سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۰۳ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۱۰۲
سیاست داخلی

نامه خانواده فعالان محیط زیستی زندانی به رئیس قوه قضاییه؛مرخصی پس از ۱۰۰۰ روز حبس

نامه خانواده فعالان محیط زیستی زندانی به رئیس قوه قضاییه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
خانواده فعالان محيط‌زيستي زنداني در نامه‌اي به سيدابراهيم رييسي، رييس قوه قضاييه نسبت به عدم مرخصي زندانيان خود در شرايط كرونايي اعتراض و گلايه كردند.

مراد طاهباز، اميرحسين خالقي، طاهر قديريان، سام رجبي، هومن جوكار، حميده كاشاني‌دوست (سپيده كاشاني) و نيلوفر بياني ۷ فعال محيط‌زيستي هستند كه بهمن‌ماه ۹۶ بازداشت شدند و بيش از ۲ سال در بازداشت موقت بودند تا نهايتا ۲۹ بهمن‌ماه ۹۸ دادگاه تجديدنظر، احكامي را كه در بدوي صادر كرده بود، عينا تاييد كرد. مراد طاهباز و نيلوفر بياني به ۱۰ سال زندان، هومن جوكار و طاهر قديريان به ۸ سال زندان، سام رجبي، سپيده كاشاني و اميرحسين خالقي حميدي به ۶ سال زندان محكوم شدند.

حالا همزمان با فرا رسيدن هزارمين روز از زنداني بودن اين ۷ فعال محيط‌زيستي خانواده آنها در نامه‌اي خطاب به سيدابراهيم رييسي با طرح نكاتي از رياست دستگاه قضايي خواستند تا در اين شرايط سخت اين حداقل امكان يعني مرخصي را از آنها دريغ نكرده و با ارايه مرخصي به اين زندانيان در اين روزهاي پر از اضطراب و نگراني از بلاي عالمگير كرونا، مرهمي بر درد جانكاه ۳ سال دوري و جدايي و دلنگراني براي خانواده‌هاي اين افراد باشد.

خانواده‌هاي اين افراد كه بيش از ۲ سال تا تعيين تكليف پرونده در بازداشت موقت و بعد از آن مشغول گذراندن حكم‌شان بوده‌اند و حتي يك روز هم مرخصي به آنها داده نشده، در نامه‌ سرگشاده‌اي كه ديروز خطاب به رييس دستگاه قضايي نوشته‌اند، قراردادن شرط «ميزان محكوميت» در امكان برخورداري از مرخصي‌‍ براي متهمان پرونده‌هاي امنيتي و صرفا اعطاي مرخصي به متهمان با كمتر از ۵ سال محكوميت را سختگيري مضاعف در حق زندانيان و ‌خانواده‌هاي آنان در شرايط شيوع بيماري كرونا دانسته و از اين موضوع گلايه‌ كرده‌اند. 

آنها با تاكيد بر اينكه طي ۱۰۰۰ روز زنداني بودن عزيزان‌شان، درخواست‌هاي مكررشان براي اعطاي مرخصي به آنها بي‌نتيجه مانده، از قاضي‌القضات كه با صدور «سند امنيت قضايي» به اصول و حقوقي همچون «اصل شفافيت»، «اصل برابري در مقابل قانون»، «حق حريم خصوصي»، «منع مطلق شكنجه و رفتارهاي تحقيرآميز»، «منع بازداشت غيرقانوني و خودسرانه»، «حق دفاع و انتخاب وكيل»، «حقوق ويژه زندانيان و محرومان از آزادي» اشاره كرده و حفظ حقوق فردي و اجتماعي و تحقق بخشي به عدالت را مورد تاكيد قرار داده از او تقاضا كرده‌اند تا به عدم ارايه مرخصي به اين افراد رسيدگي و درمورد آنچه «تبعيض ناروا» مي‌دانند، پاسخ دهد. 

خانواده اين فعالان محيط‌زيستي زنداني بر همين اساس از رييس دستگاه قضايي خواسته‌اند تا دستور دهد كه سند شايسته امنيت قضايي در ارتباط با عزيزان محبوس‌شان اجرا و گزارش آن به طريق مقتضي به عموم ملت ايران عرضه شود.

آنها در اين نامه با اشاره اصل برابري در مقابل قانون كه در سند امنيت قضايي به آن اشاره شده، نسبت به عدم ارايه مرخصي به عزيزان‌شان كه بيش از يك‌سوم حبس‌شان را گذرانده‌اند، گلايه كرده و با اشاره به ۲ سال بازداشت موقت اين افراد كه بيشتر آنها بيش از ۸ ماه از آن را در بازداشت انفرادي بوده‌اند، از رييس قوه قضاييه خواسته‌اند كه اگر حتي با در نظر گرفتن اين شرايط با آزادي آنها موافقت نمي‌شود، دستور دهد تا اين شرايط در اعطاي مرخصي به جاي سختگيري مضاعف به عنوان ارفاقي براي آنها لحاظ شود.

نويسندگان در متن اين نامه خطاب به رييس دستگاه قضا اعلام كرده‌اند كه تنها خواهان «برخورد قانوني» در حدود مقررات و قوانين موضوعه و از جمله سند ارزشمند امنيت قضايي ابلاغي ازسوي آن مقام، در حق عزيزان‌شان هستند.

خانواده‌هاي اين زندانيان در اين نامه آورده‌اند: «ما خواهان برخورداري از حق قانوني آزادي مشروط، خواهان برخورداري از حق آزادي با پابند، خواهان برخورداري از حق مرخصي و به ‌طور كلي ما خواهان رعايت «اصل برابري در مقابل قانون» در حق عزيزان‌مان هستيم.» خانواده‌هاي اين ۷ فعال محيط‌زيستي زنداني در ادامه نوشته‌اند: «همچنان بر اين باوريم كه عزيزان ما با هر نامي، متهم و مجرم از نگاه دستگاه قضا يا بيگناه از نگاه خانوادهاي‌شان، فرزندان اين سرزمين و دلسوز اين آب و خاك هستند؛ به حرمت اشك مادران نگران، به حرمت سال‌ها مجاهدت علمي صادقانه آنان براي سربلندي كشورشان تقاضاي عنايت ويژه از حضرتعالي را داريم.»

خانواده‌ اين زندانيان خطاب به سيدابراهيم رييسي گفته‌اند كه «چشمان اشكبار جمع كثيري از اعضاي خانواده‌هاي اين عزيزان به درهاي بسته‌اي دوخته شده كه با دستور حضرتعالي گشوده مي‌شود. اين حداقل را در اين شرايط سخت از ما دريغ نفرماييد. بذل مرخصي به نامبردگان در اين روزهاي پر از اضطراب و نگراني از بلاي عالمگير كرونا، مرهمي بر درد جانكاه سه سال دوري و جدايي و دلنگراني براي خانواده اين افراد خواهد بود.» آنها در پايان با ابراز اميدواري نسبت به امر باصلابت و راهگشاي قاضي القضات ابراز اميدواري كرده‌اند كه اميد اين مادران چشم انتظار، نااميد نشود.

etemadonline.com
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش