اکنون نه انتخابات مجلس اسفندماه و نه آزادي گريس ۱ پرونده اصلي روي ميز سياسيون و صاحبنظران بود بلکه متني در فضاي مجازي منتشر شد که نامه سخنان آيت ا... يزدي را داشت که طي آن، انتقاداتي که به آيتا... صادق لاريجاني و رئيس جمهور و يکي از روحانيون شده بود. البته بايد در نظر داشت آيتا... يزدي چند زماني است که در ظاهر نقاد به عرصه آمده است و از نمايندگان مجلس تا رئيس جمهور و رئيس سابق قوه قضائيه و... را هدف انتقاد قرار ميدهد. ديروز هم فرارو نوشت؛ آيتا... محمد يزدي، رئيس جامعه مدرسين و عضو فقهاي شوراي نگهبان يکشنبه هفته گذشته با مسئولان مرکز بسيج اساتيد و نخبگان حوزه علميه قم ديدار کرده است.
وي با انتقاد از آيتا...صادق آملي لاريجاني گفته است: هرچند در مسالهاي نظر ولي فقيه خلاف عقيده من باشد، موظفم که اطاعت کنم؛ چون ضررش کمتر از شکستن حرمت ولايت و حاکميت است. فلاني ميگويد اگه اين کار را نکنيد نجف ميروم! خوب برويد، آيا با رفتن شما قم بههم ميخورد؟ شما در قم بودنتان هم خيلي موثر نبود؛ چه رسد که نجف برويد. رئيس دفتري که ۱۰سال، جاي مهمي را اداره کرده دستگير ميشود، بعد اعتراض ميکند که چرا گرفتيد؟! به اسم مدرسه علميه، کاخ ساختند!... از کجا آوردي ساختي؟ به نوشته فريد مدرسي، آيتا... يزدي انتقادات تندي عليه رئيس جمهور کرده و ضمنا با انتقاد از يکي از علماي قم گفته است اگر نميتواني مملکت را اداره کني، برو کنار. اين برو کنار را چه کسي بايد بگويد؛ در درجه اول حوزه بايد بگويد. بعد از نظر قانوني بايد ديوان عالي قضائي بگويد. بعدش هم مجلس بگويد ولي متأسفانه ميبينيم مجلس هم وضعيت ديگري دارد!
تکذيب يا تاييد؟
پس از انتشار اين متن در صفحات مجازي بود که حجتالاسلام حمزه قرباني، مدير روابط عمومي جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: بارها اعلام کردهايم که تنها مرجع اخبار مربوط به آيتا... يزدي، رئيس جامعه مدرسين، پايگاه اطلاعرساني اين تشکل است. سخناني که در فضاي مجازي به آيتا... يزدي منتسب شده است، سنديت ندارد و تنها مرجع معتبر در اين زمينه، پايگاه اطلاعرساني جامعه مدرسين است. آيتا... مرتضي مقتدايي از اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفتوگو با ايرناپلاس درباره انتقاد آيتا... محمد يزدي، رئيس جامعه مدرسين از آيتا... صادق لاريجاني، رئيس سابق قوه قضائيه توضيح ميدهد: در مردادماه جلسات جامعه مدرسين تعطيل است.
ما از يک هفته قبل از مرداد اصلا جلسه نداشتيم. آقاي يزدي اينگونه مطالب را که در ذهنشان بود گاهي در جلسات جامعه مدرسين مطرح ميکردند و حالا علني آن را بيان کردهاند. اگر با من مشورت ميشد ميگفتم طرح علني اين مسائل به مصلحت نيست، ولي حالا خودشان صلاح ديدند. ولي من در اين قضيه بهطورکلي وارد نميشوم. مقتدايي درباره اينکه وقتي فردي از سِمَت خود کنار ميرود و عدهاي شروع به انتقاد از عملکرد او در زمان مسئوليت ميکنند ميگويد: بله؛ به نظرم همين شخص اگر کار خلافي داشته، اگر صلاح ميدانستند، همان وقت تذکر ميدادند، ولي اگر صلاح نميدانند و سکوت کردند، بايد هميشه سکوت کنند. اگر کسي سر پستي بود و رفت، بعد انتقاد کنند اين کار درستي نيست. به نظر من هم اين کار صحيحي نيست.
روزهاي تلخ پس از خروج از قوه قضائيه!
آيتا... صادق آملي لاريجاني پس از خروج از قوه قضائيه روزهاي دشواري را در پيش رو داشت که سبب شد نگاهها به سمت او متمرکز شود. نيمه دوم تيرماه بود که اعلام شد معاون اجرايي حوزه رياستِ رئيس پيشين قوه قضائيه بازداشت شد. اظهارات پورمختار نماينده مجلس مبني بر اينکه اکبر طبري همراه آملي لاريجاني به مجمع تشخيص مصلحت نظام رفته است سبب شد تا روابط عمومي مجمع تشخيص چنين پاسخ دهد که «برخي از اتهامات مطرح در مورد معاون اجرايي حوزه رياست قبلا در دادسرا بررسي شده و کذب بودن آن محرز شده بود.
رئيس قوه قضائيه پيشين هم خود مستقلا آنها را بررسي و خلاف بودن آنها براي وي محرز شده بود» و البته سخنگوي قوهقضائيه، اعمال نفوذ در پروندهها و بعضي روابط ناصواب را از دلايل بازداشت اکبر طبري معاون اجرايي سابق حوزه رياست قوهقضائيه اعلام کرد. پس از آن شايعه ديگري مبني بر نامه صادق لاريجاني به مقام معظم رهبري با محوريت ترک ايران و سکونت در نجف منتشر شد که خبرگزاري تسنيم در واکنش به اين شايعه نوشت: «يکي از شخصيتهاي نزديک به آيتا... آملي صحت و سقم اين خبر را جويا شد.
اين منبع مطلع با تأکيد بر اينکه اين شايعه هيچ نسبتي با واقعيت ندارد و کذب است، گفت: آيتا... آملي لاريجاني بهزودي جلسات تدريس دروس حوزوي را در حوزه علميه قم مجددا از سر خواهند گرفت و بنايي بر مهاجرت ندارند.» و همچنين روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام اعلام ميدارد: ارسال نامه رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام به مقام معظم رهبري (مدظله العالي) درباره برخي متهمان يا هجرت به نجف اشرف از اساس کذب محض بوده و به هيچ عنوان صحت ندارد.
پس از آن هم صداوسيما رويکرد خود درباره صادق لاريجاني را عيان کرد. در يک برنامه دو مجري صداوسيما اعلام کردند که زماني بابت طرح يک پرسش در صداوسيما درباره عملکرد سازمان ثبت اسناد از سوي رئيس قوه قضائيه، آيتا... آملي لاريجاني، مورد بازخواست قرار ميگيرند و گفته ميشود که عوامل بيگانه در صداوسيما نفوذ کرده و دادستان هم عليه آنها اعلام جرم ميکند و متعاقب آن احضار ميشوند. پس از آن هم در برنامه ديگر صداوسيما ، يک روحاني در انتقاد از ساختوسازهاي مجلل ميگويد که اشرافيت در زمان پهلوي، اجتماعي و در زمان ما مذهبي است: «قبل از گيردادن به ويلاهاي لواسان به حوزه لواسان بايد گير بدهيد.
اين حوزههاي مجلل در قم و مدارس مجلل چند درصد مال مراجع تقليد صاحب رساله است که هيچ نسبتي با حاکميت و دولت برحسب ظاهر ندارند؟ مال رئيس سابق قوه قضائيه يا رئيس سابق مجلس يا امامجمعه فلان شهر است». نام صادق آملي لاريجاني گويي به بحث ثابت تبديل شده بود چنانکه حتي در پرونده شهرک باستيهيلز لواسانات که شهرک جديد در حال ساخت کلاک مطرح شد، فرماندار شميرانات گفت ساخت اين شهرک با حکم رئيس قوه قضائيه سابق بوده و وزارت کشور، استانداري تهران و فرمانداري در آن هيچ نقشي نداشتهاند! و... بنابراين خروج صادق لاريجاني از قوه قضائيه براي او نه تنها خوش يمن نبود بلکه آيندهاي را رقم زد که شايد هيچگاه تصور آن را نداشت.
دليل پايان سکوت درباره صادق لاريجاني
درباره چرايي علني شدن انتقادات به آيت ا...صادق لاريجاني گمانههايي مطرح ميشود. او ديگر در جايگاه رياست قوه قضائيه حضور ندارد بنابراين سايه برخورد با منتقدان ديگر وجود ندارد و آنها حتي صداوسيما بدون لکنت به بيان نقدهاي خود ميپردازند. برخي نيز معتقدند هدف از انتقاد به صادق لاريجاني کاستن از اعتبار برادر او يعني علي لاريجاني است . اين بخش تصور آن را دارند که علي لاريجاني کانديداي انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ است پس با علني کردن انتقاداتشان به صادق لاريجاني سبب بياعتمادي جامعه به خانواده لاريجانيها و بهويژه علي ميشوند. در نهايت اکنون جامعه چشم انتظار توضيحات صادق لاريجاني درباره آنچه است که به او نسبت ميدهند از اکبر طبري تا بزرگترين حوزه مجلل و... .
- 16
- 3
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۵/۲۷ - ۱۱:۳۷
Permalink