سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۸ - ۱۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۶۲۷
سیاست داخلی

خاتمی: موضع نظام خروج فوری نیروهای ترکیه‌ای از سوریه است

احمد خاتمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
امام جمعه موقت تهران گفت: لشکر کشی ترکیه به شمال سوریه تجاوز به یک کشور است، موضع نظام در مقابل این اتفاق ناصحانه و توقف فوری حملات و خروج فوری از خاک سوریه است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های سیاسی نماز جمعه این هفته  تهران در واکنش به حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه اظهار کرد: مطلب روشن این است، این کار ترکیه تجاوز به یک کشور است. موضع نظام در مقابل این اتفاق ناصحانه و توقف فوری حملات و خروج فوری از خاک سوریه است.

وی ادامه داد: یک نصیحت به دولت ترکیه دارم. نصیحتم این است که عربستان به عنوان نوکر آمریکا حرف آمریکا را شنید و در باتلاق افتاده است. یک هفته‌ای می‌خواست کار یمن را تمام کند و الان پنج سال است رزمندگان یمنی پیروز هستند. ترکیه به این دام نیافتد. بلافاصله بعد از خروج آمریکا از سوریه نیروهای ترکیه‌ای جای آنان را پر می‌کنند، مراقب باشید باتلاق جدید برای خودتان درست نکنید.

خاتمی در بخشی از سخنرانی امروز خود به مسائل پیش آمده در کشور عراق اشاره کرد و گفت: یکی دو هفته پیش شنیدید که اغتشاشاتی در عراق صورت گرفت که متاسفانه بیش از صد نفر در این اغتشاشات کشته شدند. برای ما خیلی خبر تلخی بود که کشوری که دیر زمانی نیست از شر دیکتاتور خلاص شده این بلاها سرش بیاید.

وی تاکید کرد: خواسته‌ای که معترضین داشتند به تعبیر خود مسئولین خواسته به حقی بوده است. اصلاح خدمات اداری، قطعی مکرر برق و آب غیر بهداشتی. مسئولین قول دادند این مشکلات را حل کنند. اصل این اعتراضات ریشه به جایی داشته است، اما بی تردید دشمنان مردم عراق سوار این موج شدند. چرا الان این موج سواری را کردند؟ یکی اینکه مردم بترسند و واهمه بگیرند و به زیارت اربعین نروند. بیش از سه میلیون نفر امسال به زیارت اربعین می روند. تا کنون یک میلیون و نیم رفته‌اند و یک میلیون نیم دیگر هم می‌روند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: هدف بعدی دشمنان تفرقه بین دو ملت ایران و عراق بوده است.

وی سپس به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه میان دو ملت ایران و عراق اشاره کرد و گفت: مردم عراق قاطعانه مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا ایستادند و آنان خواستند انتقام بگیرند.

خاتمی با بیان اینکه این اغتشاشات سه ضلع اساسی داشت گفت: ضلع اساسی اول امریکا انگلیس و رژیم صهیونیستی است؛ این معرکه گردانان شیطان اول. ضلع دوم رژیم های مرتجع عرب بخصوص عربستان است. ۷۹ درصد پیام‌های توئیتری از عربستان بوده است؛ بنای آدم شدن ندارد می خواهد همه جا آدم کشی کند. ضلع سوم هم پس مانده‌های حزب  بعث و برخی از خبرگزاری ها مثل العربیه  هستند که باید بگوییم العریه، بی بی سی و سی  ان‌ ان و فضای مجازی آلوده بودند که این آتش را افروختند.

وی در بخش دیگری از خطبه‌های سیاسی این هفته نماز جمعه یادآور شد که هفته گذشته مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی نظام را ابلاغ کردند و ادامه داد: تحلیل این کلمات فرصت زیادی می خواهد.

خاتمی گفت: تحلیلی که در رابطه با مسائل داخلی دارم این است که ۵ اسفند امسال یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین انتخابات میان دوره‌ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری ان‌شاءالله برگزار می‌شود؛ بنابراین طبیعی است که شور و نشاط انتخاباتی آغاز شده باشد. انتخابات در حقیقت جشن سیاسی است. جشنی که چهل سال قبل طاغوتی‌ها اجازه نمی دادند برگزار شود. قبل از آن‌ها هم اجازه نمی دادند. خودشان را همه کاره می دانستند. این حرف من نیست حرف خودشان است. ساواک لیستی تهیه می کرد به نخست وزیر می داد و نخست وزیر به شاه لیست را می داد. شاه اسم هرکسی را که نمی خواست خط می کشید و بدون حضور مردم یا با حضور مردم آن‌ها نماینده بودند. انتخابات جشن سیاسی است و قدر بدانید.

وی گفت: هرکس که دلداده این انقلاب است باید برای حضور باشکوه مردم پای صندوق های رای تلاش داشته باشد. اینجا جای اهداف سیاسی نیست جای عزت نظام است. برای برپایی انتخابات باشکوه همه باید قانون مدار باشیم. مجریان و مردم باید قانون مدار باشند. قانون شکنی تحقیر قانون در شان هیچ کس و در شان مسئولان نیست.

امام جمعه این هفته تهران گفت: ما نه اولین کشوری هستیم که انتخابات برگزار می کنیم و نه آخرین کشور. همه جای دنیا انتخابات هست. در دنیا هرکس که گفت می‌خواهم نامزد شوم اسمش را می‌نویسند یا قانونی برای کار هست؟ مردم به این قانون رای دادند و این قانون گفته شورای نگهبان ناظر به انتخابات است. اصل ۹۸ هم می گوید تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است و شورای نگهبان هم گفته است که این نظارت نظارت استصوابی است.

وی افزود: ما هم قبول داریم که باید رای مردم را تمکین کرد اما این به این معنا است که نظارت نباشد؟ هر کسی از راه رسید بگوییم بفرما؟ این نظارت استصوابی چیز جدیدی نیست. می گویند شورای نگهبان نبوده؛ خب شورای نگهبان نبود اما در زمان امام، هیئتی ایجاد شد و آن‌ها نظارت استصوابی را انجام دادند. کدش را بگویم؟ مسعود رجبی خبیث را رد کردند؛ دستشان هم درد نکنند.

خاتمی یادآور شد: از رفتارهای ناپسند دو قطبی کردن جامعه است. من به وضوح دارم می بینم و میشنوم که برخی از ابلاغ‌ها و اظهارات بوی دو قطبی کردن می دهد. همه می‌فهمند. ما هم می فهمیم و به جایش پاسخ می‌دهیم. اما نکنید این کار را. اگر مصلحت کشور را می خواهید این کار را نکنید به مصلحت اتحاد جامعه اسلامی نیست.

وی در بخش دیگر نیز با اشاره به اهمیت راهپیمایی اربعین گفت: بیش از ۲۰میلیون نفر با مدیریت کاملا مردمی و با شعار لبیک یا حسین در این راهپیمایی شرکت می‌کنند.این راهپیمایی بیعت با حسین است. بیعت با حسین بعیت با پیغمبر است. این عاشقانی که من می بینم اگر از آسمان تیر و سنگ هم ببارد می روند راهپیمایی. این راهپیمایی جلوه تبری و تولی عاشقانه است. اعتصام به حبل‌الله است. این راهپیمایی فقط برای شیعه نیست. برای همه مسلمانان است. راهپیمایی اربعین محل تجمع الهیون عالم است. آن کشیش مسیحی گفت درست است پیغمبر ما دو تا است اما حسین ما یک نفر است. حب الحسین یجمعون.

امام جمعه تهران ادامه داد: بیش از سه میلیون نفر ، چهار برابر بیش از سال گذشته ثبت نام کردند. مواکب حسینی با کرامت تحویلشان می گیرند. رسم حسینی همین است.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش