جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۵ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۸۸۱
سیاست داخلی

روایت یک نماینده از تعداد کشته‌ها در سراوان سیستان و بلوچستان

آمار کشته‌شده‌ها و مجروحان در سراوان,درگیری های سراوان
مصطفی نخعی، نماینده نهبندان و سربیشه(خراسان جنوبی) درباره آمار کشته‌شده‌ها و مجروحان در سراوان گفت :برآورد حدودی تعداد کشته شده‌ها ۴ یا ۵ نفر است. من آمار دقیقی نمی‌توانم بگویم. ما با خانواده تعدادی از مجروحان و یکی از کشته‌شده‌ها دیدار داشتیم.

به گزارش روزنامه همشهری، بیش از یک هفته از حادثه سراوان می‌گذرد و هنوز برآورد دقیقی از ابعاد حادثه وجود ندارد. از دوشنبه اما هیأتی ویژه و پنج‌نفره از مجلس راهی سراوان شدند تا از نزدیک در جریان اتفاقات قرار بگیرند و درنهایت گزارشی از حادثه ارائه کنند. مصطفی نخعی، نماینده نهبندان و سربیشه که به نمایندگی از کمیسیون انرژی عازم سراوان شده در گفت‌وگو با «همشهری» از فضای حاکم برمنطقه و جزئیات سفر هیأت ویژه  می‌گوید و برنامه روزهای آینده این هیأت را تشریح می‌کند.

شما هنوز سراوان هستید؟

بله، ما هنوز سراوان هستیم و سفرمان تمام نشده است. سه‌شنبه برای جلساتی به مرکز استان خواهیم رفت.

فضای منطقه را چطور ارزیابی می‌کنید؟ دستاوردهای سفرتان چه بوده؟

از روز نخست ابتدا کل نوار مرز و نقطه حادثه یعنی شمسر را دیدیم. با مسئولان مختلف محلی دیدار داشتیم. به تعدادی از خانواده‌ها ازجمله خانواده مجروحان سر زدیم. سه‌شنبه هم جلساتی را با تعدادی از مسئولان در مرکز استان داریم تا در نهایت بتوانیم به جمع‌بندی برسیم و گزارشی از موضوع تهیه کنیم. ‍[در این دیدارها] گلایه‌هایی از سوی مردم درباره برخی از مسائل عنوان می‌شود.

کلیت صحبت مردم و گلایه آنها چیست؟

همانطور که مسئولان هم پذیرفتند و همه می‌دانیم به‌دلیل فقر، نبود تولید و زیرساخت‌های آن، بسیاری از جوانان اینجا بیکار هستند و مشکلات اقتصادی دارند. به همین دلیل این افراد مجبور به سوخت‌بری هستند. اخیرا برای ساماندهی به این وضعیت مجموعه سپاه طرحی را اجرا کرده است. می‌دانید که مجموعه سپاه در این استان و به‌خصوص در مناطق مرزی منشأ خدمات بسیاری بوده و در مسائل عمرانی و امنیتی فعالیت‌های چشمگیر بسیار  خوبی داشتند.

مردم هم در کنار گلایه‌هایی که دارند از اقدامات دولت و به‌خصوص سپاه در فعالیت‌های عمرانی، امنیتی و اجتماعی تشکر می‌کنند. محرومیت اینجا زیاد است اما مردم کم‌توقع، زحمت‌کش و غیورهستند. امروز هم که گلایه‌هایشان را مطرح می‌کنند ابتدا از اقدامات انجام شده تشکر می‌کنند و بعد نکات و گلایه‌ها را مطرح می‌کنند. بنابراین مجموعه سپاه در کنار دیگر فعالیت‌های مختلف برای ساماندهی وضعیت، طرح «رزاق» را راه‌اندازی کرده است. در این طرح نسبت به شناسایی خانواده‌های مستمند که در حاشیه ۲۰ کیلومتری مرز هستند اقدام کرده و کارت برای آنها صادر شده است. این خانواده‌ها می‌توانند از گذرگاه‌هایی که مشخص شده سوخت جابه‌جا کنند. اما در این طرح گله‌هایی وجود دارد. طبیعی است طرحی که بیش از یک سال است راه‌اندازی شده مشکلاتی داشته باشد و کسی منکر این مشکلات نیست. نیاز است که این طرح آسیب‌شناسی و مشکلات آن مرتفع شود. ما در حال بررسی این مشکلات مبتنی بر گلایه‌های مردم و مسائل تخصصی هستیم. بنابراین یکی از برنامه‌های ما آسیب‌شناسی طرح رزاق و پیدا کردن مشکلات و مسائل مختلفی است که اگر اصلاح نشود احتمال تکرار چنین حوادثی در آینده وجود دارد.

مهم‌ترین مشکل طرح از نظر مردم چیست؟

یکی از گلایه‌ها اشتباه بودن درنظر گرفتن شعاع ۲۰ کیلومتری است. مردم معتقد هستند بسیاری از افراد در شعاع ۲۰ کیلومتری ساکن نیستند اما وضعیت عمومی اقتصادی آنها نیز خوب نیست و مشکلات بسیاری دارند. مردم درخواست دارند که این شعاع افزایش پیدا کند. در نحوه اجرای طرح و کسانی که مدیریت طرح را بر عهده دارند هم گلایه‌هایی وجود دارد. البته این افراد از خود مردم هستند اما انتقاداتی به آنها وجود دارد که ما در حال بررسی هستیم و شاید نیاز باشد در شکل اجرای طرح تجدیدنظری انجام شود.

تا اینجا برآوردی از تعداد کشته‌شده‌ها و مجروحان وجود دارد؟ 

برآورد حدودی تعداد کشته شده‌ها ۴ یا ۵ نفر است. من آمار دقیقی نمی‌توانم بگویم. ما با خانواده تعدادی از مجروحان و یکی از کشته‌شده‌ها دیدار داشتیم. البته محل سکونت اینها پراکنده است و امکان دیدار با همه خانواده‌ها میسر نیست اما به نمایندگی با چند خانواده دیدار کردیم. شاهدان، مجروحان و خانواده متوفی حضور داشتند و همین نکاتی که گفتم در دیدار مطرح شد. چیزی که عنوان می‌شود در حد ۴ یا ۵ نفر است البته ما در حال بررسی موضوع هستیم.  

ممکن است تعداد بیشتر شود؟

ممکن است. اما چیزی که عنوان می‌شود در همین حد است. البته خیلی از کشته‌شده‌ها یا تقریبا همه آنها در محل حادثه کشته نشدند. مجروح شدند و به‌دلیل کمبود امکانات در مسیر انتقال به مرکز درمانی جان خود را از دست دادند.

تعداد مجروحان چند نفر است؟

اجازه بدهید تا بررسی دقیق‌تری در این زمینه داشته باشیم. فعلا هیچ برآوردی نیست و در این زمینه نیاز به‌کار دقیق‌تری است.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش