ی این خبرگزاری مشخص است. خبرگزاری که هیچوقت یک خبر کارگری کار نکرده است، چطور شده است که خبر سفر آقای شهابی را از تلگرام سندیکا برداشته و تیتر زده است: «همکاری با مأمورین امنیتی»؟ این خودش جای سؤال دارد. فکر نمی‌کنم آنها راجع به معیشت کارگران و برخوردی که با آنها بابت اعتراضاتشان انجام می‌شود تا به حال مطلبی کار کرده باشند. سایت شما دوسال پیش که مصاحبه کردم، هرچه گفتیم و اتفاقاتی که افتاده بود و واقعیت داشت را بازتاب داد. اما ما یکبار هم چنین خبری در خبرگزاری فارس ندیدیم. اما اینکه به یک باره بیاید چنین مطلبی بنویسد، از نظر سندیکای شرکت واحد یک حرکت امنیتی است.

 

این فعال کارگری در ادامه افزود: در یک سفر خارجی شما باید حداقل از دو ماه قبل برنامه‌ریزی کنید. این سفر آقای شهابی هم دررابطه با پنجاه و دومین کنگره‌ی «سِ ژِ تِ» بود و نمایندگان اکثر کشورهای دنیا آنجا حضور داشتند و چون سال گذشته ما با دبیر کل «سِ ژِ تِ» ملاقات داشتیم، ایشان یک نماینده از طرف سندیکا دعوت کرد. نهایتاً همانطور که پشت تصمیمات سندیکا خردجمعی است، سندیکا تصمیم گرفت آقای شهابی به آنجا برود و در کنگره شرکت کند.

 

رضوی درباره‌ی سفر سال گذشته‌اش به همراه رضا شهابی به فرانسه گفت: پارسال ما در حاشیه‌ی کنفرانس «I L O» در ژنو -که هیاتی هم به عنوان نمایندگان کارگران ایران از طرف جمهوری اسلامی به آنجا می‌رود که ما راجع به آن بحث داریم که آن‌ها نمایندگان ما نیستند- حضور داشتیم. در این کنفرانس هرساله نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان جهانی کار از جمله ایران شرکت می‌کنند و هیچوقت نمایندگان مستقل در آن حضور نداشتند. پارسال اولین دفعه‌ای بود که به دعوت «کلکتیو سندیکاهای کارگری» دو نفر از اعضای سندیکای شرکت واحد شرکت کردند که من و آقای شهابی بودیم. در آنجا ما توانستیم در کنفرانس ژنو هم شرکت کنیم و در حاشیه‌اش با معاون دبیرکل آی آل او و مقامات آی تی اف و آی تی سی دیدار داشتیم که بسیار هم کارساز بود.

 

او در ادامه گفت: آقای شهابی به این صورت که می‌گویند به آسانی هم آزاد نشده‌اند. اول اینکه در آن روز حدود ۵۰ نفر دستگیر شدند و هفت نفر از اعضای سندیکای شرکت واحد بودند که از این هفت نفر فقط آقای حسن سعیدی قرار بازداشت سی روزه برایش صادر شد و ایشان هنوز در بازداشت هستند. آقای شهابی هم پرونده‌اش از شعبه‌ای به شعبه‌ی دیگر رفت و در ضمن می‌توانم بگویم ۸۰ درصد کسانی که آن روز دستگیر شدند درحال حاضر آزاد شده‌اند.

 

بخش امنیتی هم از قوانینی پیروی نمی‌کنند که چرا ما بخواهیم بگوییم شهابی به این صورت آزاد شد و یا فرد دیگری به صورت دیگری آزاد شد. در پرونده‌ی اول ماه می فردی را داریم که با قرار ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده است و فرد دیگری را هم داریم که با قرار ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده است. اگر بخواهیم از نظر میزان شناخته شده بودن این مساله را بسنجیم، گاهی می‌بینیم که کسی که درحال حاضر با قرار ۴۰۰ میلیون تومانی بیرون آمده است نه چندان شناخته شده است و نه فعالیتی داشته است.

 

این فعال کارگری عنوان کرد: اما آقای شهابی با قرار ۲۵۰ میلیون تومانی بیرون آمده است و اینطور نیست که به راحتی از زندان بیرون آمده باشد. به هرحال این تصمیماتی است که مقامات امنیتی می‌گیرند و همانطور که گفتم آقای سعیدی هنوز به صورت فراقانونی در بازداشت است و بازجویی‌اش تمام شده است.

 

واکنش همسر شهابی به گزارش خبرگزاری فارس

ربابه رضایی، همسر رضا شهابی نیز دراین باره به انصاف نیوز گفت: آقای شهابی قبل از اینکه دستگیر بشود، تمام کارهای مسافرتش را انجام داده بود و بلیتش را خریده بود و با قرار کفالت از زندان آزاد شد. اصلاً چنین چیزی نبوده است که با اطلاعات همکاری کرده باشند، اینها یکسری حرف‌های بی پایه است. او دفعه‌ی اولی نیست که بازداشت می‌شود و اگر قرار بود همکاری کند نه سال پیش با اطلاعات همکاری می‌کرد که اینهمه سختی کشید اما بازهم کوتاه نیامد و کارش را ادامه داد. ما تمام مدارک این مساله را داریم و آقای شهابی به خاطر تهمت‌هایی که پشت سرشان نسبت داده شده هروقت برگردند آن را منتشر می‌کنند.

 

او در ادامه گفت: به جز آقای شهابی چند نفر دیگر هم آزاد شده‌اند، پس آنها هم با اطلاعات همکاری کردند؟ کسانی که درحال حاضر هنوز در بازداشت‌اند از قبل پرونده داشتند و این بهانه ایجاد شده که ایشان را در بازداشت نگه دارند.

 

ما تمام مدارک این مساله را داریم و آقای شهابی به خاطر تهمت‌هایی که پشت سرشان نسبت داده شده هروقت برگردند آن را منتشر می‌کنند. درحال حاضر اتفاق خاصی نیفتاده و به خاطر روز جهانی کارگر او را گرفته‌اند و با کفالت آزاد کردند. کسانی که این تهمت‌ها را زده‌اند می‌توانند به دادسرای اوین بروند و این مدارک را ببینند.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش