له گزارش فارس، هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان امروز (چهارشنبه) در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه دولت مستعفی یمن که به برلین سفر کرده، شرکت کرد.
ماس در این نشست خبری درباره وضعیت یمن گفت: «در نتیجه حملات، وضعیت مأرب نگرانکننده است و آتش بس ضروری است. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که از یمن حمایت کنند».
وی با بیان اینکه آلمان آماده است تا تمام فرصتها را برای پایاندادن به فاجعه یمن ارائه دهد، توضیح داد: «ما بر حمایت از سازمان ملل در اقدامات سیاسی و بشردوستانه خود در مورد یمن متمرکز هستیم».
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه آلمان ضمن تاکید بر اینکه اوضاع در یمن از تحولات منطقهای غیرقابل تفکیک است، افزود: «طرح کمک سازمان ملل برای یمن تنها ۴۳ درصد تأمین شده است».
ماس همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مذاکرات احیای توافق هستهای ایران و همچنین احتمال مطرحشدن فعالیتهای منطقهای تهران در این مذاکرات، اظهار داشت: «مذاکرات وین در مرحله ظریف و حساسی قرار دارد و منتظر تصمیم رئیس جمهور جدید ایران در مورد توافق است».
وی با ادعای اینکه دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعاء باعث افزایش تنشها در این کشور هستند، مدعی شد: «نقش ایران در بحران یمن باید تغییر کند».
انتقاد دیپلمات روس از عدم تمدید توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی
نمایند روسیه در وین در انتقاد از عدم تمدید تفاهم نامه فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تداوم بازرسی ها در ایران، گفت که هیچ دلیلی برای این کار وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین با توجه به پایان یافتن تاریخ تفاهم نامه ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تداوم بازرسی های آژانس از تاسیاست ایران در صفحه توییترش نوشت: صراحتا، هیچی دلیلی نمیبینم که چرا تفاهم نامه فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به نفع دو طرف تمدید نمی شود. چرا به مدت ۴ ماه قابل قبول و مفید است اما روز ۲۴ ژوئن مسئله برانگیر شده است؟
اظهارات اولیانوف در پی این مطرح می شود که دولت ایران اسفندماه سال گذشته براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات هستهای را محدود و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرد، ولی پس از آن تهران و آژانس اوایل اسفند پارسال به توافقی سهماهه دست یافتند که بر پایه آن دوربینهای نظارتی آژانس در تاسیسات هستهای به مدت سه ماه فعالیت کند ولی دسترسی به اطلاعات آن تنها در صورتی ممکن شود که تحریمهای آمریکا علیه ایران لغو شده باشد.
این توافق سهماهه به مدت یک ماه دیگر تمدید شد که این مهلت روز پنجشنبه، ۳تیر به پایان رسید. گفته میشود رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، دو بار با ایران برای تمدید این مهلت تماس داشته ولی پاسخی از ایران دریافت نکرده است.
همچنین محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه ۶ تیر در این باره گفت: دربارهی آژانس قبلا تذکر دادم و الان نیز میگویم بعد از سه ماهی که گذشت هیچ چیزی تمدید نشده و پس از آن نیز هیچ یک از موضوعاتی که در داخل ضبط شده است هیچگاه در اختیار آژانس قرار داده نمیشود و در اختیار جمهوری اسلامی ایران است، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها دقیقا در حال اجرا است.
- 9
- 7