پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۱۲ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۲۹۳۰
سیاست داخلی

ائتلاف رئیس و دبیر مجمع علیه لوایح FATF

لوایح FATF,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
زمان زيادي باقي نمانده تا بن‌بست ايجاد شده در موضوع FATF دامن اقتصاد و معيشت مردم را بگيرد اما همچنان مخالفت برخي اعضاي مجمع که اغلب وابسته به جريان اصولگرا محسوب مي‌شوند، با تصويب دو لايحه CFT و پالرمو ادامه دارد.

شرايط به نحوي است که دولت و مجلس، دو نهاد اصلي انتخابي و پاسخگو پيرامون موضوع اقتصاد از تصويب اين دو لايحه سرنوشت‌ساز در مجمع تشخيص مصلحت نظام نااميد شده‌اند و مستقيماً از رهبر انقلاب درخواست کرده‌اند که به اين موضوع ورود کنند. اين در حالي است که رفتار مخالفان تصويب لوايح FATF به معطل نگه داشتن CFT و پالرمو در مجمع محدود نمي‌شود و برخي از هواداران اين جريان سياسي، با ارسال پيامک‌هاي تهديدآميز به اعضاي معتدل مجمع، تلاش دارند آنان را نيز از دادن رأي مثبت به اين لوايح بازدارند. در همين راستا، مجيد انصاري به «ايرنا» گفت که از شامگاه دوشنبه حجم انبوهي از پيامک‌هايي با محتواي مخالفت با تصويب لوايح مرتبط با FATF را دريافت کرده است و اين پيامک‌ها همچنان ادامه دارد.

به گفته او، اگر چه پيامک‌ها تنوع محتوايي داشته اما ۷۰ درصد آنها شبيه به هم بوده و اين طور به نظر مي‌رسد که از يک مرکز واحد هماهنگ شده است. سيدمحمد صدر، ديگر عضو مجمع در اين باره مي‌گويد: محتواي آنها اين است که «اين لوايح را تصويب نکنيد»، «تصويب اين لوايح خيانت به خون شهدا و بي‌وفايي به امام است» و... يعني حرف‌ها و صحبت‌هايي که همواره در اين موارد گفته مي‌شود و من مطمئن هستم ارسال کنندگان اين پيامک‌ها هيچ‌کدام نمي‌دانند FATF و CFT چيست و تنها براساس يک اقدام تشکيلاتي شروع به ارسال اين پيامک‌ها کرده‌اند.

البته آنها از اين موضوع هم بي‌خبر هستند که اين پيامک‌ها اثري نخواهد داشت بلکه مي‌تواند نتيجه عکس داشته باشد. او همچنين برخي از اين پيام‌ها را «حاوي تهديد» عنوان کرد. حتي حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم، از اصولگرايان معتدل مجمع نيز از اين حملات در امان نبوده و اعلام کرده که براي او نيز چنين پيام‌هايي ارسال شده است. به رغم کشيده شدن اين تنش به سطح جامعه، اما نشانه‌اي از نرمش در مخالفان اين لوايح ديده نمي‌شود و روز سه‌شنبه شديدترين حملات به لوايح FATF از سوي مخالفان صورت گرفت.

همه عليه FATF؟

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره لوايح مربوط به FATF مي‌گويد: «اگر از من شخصا نظرم را بپرسيد، پالرمو و CFT به شدت براي امنيت ملي خطرناک هستند به ويژه CFT که بسيار خطرناک‌تر است». آيت‌ا... آملي لاريجاني تصريح مي‌کند: «ما هر چه جلوتر رفتيم شک‌مان به آمريکايي‌ها و اذنابش و کساني که اعضاي FATF هستند بيشتر شده است. اين روشن است. مي‌خواهم بگويم واقعا آدم‌هاي خطرناکي هستند. البته از قبل آدم‌هاي فساد و خطرناکي بودند. برجام‌شان نشان داد چقدر آدم‌هاي ناقابلي‌اند و CFT بدتر از برجام است». دبير مجمع نيز بر لزوم ممانعت از پررو شدن FATF تأکيد کرد.

محسن رضايي مي‌گويد: «مجمع تشخيص مصلحت، کار خودش را انجام مي‌دهد و چرا يک گروه بين‌المللي در کار آن دخالت مي‌کند؟ اينکه يگ گروه بين‌المللي پر رو شود و در مسائل داخلي ما دخالت کند و طرف يک بخش کارشناسي را بگيرد، اين بيانگر ضعف داخلي ما نيست؟» حسين مظفر نيز پيرامون همين لوايح به فارس گفت: «باعث شگفتي است موافقان پيوستن به FATF در حالي که هيچ مزايا و دستاوردي براي آن تصوير نمي‌کنند، اصرار بر تصويب لوايح مرتبط با FATF دارند». وي همچنين با اشاره به موضوع برجام يادآور شد: «ما در برجام تمام تعهدات خود را عملي کرديم ولي نه آمريکا و نه اروپايي‌ها به هيچ‌کدام از تعهدات خود عمل نکردند و برجام هيچ دستاوردي براي ما به ارمغان نياورده است».

دفاع قوي دولت از لوايح

معاون حقوقي رئيس‌جمهور شامگاه دوشنبه، براي دفاع از استدلال دولت در موافقت با لوايح CFT و پالرمو به ميدان آمد تا مسأله را مستقيماً براي مردم توضيح دهد.

لعيا جنيدي با حضور در شبکه خبر سيما با بيان اينکه FATF معمولاً به «گروه ويژه اقدام مالي» ترجمه مي‌شود، به تاريخچه‌اي از آن اشاره کرد و گفت: همزمان با اوج گرفتن جرائم مربوط به مواد مخدر، نگراني در تعدادي از کشور‌ها به وجود آمد که پول آن در شريان‌هاي بانکي، جريان مي‌يابد و دوباره براي همين جرم استفاده مي‌شود به همين علت تصميم گرفتند گروهي را براي مقابله با آن ايجاد کنند. وي افزود: پس از آن مقابله با فساد مالي و پولشويي و تأمين مالي گروه‌هاي تروريست مطرح شد که معاهده‌هايي درباره آن‌ها شکل گرفت. لعيا جنيدي تصريح کرد: براي اين منظور استاندارد‌هايي را براي بانک‌ها تعريف کردند که چگونه بتوانند وجوه ناشي از جرم را شناسايي و با آن مقابله کنند.

FATF در گروه جهاني حدود ۳۷ عضو دارد و در گروه‌هاي منطقه‌اي، حسب مورد کشور‌هاي ديگر هم هستند و اکنون تقريباً همه صلاحيت‌هاي قضايي به نوعي در اين زمينه همکاري مي‌کنند. در همين راستا جنيدي در گفت‌وگو با ايسنا اظهارکرد: اگر به معاهده FATF بپيونديم به نظام بانکداري امن خواهيم پيوست و ديگر نبايد با ما اقدامات مقابله‌اي کنند. اتفاقا کسي که در واحد اطلاعات مالي کشورمان قرار دارد معتمد نظام است و با بررسي اطلاعات درخواستي مشخص مي‌کند که اگر اطلاعات مهمي مطالبه نشده باشد ارائه کند، اما اگر مربوط به امنيت ملي باشد به موجب معاهده NPT و تحفظ قانون اساسي ارائه نمي‌کند.

در چارچوب FATF بيشتر مي‌توانيم امکاناتي براي حفظ اطلاعاتمان داشته باشيم تا اينکه هيچ صيانتي نداشته باشيم. همه کشورهاي عضو FATF مکلف به بررسي پولشويي و ملتزم به اين مساله هستند که اطلاعات مربوط به تراکنش بانکي کشورها را به طور سيستماتيک ارائه دهند که در آن صورت حفظ اطلاعات ما سخت‌تر است. در صورت پيوستن به FATF چون به سيستم بانکي نسبتاً امني متصل مي‌شويم که از طريق ابزارهاي صيانتي صرفا جرائم پولشويي را بررسي مي‌کنند از ما اطلاعات موردي درخواست خواهد شد نه سيستماتيک و گسترده.

به فرض ملحق نشدن به اين معاهده و رفتن در ليست سياه به تمام کشورهاي ديگر مي‌گويند که اطلاعات مربوط به نقل و انتقال وجوه ما را استخراج و ارائه کنند که در آن صورت اطلاعات ما به طور گسترده و سيستماتيک ارائه خواهد شد. جنيدي در پاسخ به اين سوال که آيا ضمانتي وجود دارد که اگر FATF را بپذيريم اوضاع بهتر مي‌شود‏ افزود: شايد اوضاع بهتر نشود، اما موضوع اين است که نپذيريم به مراتب شرايط ما بدتر مي‌شود و لذا از اين نظر با پذيرش آن وضعيت ما از اين شرايط بدتر نمي‌شود. ْْْْْْما در ليست سياه ۲۰۰ کشور عضو FATF قرار گيريم حتي با بانک‌هاي معمولي هم نمي‌توانيم مراوده داشته باشيم. اگر ما در ليست سياه FATF قرار بگيريم حتي ارزهاي ملي و بانک‌هاي معمولي نمي‌توانند با ما مراوده داشته باشند.

armanmeli.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش