دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۱۳ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۶۲۱
سیاست داخلی

انتقاد روحانی اصولگرا از امام‌جمعه اصفهان

محمد تقی رهبر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

يوسف طباطبايي‌نژاد، امام جمعه اصفهان در ديداري كه اخيرا با جانشين معاونت اطلاعات و امنيت ستاد كل نيروهاي مسلح و فرمانده انتظامي استان اصفهان داشت، بي‌حجابي و بدحجابي را هنجارشكني توصيف كرد و گفته است: «بايد فضاي جامعه را براي اين عده كه تعداد آنها هم كم است، ناامن كرد و نبايد اجازه داد به راحتي در خيابان‌ها و پارك‌ها هنجارشكني كنند.»

او حتي گفت كه بايد در اين خصوص اختيارات بيشتري به نيروي انتظامي براي برخورد با قانون‌شكنان اعطا شود و خواستار تشكيل شعبه‌هاي مخصوص رسيدگي به پرونده‌هاي ناهنجاري‌هاي اخلاقي در دادگاه‌ها شد. ابوالقاسم يعقوبي، نماينده ولي‌فقيه در خراسان شمالي نيز در خطبه‌هاي نماز جمعه مركز اين استان دقيقا از گزاره «ناامن كردن فضا براي بدحجابان» استفاده كرد و گفت: «نيروهاي انتظامي زندگي بدحجابان را ناامن كنند چراكه آنها درصدد اين هستند كه جامعه ديني ما را ناامن كنند. ما نمي‌توانيم در برابر اين‌گونه مسائل كنار بياييم و مقابل جريان‌هاي فسادزا حساس نباشيم.» ابوالقاسم يعقوبي خواسته علاوه بر ورود پليس و قوه قضاييه به امر مقابله با بي حجابي، مردم هم به اين امر ورود پيدا كنند و آمر به معروف و ناهي از منكر باشند.

انتشار اظهارات اين دو امام جمعه شهرهاي اصفهان و بجنورد در رسانه‌ها و متعاقبا فضاي مجازي اما با واكنش گسترده كاربران شبكه‌هاي اجتماعي و همچنين برخي از كنشگران سياسي و مدني مواجه شد و در ادامه كار به آنجا رسيد كه حتي برخي مقام‌هاي سياسي ازجمله معاون وزارت ارتباطات نيز به آنچه در بحث حجاب مورداشاره اين دو خطيب نماز جمعه قرار گرفته بود، واكنش نشان دادند.

حالا اما محمدتقي رهبر، ديگر امام جمعه موقت اصفهان در گفت‌وگوي خود با «اعتماد» با نگاهي متفاوت از آنچه به‌نقل از طباطبايي‌نژاد روي خروجي رسانه‌ها رفته بود، گفته كه استفاده از اين تعابير درباره شهروندان درست نبوده است. هرچند بعدازظهر ديروز روابط عمومي دفتر نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه اصفهان در اطلاعيه‌اي تاكيد كرد كه بازتاب رسانه‌اي سخنان طباطبايي‌نژاد به‌درستي انجام نشده است.

آقاي رهبر! روز جمعه امام جمعه اصفهان از تريبون نماز جمعه خواستار ناامن كردن فضا براي زناني شد كه ايشان از آنان به عنوان «افراد بدحجاب» ياد كرده است. با توجه به سابقه تلخي كه در اصفهان وجود دارد و با درنظرگيري شرايط امروز كشور، نظرتان درباره بيان اين مطالب چيست؟

شخصا به‌دليل شيوع ويروس كرونا مدتي است كه به عنوان امام جمعه در اصفهان حاضر نشدم و نمي‌دانم اين اظهارات از سوي كدام يك از ائمه جمعه مطرح شده ولي آنچه مي‌گويم مطالبي كلي درباره موضوع حجاب است. من كتابي ۴۰۰ صفحه‌اي درباره حجاب و عفاف نوشته و با ادله مختلف در آن كتاب اثبات كرده‌ام كه در ماجراي حجاب، گام نخست فرهنگسازي است. زنان بايد در دانشگاه‌ها توجيه شده و متوجه چرايي درنظرگيري حجاب در دين اسلام شده و بدانند كه رعايت آن، به نفع خودشان است.

بدانند كه بدحجابي افتخار نيست؛ بلكه كسر شأن زنان است. تا زماني كه در موضوع حجاب فرهنگسازي لازم صورت نگرفته باشد و دانشگاه و رسانه و ساير نهادها پاي كار حاضر نباشند، اقدامات ديگر موثر نخواهد بود. البته زماني ممكن است برخي لجاجت كنند و هنجارهاي جامعه را زيرپا بگذارند كه در آن زمان نيز براي نيروي انتظامي وظايف قانوني درنظر گرفته شده ولي اين نيست كه فضاي جامعه را براي زني كه بدحجاب است، ناامن كنيم و او در جامعه امنيت جاني و ناموسي نداشته باشد؛ بنابراين ناامن كردن به اين معنا و مفهوم درست نيست اما ارشاد و فرهنگسازي امري لازم و ضروري است.

مسووليت اين ارشاد و فرهنگسازي مدنظر شما برعهده كدام نهاد است؟

ببينيد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي سال‌ها پيش در مصوبه‌اي با عنوان حجاب و عفاف، ۲۶ دستگاه، از دانشگاه و صدا و سيما گرفته تا نيروي انتظامي، را به عنوان مسوول ترويج حجاب و فرهنگسازي در اين زمينه كرد ولي آن‌چنان كه بايد، اجرايي نشد. نبايد فراموش كنيم كه گام نخست و مهم‌ترين قدم همان بحث فرهنگسازي است. بسياري از فرزندان در خانواده‌هاي‌شان آن‌چنان كه بايد درباره حجاب توجيه نشده‌اند و حتي بسياري از خانواده‌ها نيز از چيستي و چرايي آن اطلاعي ندارند. درست است اگر كسي دهن‌كجي كرد و هنجارشكني انجام داد با او برخورد قانوني صورت مي‌گيرد ولي گام اول ارشاد است. ضمن اينكه برخورد قانوني نيز راهكارهاي مشخصي دارد و نبايد فضا را براي زنان ناامن كرد.

اين يعني شما به عنوان يكي از ائمه جمعه اصفهان با گفته‌هاي امام جمعه اين شهر درباره حجاب موافق نيستيد؟

ببينيد، بيان‌ها درباره حجاب متفاوت است ولي نبايد فراموش كرد كه مهم‌ترين گام در بحث حجاب، همان ارشاد و توجيه است و آخرين گام، برخورد قانوني است. برخورد قانوني هم اين نيست كه كسي در خيابان متعرض زنان شود. فقط براي نيروي انتظامي در قانون وظايفي در نظر گرفته شده كه مي‌تواند براي بدحجابان تنبيه‌هايي را درنظر بگيرد؛ آن ‌هم در حدي كه قانون مشخص كرده است و اين طور نيست كه فضا را براي زنان ناامن كنيم و آنان بدانند فضاي جامعه براي‌شان ناامن است و ديگر از منزل خارج نشوند؛ بنابراين معتقدم تعبير استفاده شده، تعبير درستي نبوده است.

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
حضرت آقا واقعا جای سوال است شما به عنوان دانش آموخته قرآن کریم چرا در مورد حجاب فقط زنان را مخاطب قرار میدهید آیا در کتاب چهار صد صفحه ای بنام هم حجاب را فقط برای جنس زن نوشته‌اید ویا آیات صریح دیگر در مورد حجاب و پوشش مناسب آقایان هم نوشته آید.ایا نوشته‌اید که باز گذاشتن یقه ها تاکجاها.ولباس تنگ و چسبان پوشیدن ها وارایش های زنانه مردان ورنگ موهای برند آویزان کردان انواع جواهرات زنانه ومکاپ های زنانه وطرح دوستی ریختم با زنان متأهل و......نیز جایز نیست امید وارم قرآن کریم هر آنچه گفته بهصراحت در بیان و کتابهای همه نوشته شود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش