جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۱۳۴۵
سیاست خارجی

واکنش ها در ایران به معرفی دولت طالبان؛ از انتقاد شمخانی تا بیانیه حزب مردم سالاری

انتقاد از دولت جدید طالبان,دولت غیرفراگیر طالبان
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توییتی با بیان اینک اولویت اول افغانستان ثبات و ارامش است گفت: بی توجهی به ضرورت ایجاد حکومت فراگیر و مداخله خارجی نگرانی اصلی دوستان مردم افغانستان است.

به گزارش ایرنا، علی شمخانی روز چهارشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اولویت اول افغانستان ثبات و آرامش است، بی توجهی به ضرورت ایجاد حکومت فراگیر، مداخله خارجی و استفاده از ابزار نظامی به جای گفت و گو برای پاسخگویی به مطالبات اقوام و گروه‌های اجتماعی، نگرانی‌های اصلی دوستان مردم افغانستان است.

 روز گذشته طالبان تشکیل دولت جدید و اسامی برخی از وزرا را اعلام کرد. طالبان گفته است تلاش خواهد کرد تا همه اقشار جامعه افغانستان در دولت بعدی نقش داشته باشند.

انتقاد از دولت جدید طالبان,دولت غیرفراگیر طالبان

مقامات دولت ایران در مراسم معرفی دولت طالبان شرکت نکنند

حزب مردم سالاری با انتشار بیانیه ای ضمن استقبال از خروج نیروهای بیگانه از افغانستان، نسل کشی در پنجشیر را محکوم کرد و خواستار عدم پذیرش دعوت طالبان برای حضور مقامات جمهوری اسلامی در مراسم تشکیل دولت توسط این گروه تروریستی شد.

انتقاد از دولت جدید طالبان,دولت غیرفراگیر طالبان

مردم سالاری در گزارشی می آورد: متن بیانیه بدین شرح است: تحولات اخیر افغانستان را از این جهت که موجب خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شد مثبت می توان ارزیابی کرد اما اگر خروج نیروهای آمریکایی با تداوم ثبات و امنیت در افغانستان همراه بود، موجب خشنودی بیشتر مردم افغانستان می شد.

خروج آمریکا از افغانستان پس از بیست سال و بازگشت همان گروهی به قدرت که آمریکایی ها برای سرکوب آنها به افغانستان رفته بودند اثبات کرد که دموکراسی و ثبات و امنیت پایدار، هیچگاه از طریق نیروهای خارج از یک کشور حاصل نمی شود و ایجاد دموکراسی و ارتقای فرهنگ سیاسی و اجتماعی بین همه اقشار جامعه، صرفا با پذیرش از بطن ملت امکانپذیر است که اگر اینگونه نباشد، شاهد دوام و ثبات آن نخواهیم بود. در چنین شرایطی، وقتی حاکمیت نیز در مقابل طالبان عقب نشست، مردم نیز که شاهد فساد و ناتوانی حاکمان بوده اند، توان و انگیزهای برای مقابله با دشمنان نخواهند داشت و حاصل آن شکست باورها و رویاهایی بود که مردم افعانستان در دو دهه گذشته پیگیر آن بودند.

 در این میان، نیروهای احمد مسعود در پنجشیر چراغ مقاومت را روشن نگاه داشتند تا در شرایطی که طالبان، بدون مشاهده هیچ مقاومتی در مقابل خود، پیشروی خود و بازگشت به قدرت را حاصل پذیرش این گروه توسط ملت افغانستان وانمود میکنند، مقاومت پنجشیر، مهر باطلی بر ادعاهای طالبان بزند و نور امید را در دل آزادگان زنده کند. شاید توان نیروهای احمد مسعود برای مقابله با طالبان که کل افعانستان را به جز ولایت پنجشیر تسخیر کردهاند قابل مقایسه نباشد اما همین امیدی که در دل مردم افغانستان زنده شد همچون مقاومت احمدشاه مسعود در مقابل نیروهای متجاوز شوروی در تاریخ ثبت خواهد شد تا نشانه ای بر عدم حقانیت طالبان و حامیان آن باشد.

این مقاومت چنان بر طالبان و حامیانش گران آمد که به حمله و نسلکشی در پنجشیر روی آوردند و حامی اصلی طالبان یعنی پاکستان نیز به کمک آنها شتافت تا در تسخیر پنجشیر، به آنها یاری دهد تا لکه ننگ دیگری بر کارنامه دولت پاکستان در حمایت از تروریستها ثبت شود.  

دولت ایران نیز که همواره خود را یاور مظلومان میداند و هنوز زخم هایی که طالبان دو دهه پیش در کنسولگری ایران در مزار شریف بر عزیزان ما وارد کردند فراموش نکرده، متاسفانه در  برابر نسل کشی در پنجشیر بی تفاوت ایستاد.

هرچند از زمان آغاز تلاش طالبان برای قدرت گرفتن در افغانستان، تنها یک بار سخنگوی وزارت امور خارجه، حملات به پنجشیر را محکوم کرد ولی هیچگاه شاهد اعلام حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت احمد مسعود نبودیم، اما در چنین شرایطی پذیرش دعوت طالبان برای حضور در مراسم معرفی دولت جدید افعانستان، نه تنها به معنای نادیده گرفتن خون شهدای ایران در حمله طالبان به کنسولگری کشورمان است، بلکه چشم بستن بر واقعیت های جامعه امروز افغانستان و به معنای فراموشی شعار حمایت از مقاومت مظلومانی همچون احمد مسعود و یارانش در دره پنجشیر است که چراغ مقاومت را روشن نگاه داشته اند.  

شکی نیست که افکار عمومی اکثریت مردم ایران و حتی اتباع افغان مقیم ایران و زنان و مردان همه ملتهای آزادیخواه قطعا به دنبال دولت فراگیر و برآمده از اکثریت مردم و طرفدار صلح و آرامش بودهاند و مخالف هر نوع خشونت هستند لذا دولت جدیدی که از سوی طالبان معرفی می شود به هیچ وجه نماینده تمام عقاید، مذاهب، قومیت ها و گروههای افغانستان نیست و حتی مورد رضایت افراد نسبتا مستقلی همچون حامد کرزای و عبدالله عبدالله برای مشارکت در ایجاد دولت جدید افغانستان نیز نخواهد بود به همین خاطر ما نباید شاهد تشکیل دولتی با نگرش ها و برداشت های افراطی از دین اسلام و نماینده یک فرقه خشونت طلب در مرزهای شرقی کشور باشیم.  

بی شک پذیرش دعوت طالبان توسط مقامات جمهوری اسلامی، نتیجه ای جز رسمیت بخشیدن به حکومت این فرقه تروریستی ندارد و در کارنامه مسئولان و تصمیم گیران  به ویژه در ابتدای روی کار آمدن دولت جدید ثبت خواهد شد.

ادامه دارد...

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش