پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۱۷ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۴۰۸
سیاست خارجی

امیرعبداللهیان: در مذاکره و رسیدن به توافق جدی هستیم/ اسلامی: مذاکرات با گروسی شکست نخورده است

حسین امیر عبداللهیان,وزیر امورخارجه
حسین امیرعبداللهیان در گزارشی از یکصد روز فعالیتش در سمت وزارت امور خارجه، با بیان این‌که قطعا دست ما بسته نخواهد بود و گزینه‌های مختلفی در مقابل ما قرار دارد، گفت: از گزینه گفت‌وگو در وین شروع می‌کنیم و در مذاکره و رسیدن به توافق جدی هستیم.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی ویدئویی گزارشی از عملکرد یکصد روزه دستگاه سیاست خارجی در زمان تصدی وزارت امور خارجه ارائه کرد.

* واردات واکسن کرونا/ تزریق بیش از یکصد میلیون دُز واکسن به هموطنان 

وی گفت: دولت در شرایطی سکان اداره کشور را به دست گرفت که کرونا روزانه جان صدها تن از هموطنان عزیز ما را می‌گرفت و این هم دغدغه‌ای بود که رئیس جمهور داشت و در اولین نشست دولت بر آن تأکید داشت و هم من در مجلس در ارائه برنامه‌ها به نمایندگان مجلس قول داده بودم که اولین برنامه کاری من و همکارانم در وزارت امور خارجه تمرکز ویژه بر واردات واکسن مورد نیاز هموطنان در کشور باشد و به همین دلیل در اولین روز کاری در وزارت امور خارجه، جلسه مشترکی را با حضور آقای عین اللهی وزیر بهداشت و مسئولان عالیرتبه‌ای از بانک مرکزی، هلال احمر و گمرکات کشور که باید در تسهیل واردات واکسن از خارج از کشور به ما کمک می‌کردند، ترتیب دادیم.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: مدیران ما در وزارت امور خارجه و سفرای ایران در خارج از کشور تلاش زیادی را کردند که بتوانیم در روزهای اول حجم بالایی از واکسن را وارد کشور کنیم و این در حالی بود که دانشمندان و جوانان ما به طور همزمان در تولید واکسن داخلی در چندین شرکت دانش بنیان ایرانی، انستیتو پاستور و همچنین مؤسسه برکت و بخش‌های مختلف نسبت به تولید واکسن داخلی اقدامات جدی خودشان را شروع کردند و توفیقات بزرگی را نیز در این زمینه کسب کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: امروز مایلم با کمال خرسندی اعلام کنم که بیش از یکصد میلیون دُز واکسن به هموطنان ما در کشور تزریق شده و ما در شرایطی قرار داریم که قادریم بخشی از تولیدات واکسن داخلی را به خارج از کشور صادر کنیم.

* عضویت دائم در شانگهای

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان در ادامه این گزارش ویدئویی با بیان این‌که در چارچوب دیپلماسی اقتصادی، دیپلماسی همسایه محور و آسیا محور اقدامات متمرکزی را در دستگاه دیپلماسی شروع کردیم، خاطرنشان کرد: از سال‌ها قبل بحث عضویت دائم و شروع این عضویت در سازمان همکاری شانگهای مطرح بود و اولین سفر رئیس جمهور به خارج از کشور به تاجیکستان و شهر دوشنبه انجام شد و در جریان آن سفر و نشست بین‌المللی و منطقه‌ای شانگهای، سند شروع عضویت دائم ایران در این سازمان مورد تصویب قرار گرفت و این یکی از موفقیت‌هایی بود که در دولت جدید به نتیجه رسید و پیگیری مستمر و شبانه روزی همکاران من در وزارت امور خارجه و توصیه‌های اکید آقای دکتر رئیسی در این موضوع و هم رایزنی‌هایی که شخص رئیس جمهور و دستگاه دیپلماسی داشت، منجر به این موفقیت شد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: با فرآیندی که در عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای وجود دارد در یک سال آینده به تدریج و مرحله به مرحله شاهد موفقیت‌ها و توسعه همکار‌ی‌های تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه‌ شانگهای و کشورهای عضو این سازمان خواهیم بود.

* رایزنی‌ها در نیویورک

امیرعبداللهیان بیان کرد: برنامه دیگری که در دستورکار دستگاه دیپلماسی قرار داشت به دلیل نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به این‌که دولت کارش را به سرعت شروع کرده بود و توجه به وضعیت داخلی کشور به عنوان اولویت اصلی در ماه‌های اول دولت مورد توجه بود، تصمیم بر این گرفته شد که اینجانب به عنوان وزیر امور خارجه به نیویورک سفر کنم و در نیویورک با بیش از ۵۰ وزیر امور خارجه از تمام حوزه‌های جغرافیایی جهان شامل همسایگان، آسیا، اروپا، اقیانوسیه، آمریکای لاتین و مقامات سازمان ملل متحد و مقامات اسبق آمریکایی که در چارچوب اندیشکده‌ها در این کشور فعالیت می‌کردند و اصحاب رسانه‌ و سردبیران و مدیران رسانه در آمریکا جلسات مختلفی برگزار شد.

وی ادامه داد: در جریان سفر به نیویورک علاوه بر سخنرانی در چندین جلسه و نشست بین‌المللی این فرصت فراهم شد که با کارکنان دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن هم دیدار و جلسه خوبی را داشته باشیم و در جریان مشکلات ایرانیان مقیم خارج از کشور و به ویژه ایرانیان حوزه آمریکا قرار گرفتیم که در برگشت از نیویورک و نشست‌هایی که با ایرانیان خارج از کشور و همکاران در دفتر حفاظت منافع در واشنگتن اقدامات سریعی برای حل مشکل ایرانیان انجام شد و امیدواریم بتوانیم به تدریج همه آن مشکلات و مطالباتی که وجود داشته را برطرف کنیم و اقدامات خوبی هم توسط همکاران من انجام شده است.

* ارتباط مستقیم با ایرانیان مقیم خارج از کشور و هموطنان داخلی با وزیر خارجه

وی در این زمینه خطاب به ایرانیان خارج از کشور و هموطنان داخل افزود: تلاش کردیم در سایت جدید وزارت امور خارجه بخشی را برای ارتباط مستقیم ایرانیان مقیم خارج از کشور و هموطنان در داخل کشور با وزیر امور خارجه اختصاص دهیم و اگر به سایت جدید وزارت خارجه مراجعه کنید این دسترسی را دارید و در روزهای آینده یک دسترسی بالاتری هم که نگرانی بخشی از جامعه ایرانیان خارج از کشور است را در سایت وزارت امور خارجه ایجاد می‌کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی در عین حال یادآور شد: متاسفانه دشمنان و لابی صهیونیست‌ها و رسانه‌های معاند تلاش می‌کنند نوع ایران هراسی را به ویژه در نسل جدید ایرانیان خارج از کشور ایجاد کنند. ما در سایت وزارت امور خارجه بخشی را طی روزهای آینده فعال خواهیم کرد که هموطنان خارج از کشور می‌توانند بپرسند که آیا ما برای ورودمان به ایران و بازگشت، مشکلی از نظر نظام وظیفه یا هر موضوع دیگری داریم یا خیر.

امیرعبداللهیان ادامه داد: من به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عرض می‌کنم که ایرانیان عزیز با آرامش و طیب خاطر می‌توانند به جمهوری اسلامی ایران سفر کنند و با آرامش می‌توانند در هر زمانی که طبق برنامه می‌خواهند به کشورهای محل اقامت خودشان برگردند، از این فرصت استفاده کنند. ما در آن سامانه به شما پاسخ خواهیم داد که بدون مشکل می‌توانید به ایران سفر کنید و به عنوان وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی وقتی پاسخ به شما داده خواهد شد، تضمین می‌کنیم.

* تعداد افراد دوتابعیتی که در ایران به دلیل ارتکاب جرم محاکمه و جرمشان اثبات شده کمتر از عدد انگشتان دو دست است

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد:‌ مایلم تأکید کنم تعداد افرادی که دوتابعیتی هستند و در ایران به دلیل ارتکاب جرم محاکمه شده‌ و جرمشان اثبات شده است کمتر از عدد انگشتان دو دست است. به صراحت می‌گویم اگر هر کس دیگری و حتی شخص وزیر امور خارجه نیز آن جرم را مرتکب می‌شد، امروز با همان وضعیت مواجه بود، ضمن این‌که بسیاری از آنها مورد رأفت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند.

امیرعبداللهیان در ادامه این ویدئو اضافه کرد: در سفرها و رایزنی‌ها با دوستان و متحدان جمهوری اسلامی ایران توانستیم دوستان روزهای سخت خود را پیدا کنیم و در آینده گفت وگوی بیشتری را با هموطنان خواهم داشت.

حسین امیر عبداللهیان,وزیر امورخارجه

* افغانستان

وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات جدی و تحولات پیچیده در یکصد روز گذشته در کشورهای پیرامونی و همسایه ما تحولات سریع و شتابان در افغانستان بود. تلاش‌های سیاسی گسترده‌ای را در جمهوری اسلامی ایران به عمل آوردیم که تحت تاثیر ناامنی‌ها و شرایط بی ثباتی که در افغانستان در دوره انتقالی ایجاد شد قرار نگیریم و در عین حال تدابیری را بیندیشیم که بتوانیم مرزها را کنترل کرده و ورود آوارگان را مدیریت کنیم و از طرف دیگر راه‌حل سیاسی برای حل بحران افغانستان داشته باشیم.

وزیر خارجه در این زمینه به برگزاری دومین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان در تهران اشاره کرد و گفت: برگزاری حضوری نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان در تهران یکی از تدابیری بود که در این زمینه اندیشیده شد.

* امیدواریم که در مسیر گفت‌وگوهای وین بتوانیم گام‌های اساسی و موفقیت آمیز رو به جلویی را داشته باشیم

وی موضوع دیگری که در یکصد روز گذشته به صورت جدی در دستگاه دیپلماسی مورد توجه قرار گرفت بحث برجام، مذاکرات وین و تعامل و همکاری در راستای حقوق و منافع ملت عزیز ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، اظهار داشت: از این هفته گفت‌وگوهای وین را کلید خواهیم زد. در هفته‌های گذشته هم معاون من آقای باقری در پایتخت‌‌های اروپایی و در مسکو و در ارتباط وبیناری به پکن و در سفرهایی که به کشورهای همسایه و منطقه داشت، اقدامات و رایزنی‌هایی را به عمل آورد و من نیز با وزرای خارجه که همه طرف‌های ما در برجام هستند، گفت‌وگوهای مفصلی را داشتم.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ما همه مقدمات را در صورتی که طرف‌های مقابل به تعهدات کاملشان برگردند، برای رسیدن به یک توافق خوب و سریع فراهم کردیم و به صراحت مواضع و مطالبات خودمان را در ادامه گفت‌وگوهایی که از گذشته وجود داشته و سندی که به عنوان برجام و قطعنامه سازمان ملل به تصویب رسیده، بیان کردیم.

امیرعبداللهیان بیان کرد: نظر صریح و روشن جمهوری اسلامی ایران این است که در میز مذاکره حقوق و منافع ملت ایران باید تأمین شده و تحریم‌‌ها باید لغو شود و ما امیدواریم که در مسیر گفت‌وگوهای وین بتوانیم گام‌های اساسی و موفقیت آمیز رو به جلویی را داشته باشیم.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان تصریح کرد: قطعا دست جمهوری اسلامی ایران بسته نخواهد بود. گزینه‌های مختلفی در مقابل ما قرار دارد. ما از گزینه گفت‌وگو و مذاکره در وین کار را شروع می‌کنیم. در مذاکره جدی هستیم و در رسیدن به توافق جدی هستیم و امیدواریم آنگونه که طرف‌های مقابل ما در کلام به ویژه غربی‌ها می‌گویند، جدیت آنها را هم ببینیم.

وی گفت: ما با صراحت به آنها گفتیم که ما یک دولت عملگرا و نتیجه محور هستیم و امیدواریم که در میز مذاکرات وین چنین اتفاقی رخ دهد.

حسین امیر عبداللهیان,وزیر امورخارجه

* توسعه تجارت خارجی و ارز آوری برای کشور

وزیر خارجه خاطرنشان کرد: در چارچوب سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی فعال، پویا و هوشمند، تنظیم روابط و توسعه مناسبات با همه کشورهای جهان در دستورکار جدی جمهوری اسلامی ایران است. تمرکز بر دیپلماسی اقتصادی، توجه به وضعیت ایرانیان خارج از کشور، تمرکز بر دیپلماسی انرژی، دیپلماسی آب، دیپلماسی عمومی در تمامی شقوق و رشته‌های موردنظر آن از جمله موضوعاتی است که در دستورکار جدی وزارت امور خارجه قرار دارد.

امیرعبداللهیان بیان کرد: توسعه تجارت خارجی و ارزآوری برای کشور از جمله موضوعاتی است که وزارت امور خارجه در دولت سیزدهم به صورت جدی نسبت به آن توجه جدی خواهد کرد. در روزهای آینده کتاب سفید سیاست خارجی را برای اطلاع هموطنان و نخبگان و همه بخش‌های کشور منتشر می‌کنیم به عنوان سند سیاست خارجی دولت سیزدهم در چهار سال آینده آن را در اختیار همه نخبگان و در دسترس همه هموطنان عزیز قرار می دهیم. همه ما برای عزت، اقتدار و سربلندی جمهوری اسلامی ایران به تلاش‌های خودمان ادامه می‌دهیم. برای همه هموطنان آرزوی موفقیت دارم.

***

اسلامی: خارج شده از برجام، درباره تاسیسات کرج اظهار نظر نکند/ مذاکرات با گروسی شکست نخورده است

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: کسانی که از برجام خارج شده اند، حق اظهارنظر درباره تاسیسات هسته‌ای کرج را ندارند.

حسین امیر عبداللهیان,وزیر امورخارجه

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی در حاشیه مراسم نخستین سالگرد شهادت شهید محسن فخری زاده در جمع خبرنگاران افزود: تاسیسات کرج مرتبط با موضوع برجام است و آن‌هایی که در برجام بی تعهدی کرده و از آن خارج شده اند حق اظهارنظر درباره آن را ندارند و نمی‌توانند مدعی باشند بنابراین چنین چیزی از نظر جمهوری اسلامی هرگز پذیرفتنی نیست.

وی تصریح کرد: آن‌ها به تعهدات خود به ویژه در دوره ترامپ عمل نکرده اند و این فضا در دوره جدید تغییر کرده است و نمی‌تواند تعهدات یک طرفه باشد چرا که ما به همه تعهداتمان براساس برجام عمل کرده ایم.

 بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما اسلامی تاکید کرد: مذاکرات در پیش روی وین نیز در خصوص مسائل هسته‌ای نیست بلکه درباره برجام و آن هم عمل کردن طرف مقابل به تعهدات خود است بنابراین دیگر اینکه یک طرفه به آن متعهد باشیم گذشته است بلکه این بار باید آن‌ها در عمل نشان دهند که متعهد هستند و پس از راستی آزمایی تعهدات آنها، ما هم به آنچه که متعهدیم عمل می‌کنیم.

وی همچنین درباره تناقض سخنان رافائل گروسی پس و بعد از سفر به ایران گفت: مدیر آژانس به فعالیت هسته‌ای ایران طبق روال قانونی اذعان کرد، اما به نظر می‌رسد در فضای رسانه‌ای غرب غوغاسالاری صورت می‌گیرد مبنی بر اینکه مذاکره وی در تهران شکست خورده است. این درحالی است که آقای گروسی در فضای مجازی هم نوشت که این مذاکرات سازنده، اما ناتمام بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: مذاکرات ما با آژانس شفاف و براساس پادمان و ان پی تی صورت می‌گیرد و این مذاکرات ادامه خواهد یافت و به علت اینکه باید وقت بیشتری برای برخی موضوعات قرار داده می‌شد تا بتوان آن‌ها را نهایی کرد زمان کم بود، اما هرگز مذاکره اخیر شکست خورده نیست و آقای گروسی نیز چنین مطلبی نگفته است.

وی گفت: ایران در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای خود بسیار جدی است چرا که آن را در خصوص مصارفی همچون برق، صنعت، کشاورزی و پزشکی همچون رادیوداروها ضروری می‌داند.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش