جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۳۵ - ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۰۸۰
سیاست داخلی

آیه قرآن یا آیه سازمان مجاهدین!/ اصولگرایان به خاطر یک آیه قرآن به حناچی حمله کردند

پیروز حناچی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
اصولگرایان تندرو از پیروز حناچی به خاطر قرائی یک آیه از قرآن انتقاد کرده‌اند و نوشته‌اند این ایه متعلق به سازمان مجاهدین خلق است بنابراین باید در استعلامات حناچی تجدید نظر کرد. این اظهارات بعد از اینکه روز گذشته سخنانی درباره بدهی بالای شهرداری مربوط به دوره قبل مطرح شد، گفته شده است.

پیروز حناچی از زمانی که عنان شهرداری تهران را به دست گرفته است، محافظه کاری را سرلوحه فعالیت خود قرار داده است؛ چه زمانی که معاونان خود را انتخاب می‌کند و چه در سخنرانی‌ها همیشه حواسش را جمع می‌کند تا حساسیتی ایجاد نکند؛ روز گذشته کمتر کسی به ذهنش خطور می‌کرد استفاده از یک آیه قرآن هم برای حناچی دردسرساز شود و باعث بحث و جدل در فضای مجازی شود.

حناچی در سخنرانی روز گذشته‌اش، وقتی اظهاراتش را جمعبندی می‌کرد، سخنانش را با آیه‌ای از سوره نسا به پایان برد. آیه‌ای که به نام آیه مجاهدان مشهور است. در بخشی از این آیه آمده است: «فضل الله المجاهدین باموالهم وانفسهم علی القاعدین درجة وکلا وعد الله الحسنی وفضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما»

مخالفان حناچی نوشته بودند او آیه‌ای مربوط به سازمان مجاهدین را خوانده و در صحبت‌هایش چند بار هم از کلمه «خلق» استفاده کرده است. با توجه به اینکه برادر او عضو سازمان مجاهدین است، همه اینها یک معنی می‌دهد. این افراد برای ضربه بیشتر به حناچی در نوشته‌هایشان از هشتگ کنایی «من به سازمان وفادارم» استفاده کرده بود.

زمانی که سعید محسن و علی اصغر بدیع زادگان و محمد حنیف نژاد چریک‌های مسلمان، سازمان مجاهدین انقلاب را تشکیل می‌دادند، همین آیه را به صورت خلاصه شده «فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما» در آرم سازمان خود قرار دادند. این آیه در دوره رهبری تقی شهرام از بالای لوگو حذف شد و پس از انقلاب ایران دوباره به آرم سازمان بازگردانده شد.

اکانت‌های اصلی اصولگرا مثل دکتر ببعی که رهبری طیفی از نیرو‌های رادیکال این جریان را در توییتر به عهده دارند، بلافاصله به همین آیه اشاره کرده بودند و نوشته بودند که «از پیروز حناچی انتظاری ندارند و مشکل از فرایند استعلام‌های وزارت کشور و وزارت اطلاعات است» و در نهایت در نتیجه‌گیری عجیبی حناچی را فردی وفادار به سازمان مجاهدین خوانده بودند!

حاج حیدر‏ از فعالان توییتر نوشت «پیروز حناچی امروز در سخنرانیش خیلی بی‌ربط به آیه فضل الله المجاهدین اشاره کرده است. آیه روی خبر سایت همشهری منتشر شد، اما بعداز چند دقیقه از خروجی سایت حذف شده؟ نکته جالب اینکه این آیه روی لوگوی گروهک منافقین نوشته شده و البته یادمون هست که برادر پیروز حناچی عضو سازمانه منافقی است!»

از میان رسانه‌های رسمی نیز اکانت توییتری باشگاه خبرنگاران جوان هم به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت «اشاره عجیب ‎حناچی به آیه حک شده در آرم گروهک منافقین! حناچی شهردار تهران در مراسم اهتزاز پرچم حضرت امام حسین (ع) آیه حک شده در آرم گروهک تروریستی مجاهدین خلق را قرائت کرد. کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی نسبت به این اقدام جنجالی انتقاد کردند»

اکانت توییتری باشگاه خبرنگاران چندی پیش نیز مهمترین منبعی بود که خبر مهاجرت صادق لاریجانی به نجف را رسانه‌ای کرده بود. با این حال اقدام اخیر این مجموعه که وابسته به صدا و سیماست، با واکنش انتقادی فعالان فضای مجازی رو به رو شد.

برخی فعالان سیاسی موضوع حمله بی دلیل به حناچی را به ماجرایبدهی‌های شهرداری گره زدند. حسین رزاق از توییت نویسان اصلاح طلب نوشته ‏ «قالیباف بار‌ها گفته بود بدهی ۵۰ هزار میلیاردی دوران او دروغ محض است، اما سند شهرداری تهران به امضای ‎حناچی نشان می‌دهد که میزان بدهی‌ها ۶۹هزار میلیارد تومان بوده است! وقتی باشگاه پرونده سازان جوان و امنیتی‌های توئیتر بسیج می‌شوند، یعنی دستور آمده رازی مگو فاش شده که نباید، پس جوسازی کنید!»

روز شنبه بعضی خبرگزاری‌ها، سندی را از قول محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران منتشر کرده بودند که میزان بدهی شهرداری تهران را در پایان دوره قالیباف، ۶۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود. این رقم تفاوتی معناداری با رقم ۱۶ هزار میلیارد تومان که پیش از این از سوی قالیباف اعلام شده بود، داشت.

تنها کاربران عادی توییتر نبودند که به خبر باشگاه خبرنگاران واکنش نشان دادند، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور هم در صفحه توییتر خود نوشت ‏و آیه «فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِینَ عَلَى الْقَاعِدِینَ اجرا عظیما» از زیباترین آیات قرآن کریم است، چون گروهی پلید از ان بهره برداری می‌کنند ما بعد از انقلاب کمتر به ان استنادکردیم. درحالیکه حق یاران امام بود. آفرین به آقای حناچی که این آیه شریفه را به دامان ادبیات انقلاب برگرداند.

این مسئله البته بین خود اصولگرایان هم واکنش‌های متفاوتی داشت از جمله تقی دژاکام نویسنده روزنامه کیهان نوشت ‏یکی از کار‌هایی که باید انجام می‌شد و نشد این بوده که آیه «فضّل الله المجاهدین علی القاعدین اجراً عظیماً» رو از قرآن حذف می‌کردیم که نکردیم! تا دیگه هیچ کس جرات نکنه «اشاره» اون هم «اشاره عجیب» به این آیه داشته باشه!

کاربر دیگری نوشته ‏ «آرمان مستضعفین» (سازمان رزمندگان پیشگام مستضعفین ایران) هم آیهٔ «وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ…» را زیر نام نشریاتش کار می‌کرد. خوشبختانه «نظام» همچنان حواسش جمع است، وگرنه این حزب‌اللهی‌ها قرآن را هم به تیغ جرح‌ و تعدیل می‌سپردند.

کاربر دیگری هم نوشته «‏من از طرف عتبه عباسیه از برخی حزب‌های ایرانی عذرخواهی می‌کنم که روی ضریح حضرت عباس آیه‌ی «فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجراً عظیما» درشت حکاکی شده است.»

واکنش فعالان فضای مجازی به آیه قرآنی که حناچی قرائت کرد

صادق نیکو روزنامه نگار اصولگرا که با اسم واقعی در فضای مجازی فعالیت می‌کند نیز نوشته «‏باشگاه خبرنگاران میگه آیه‌ای که شهردار تهران خونده مال منافقینه! خواهشا تو باشگاه خبرنگاران قرآن رو حذفیات مد نظرتون چاپ کنید که مسئولین بدونن از این به بعد چه آیه‌هایی مجوز داره.»

خیلی از کاربران از خود موضوع ابراز تعجب کرده بودند؛ چه اینکه تا به حال سابقه نداشته برای هجمه به مسئولان کسی به قرائت قران توسط او استناد کند. با این حال این اتفاق عجیب توسط اصولگرایان تندرو افتاد و سانسور قرآن به کرامات آنها اضافه شد. نکته مهمی که منتقدان از آن غافل بوده‌اند، این بود که آین آیه ساخته شده توسط سازمان مجاهدین نبوده [که اگر هم باشد، آیه متعلق به نسلی از سازمان مجاهدین است که مورد قبول جمهوری اسلامی است] بلکه آیه‌ای که بر پیامبر اسلام وحی شده است!

پیش از این نیز در ماجرای انتخاب حناچی به عنوان شهردار تهران، دردسرهای زیادی برای حناچی ایجاد شده بود و منتقدان او گفته بودند که چون برادرش پیمان حناچی عضو سازمان مجاهدین است، او نمی‌تواند در مشاغل حساس حضور داشته باشد. با این حال رویداد۲۴ در گزارشی به این موضوع پرداخت و همان زمان نوشت که اول نمی‌توان کسی را به خاطر جرم خویشاوندش گناهکار دانست و دوم اینکه موارد مشابه در این زمینه را بررسی کرد و نشان داد این اتفاق پیش از این بسیار سابقه داشته و فرزندان و نزدیکان بسیاری از اعضای ارشد نظام عضو سازمان‌های مخالف جمهوری اسلامی بوده‌اند.

با این حال به نظر می‌رسد در مواجهه با چنین انتقاداتی، اصلا نباید به سراغ این موضوع رفت که آیه را چه کسی و چه گروهی استفاده کرده، بلکه مهمتر از هر استدلالی، توجه به این نکته است که نمی‌توان آیات قرآن را گزینشی انتخاب کرد و آن را از به گروهی دیگر منسوب کرد.

rouydad24.ir
  • -1
  • 26
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش