دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۴:۵۲ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۶۵۵
سیاست داخلی

محسن رضایی: تخم‌مرغ به دانه‌ای ۱۰ هزار تومان خواهد رسید/ عذرخواهی «روحانی» کافی نیست

محسن رضایی,دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست‌های کلی جمعیت، پنج شش سال است که به دولت و مجلس ابلاغ شده و متاسفانه همچنان سقط جنین غیرضروری را شاهد هستیم و مشوق‌هایی را برای فرزندآوری تعیین نکرده‌اند. گزارش تمام بندهای سیاست‌های کلی را خدمت مقام معظم رهبری داده‌ایم که ایشان نکات مورد نظر خود را به قوای سه‌گانه گوشزد کنند تا سیاست‌های کلی را با جدیت بیشتری دنبال کنند.

به گزارش تسنیم، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در برنامه زنده تلویزیونی "اشاره" با تبریک حلول ماه رجب و میلاد فرخنده امام محمد باقر(ع) و با اشاره به حضور مردم در جشن‌های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: مردم، گلایه مند و امیدوارند؛ مردم حق دارند. در کل عالم هیچ ملتی به خوبی ملت ما نیست؛ با همه وجود و با جان و دل، قدم در دفاع از ایران و اسلام گذاشته‌اند. دولت‌ها آمده‌اند و وعده داده‌اند و عمل نکرده‌اند. ما به سهم خودمان سیاست‌های کلی اقتصادی را به رهبر انقلاب تقدیم و ایشان با دقت این سیاست‌ها را تکمیل و تصحیح و ابلاغ کرده‌اند. اما این سیاست‌ها تبدیل به قانون و برنامه نشد. کشور به دولت‌های کارآمد، قوی، مسئولیت پذیر و پاسخگو نیاز دارد. البته دولت‌ها باید از اول تا پایان تلاش کنند اما عذرخواهی در ماه‌های پایانی کافی نیست.

رضایی گفت: ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه داریم در مورد سیاست‌های کلی، نظارت کنیم. در مورد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از وزارتخانه‌ها گزارش می‌گیریم. هر سه قوه مسئولند و باید پاسخگو باشند. خیلی طول می‌کشد تا وزرا و معاونان و مدیرکل‌ها، تعریف سیاست‌های کلی را درک کنند و برنامه‌های خودشان را بر اساس این سیاست‌ها تنظیم کنند؛ متاسفانه تغییرات مدیریتی بی‌قاعده در کشور سبب شده که کارگزاران تا بیایند و متوجه شوند سیاست‌های کلی چه می‌گوید مهلت مدیریت آنها تمام شده است.

وی گفت: در خراسان رضوی ۲۳۰۰ پروژه نیمه تمام وجود دارد؛ در بانک‌های استان ۱۳۱ هزار میلیارد تومان توسط مردم و شرکت‌های استان سپرده‌گذاری شده و عدد بزرگی از آن به تهران رفته؛ اقتصاد ایران متمرکز است و تهران تصمیم‌گیرنده است. بحث استان‌های قوی اقتصادی که مطرح کردم و گفتم با اختیارات گسترده مثل ساتراپ‌های قدیم یا ایالت‌ها اداره شود، یک ضرورت مدیریتی برای تحول اقتصاد کشور است. تحول کشور بدون تلاش محقق نمی‌شود؛ باید برنامه و اداره و مسئولیت و اختیار کارهای اقتصادی را به استان ها و مناطق داد. اگر اقتصاد استان‌های مرزی سامان نیابد، اقتصاد مقاومتی شکل نمی‌گیرد.

رضایی بیان کرد: از نظر من ۲۰ درصد اقتصاد مقاومتی اجرا شده و ۸۰ درصد باقی مانده را مجلس و دولت باید اجرایی کنند. در اداره اقتصاد کشور در ۵۰ سال گذشته، گرانی، بیکاری، تورم و کاهش ارزش پول ملی را داشته‌ایم و این روند نشان می‌دهد که دولت‌های متفاوت از نظر سیاسی، نتیجه اقتصادی یکسانی داشته اند. در چهارسال دوم همه دولت ها، نرخ ارز دو برابر شده است و در دولت دوم آقای روحانی، نرخ ارز هفت هشت برابر شده؛ اقتصاد ایران راه حل سیاسی ندارد. تحول اقتصاد ایران، راه حل اقتصادی می‌خواهد.

وی با اشاره به مختصات دولت های تحولگرا در عرصه اقتصاد گفت: دولت‌های آینده باید با برنامه اقتصادی جلو بیاید و برنامه‌های تحولی را اقدام کند. من برداشتم این است که مردم از وعده دادن و حرف زدن خسته شده‌اند. دولت آینده باید با یک تیم اقتصادی بیاید و تحول اقتصادی به وجود بیاورد.

رضایی تصریح کرد: سه چهارسال پیش کالاهای مصرفی و خوراکی چقدر بوده؟ الان چقدر است؟ من سال ۹۲ به مردم گفتم که ارزش پول ملی را باید با برنامه حفظ کرد. این سال ها ارزش پول ملی کم شده است. توان خرید با یارانه ۴۵ هزارتومانی در سال ۹۲ برابر ۲۷۰ هزارتومان امروز است. قدرت خرید ۴۵ هزار تومان یارانه امروز برابر ۷ هزار تومان در سال ۹۲ است. با این روند غلط اقتصادی، تخم مرغ به دانه‌ای ۱۰ هزار تومان هم خواهد رسید. این روند باید متوقف شود تا پول ملی از بین نرود. پول ملی یک طرف ترازوی اقتصاد است یک طرف دیگر تولید است. باید رابطه دولت و اقتصاد اصلاح شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد باید با ثبات و بدون تلاطم به پیش برود در این صورت است که پول ما معتبر می‌شود. اگر ایالت‌های اقتصادی تشکیل شود، ضمن ایجاد ظرفیت برای ۱۰ میلیون شغل، دولت دست از دخالت در امور اقتصادی مناطق بر خواهد داشت و صنعت، کشاورزی و سرمایه گذاری رونق پیدا می‌کند. تولید ملی پشتوانه پول ملی خواهد شد. تولید ملی، اشتغال واقعی و سرمایه‌گذاری مثبت را پدید می‌آورد. ما می‌توانیم با تحول اقتصادی ارزش پول ملی خودمان را تقویت کنیم.

رضایی گفت: الان در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تنظیم سیاست‌های کلی برنامه توسعه هفتم هستیم و براساس این سیاست‌های کلی، دولت، برنامه پنج ساله را به مجلس می‌دهد. بعد از این، دولت و مجلس باید به رهبر انقلاب گزارش بدهد که سیاست‌های کلی را چگونه اجرایی خواهند کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موضوع جمعیت فعال کشور گفت: جمعیت ایران و ترکیب آن، الان یک فرصت است ولی در سال ۱۴۳۰ تبدیل به یک تهدید خواهد شد. با جوانان الان می شود اقتصاد ایران را متحول کنیم زیرا آرام آرام به سوی کهنسالی خواهیم رفت و از سی سال دیگر جمعیت بازنشستگان بیش از فعالان خواهد شد. اگر از این دوران جوانی کشور استفاده نکنیم، وضع خطرناکی پیش می‌آید.

وی افزود: سیاست‌های کلی جمعیت، پنج شش سال است که به دولت و مجلس ابلاغ شده و متاسفانه همچنان سقط جنین غیرضروری را شاهد هستیم و مشوق هایی را برای فرزندآوری تعیین نکرده اند. گزارش تمام بندهای سیاست‌های کلی را خدمت مقام معظم رهبری داده‌ایم که ایشان نکات مورد نظر خود را به قوای سه گانه گوشزد کنند تا سیاست‌های کلی را با جدیت بیشتری دنبال کنند.

استاد دانشگاه امام حسین (ع) گفت: یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی، ثبات است. اگر ثبات قیمت‌ها، ثبات در بورس و ارز نباشد، با کوچک‌ترین تلاطم، برخی خانواده‌ها در یک شب فقیر می‌شوند. سیاست‌های پولی، مالی و ارزی باید توسط دولت مرکزی به درستی اتخاذ شوند. نمی‌شود که بدون آگاهی مردم، نرخ بنزین را بالا برد. مردم از نوسانات ناگهانی و غیرشفاف، عصبانی می‌شوند و حق دارند.

رضایی با اشاره به معضل حاشیه‌نشینی در کلانشهرهای کشور به ویژه مشهد گفت: مسئله حاشیه نشینی در مشهد نگران‌کننده است. خانه های کوچک و ناایمن و غیربهداشتی را می توان با طرحی نو و جهادی در مسکن، نوسازی و ایمن کرد. این کار نیازمند صدور مجوزهایی برای ساخت خانه برای ۱۸ میلیون نفر ایرانی است که در خانه های ناپایدار و غیراستاندارد در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند.

وی در زمینه عدالت در گام دوم انقلاب اسلامی گفت: یکی از اهداف انقلاب اسلامی عدالت بوده و است. قانون اساسی هم بر رکن عدالت و حق تاکید کرده است. مردم، عدالت قبل از تولید و عدالت در فرصت‌ها و عدالت در توزیع عادلانه درآمدها را می‌خواهند و این مطالبه درستی است که باید با قاطعیت اجرا شود. باید اتکا به درآمدهای نفتی را از دولت بگیریم تا منشا مسائل تبعیض آمیز نشود.

رضایی تاکید کرد: سفره مردم و دولت باید یکی باشد. نفت نمی‌گذارد که سفره ملت و دولت ما یکی شود. وقتی دولت درآمد نفتی نداشته باشد، به بالابردن درآمد مردم فکر می کند تا درآمدهای خودش نیز از طریق مالیات بالا برود. باید با مردمسالاری اقتصادی و حاکمیت مردم بر اقتصاد و در پیش گرفتن شایسته سالاری و تربیت قهرمانان ملی از میان افراد گمنام، پیشرفت و عدالت را در کشور اجرایی کنیم.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش