یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۲ - ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۴۷۷
سیاست خارجی

تحقیق و تفحص از ظریف کلید خورد / ادعای جدیدی که ذوالنوری درباره فایل صوتی مطرح کرد

تحقیق و تفحص از ظریف,ظریف در مجلس

به گزارش شرق بعد از انتشار فایل صوتی مصاحبه ظریف، نمایندگان تندرو مجلس حملات تندی را روانه وزیر امور خارجه کرده‌اند و سخنان دیروزشان حرفی جدید یا پیش‌بینی‌نشدنی نبود. رئیس مجلس شورای اسلامی که از او به‌عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری یاد می‌شود و او نیز تاکنون نشان داده تمایل بسیار برای کوچ از بهارستان به پاستور دارد، درباره فایل صوتی اخیر محمدجواد ظریف گفت: موضوع بعدی که لازم است با وجود موضع‌گیری‌های قبلی از تریبون مجلس نیز به آن اشاره کنم درباره برخی صحبت‌ها علیه قهرمان ملی ایران و دوگانه‌سازی غیرکارشناسی از قدرت میدانی و دیپلماسی است. این دوگانه‌سازی ضد منافع ملی است.

قالیباف تصریح کرد: بدون قدرت میدان، دیپلماسی توانی برای موفقیت ندارد و بدون قدرت دیپلماسی، میدان هرگز به اهداف خود برای تأمین منافع ملی دست نخواهد یافت، این همان مجاهدت هوشمندانه‌ای است که حاج قاسم سلیمانی در منطقه با هم‌افزایی قدرت میدانی و دیپلماسی توطئه دشمنان را خنثی کرد و قدرت عظیمی برای دیپلماسی به وجود آورد. رئیس مجلس یازدهم با اشاره به تاریخ انقلاب اسلامی و اتفاقات پس از شهادت شهید بهشتی گفت: در روزهای اول پس از شهادت حاج قاسم گفته بودم همان‌طور که شهادت شهید بهشتی ریشه منافقان را کَند و خطر جریان نفاق را از انقلاب دور کرد، خون شهید سلیمانی نیز جریان خودباخته غرب‌زده را رسوا می‌کند و ریشه آنها را می‌خشکاند. امروز آثار این اتفاق عظیم را می‌بینیم و مطمئن هستیم خون شهید سلیمانی تأثیراتی تاریخ‌ساز در مسیر پیشبرد آرمان‌های انقلاب خواهد داشت. به گفته رئیس یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی «مجلس وظیفه خود می‌داند نسبت به برخورد با عوامل بعضی اقدامات نسنجیده اخیر، پیگیری‌های لازم را انجام دهد و از ظرفیت‌های قانونی خود استفاده کند».

 حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، در بخشی از سخنانش در جلسه علنی روز گذشته در اخطاری با استناد به اصل ۱۵۲ قانون اساسی گفت: این اصول درباره تبیین سیاست خارجی کشور است که در اصل به عدم تعهد در برابر قدرت‌های سلطه‌گر به‌صراحت اشاره شده است. او سخنان ظریف در فایل صوتی منتشرشده را تحریف دانست و درعین‌حال خاطرنشان کرد: اینکه چطور فایل صوتی منتشر شده بحث دوم است و موضوع اصلی در تحریف است. سلیمی گفت: آقای ظریف چرا باید سخن دشمن را بر زبان جاری کند؟ همچنین جبار کوچکی‌نژاد در بخشی از تذکرش با قدردانی از صحبت‌های رئیس مجلس و انتقاد شدید از صحبت‌های وزیر امور خارجه در فایل صوتی منتشرشده از قوه قضائیه به‌عنوان مدعی‌العموم خواست که به این موضوع ورود کند.

او با بیان اینکه «سردار سلیمانی سردار دل‌ها بود» تأکید کرد: اگر محبوبیت سردار سلیمانی بیش از ۹۰ درصد است، دلیل این بوده که ایشان زندگی خود را در بیابان و جبهه و سنگرها گذرانده است. نماینده رشت خطاب به وزیر امور خارجه گفت: حداقل در حوزه دیپلماسی و سیاسی اصلاح رفتار داشته باشید. احد آزادی‌خواه، نماینده ملایر نیز در تذکری اظهار کرد: انتشار فایل صوتی از وزیر خارجه باعث شد که رهبر انقلاب فرمود این کار باعث تعجب و تأسف است؛ مجلس هم از این اقدام تأسف می‌خورد لذا باید اقدامی انجام شود. وی ادامه داد: سخنان رهبری برای ما حکم و فتوا است و باید جدی باشیم، البته اقداماتی در مجلس در حال انجام‌شدن است. همچنین محمدرضا احمدی، نماینده رشت، در تذکر دیگری اظهار کرد: صحبت‌های وزیر خارجه در فایل صوتی منتشرشده دل‌های همه مردان مرد روزهای جنگ و روزهای سخت را به درد آورد. ان‌شاءالله به‌موقع مجلس انقلابی پاسخ مناسبی خواهد داد.

سیدغنی نظری، نماینده خلخال نیز در اخطاری با استناد به اصول ۸۴ و ۱۱۲ قانون اساسی در اخطاری اظهار کرد: صحبت‌های وزیر خارجه در فایل صوتی منتشرشده دشمن شادکن بوده و به تعبیر رهبری مایه تأسف و تعجب است. این خطای بزرگ غیرقابل بخشش است. انتظار می‌رفت مجلس در اولین روز بعد از تعطیلی وزیر خارجه را برای پاسخ‌گویی فرامی‌خواند که این اقدام صورت نگرفت. در پاسخ به این اخطار، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، رئیس جلسه، اظهار کرد: در جلسه غیرعلنی موضوع اظهارات تأسف‌برانگیز آقای ظریف مورد بحث قرار گرفت و در نهایت قرار شد کمیسیون امنیت ملی آن را با حساسیت پیگیری کند. وی ادامه داد: این سؤال بزرگ مطرح است کسی که در مبانی استراتژیک نظام شبهه دارد، چطور می‌تواند رئیس گروه مذاکره‌کننده بوده و از منافع ملی دفاع کند و آن را به نتیجه برساند. البته تازه متوجه می‌شویم که چرا در این مذاکرات طولانی خطوط اصلی و قرمز رعایت نشد و به چنین سرانجامی گرفتار شد.

مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در بخشی از نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی دیروز در مجلس خطاب به وزیر خارجه با بیان اینکه «اینکه بگویند فایل صوتی قرار نبود منتشر شود چنین چیزی نیست» مدعی شد: این فایل صوتی دو نسخه بوده است؛ یک نسخه در اختیار وزیر و یک نسخه هم در اختیار مجموعه تحقیقات راهبردی ریاست‌جمهوری، از کجا این فایل صوتی به بیرون داده شد؟ اگر در زبان دولتی‌ها گفته شد این توطئه صهیونیست‌هاست، سؤال ما هم این است صهیونیست‌ها چگونه در مجموعه شما چنین نفوذی دارند که مطالب سری و فوق سری باید فورا در اختیار آنها قرار بگیرد؟

وی افزود: پس چرا در مقابل برخی از اقدامات مانند سریال گاندو برآشفته می‌شوید که موضوع نفوذ را مطرح می‌کنند؟ چرا چنین نفوذی در مجموعه دولت ما وجود دارد؟ چرا آنها باید چنین مسائلی را در اختیار بگیرند؟ البته ذوالنوری و سایر نمایندگان منتقد درباره درز اطلاعات هسته‌ای که چندی پیش محسن رضایی راجع به آن توییت کرد یا دو بار انفجار تأسیسات اتمی نطنز و نقش جاسوس‌های اسرائیلی در ایران و نحوه حضور و فعالیتشان صحبتی نکرده‌اند و فایل صوتی منتشرشده و همه مشکلات امنیتی کشور به ظریف ارتباط داده شده است. مجلس یازدهمی‌ها که تقریبا هیچ دستاورد قابل بیانی تاکنون در عملکرد یک‌ساله خود نداشته‌اند و جز حمله به دولت و تلاش برای فتح پاستور برنامه خاصی نداشته‌اند، در شرایط سخت کرونایی جلسه تشکیل دادند تا ظریف را که خود در مجلس حضور نداشت، محاکمه کنند. 

احمد امیرآبادی‌فراهانی در حاشیه جلسه علنی روز گذشته مجلس با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی دوگانه‌سازی‌ها را محکوم می‌کند، ادامه داد: تیم تحقیق و تفحص در این حوزه شروع به کار کرده و تا حالا سه گروه از نمایندگان تقاضای تحقیق و تفحص درباره این موضوع را مطرح کردند. قرار است در جلسه کمیسیون امنیت ملی هر سه مورد تقاضای تحقیق و تفحص بررسی شود و کمیسیون به دنبال این است که هر سه درخواست در قالب یک درخواست به‌عنوان تحقیق و تفحص از مرکز استراتژیک ریاست‌جمهوری در طول هشت سال گذشته تصویب شود. در صورت تصویب این تقاضا در جلسه «روز یکشنبه» کمیسیون، در جلسه روز سه‌شنبه صحن این تحقیق و تفحص بررسی خواهد شد. در نهایت هم سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: نشست (۱۹ اردیبهشت ماه) کمیسیون با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، برای پاره‌ای از توضیحات برگزار شد. اطلاعاتی از این نشست تا زمان تنظیم گزارش منتشر نشده اما با توجه به حمله‌هایی که در غیاب ظریف در صحن علنی رخ داده است، مطمئنا مباحث جالبی باید رد و بدل شده باشد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
بابا مگه این بنده خدا چی گفته آخه ؟؟ هر کی حرف میزنه یا اعتراض میکنه باید محکوم بشه ؟؟
غرب باید اموزه های ازادی بیان اسلامی را از ایران بیاموزد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش