جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۰۴ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۵۷۸
سیاست خارجی

توانایی مذاکره باقری بیشتر است یا عراقچی ؟

عراقچی و علی باقری,
سفر روسیه رئیسی که می‌توانست بالقوه برای ما منافعی داشته باشد، به ضد خودش بدل شد.

به گزارش خبرآنلاین، محمد مهاجری، فعال سیاسی اصول‌گرا، در ارزیابی خود از سفر رئیسی به مسکو و اقناع افکار عمومی در مورد دستاوردهای این سفر به گفت: متأسفانه حاشیه‌هایی که برای سفر رئیسی به وجود آمد بر متن سفر غلبه کرد، به‌طوری‌که حتی اگر این سفر می‌توانست مزیت‌هایی هم داشته باشد، آن حاشیه‌ها باعث شد که آنها هم از بین برود.

او افزود: بخشی از این حاشیه‌ها توسط منتقدان دولت انجام شد و بخشی دیگر توسط اپوزیسیون خارج از کشور صورت گرفت اما متأسفانه سوء مدیریت رسانه‌ای و همچنین سوء مدیریت وزارت خارجه برای توضیح و توجیه اتفاقات آن سفر، باعث شد که آن سفر کلاً تحت‌الشعاع حواشی قرار بگیرد. به‌هرحال مهم‌ترین سفر خارجی رئیسی به‌گونه‌ای در افکار عمومی مطرح شد که نه‌تنها هیچ منفعتی برای ملت ایران نداشت بلکه باعث سرافکندگی مردم ایران و از بین رفتن غرور ملی شد، نتیجه‌ای که از سفر گرفته شد این بود.

مهاجری با اشاره به عملکرد تیم رسانه‌ای دولت در مورد سفر رئیسی به روسیه تصریح کرد: از طرفی متأسفانه دولت هیچ دستاورد روشن و واضحی از سفر رئیسی برای جامعه نگفت و همین هم باعث شد که باز هم حواشی بر متن غلبه پیدا کند. در مجموع به نظر می‌رسد که نباید در داخل، منتقدان حاشیه برای سفر درست می‌کردند و از آن بالاتر نباید تیم رسانه‌ای و تیم برنامه‌ریز دولت آنقدر ضعیف عمل می‌کرد که سفری که می‌توانست بالقوه برای ما منافعی داشته باشد، به ضد خودش بدل شود.

این فعال رسانه‌ای اصول‌گرا در پاسخ به این پرسش که حدود ۲۰۰ روز از آغاز به کار وزارت امور خارجه دولت سیزدهم می گذرد، با توجه به شعارهای این دولت در رابطه با همسایگان، امیرعبداللهیان توانسته گام موثری در این مدت بردارد؟ اظهار کرد: در مورد همسایگان به نظرم کار مهمی توسط امیرعبداللهیان صورت نگرفته است. متأسفانه اولین سفر او به عراق هم با حواشی مواجه شد. امیرعبداللهیان در این سفر برای قرار گرفتن در جای خودش یک مقداری دچار بازی سیاسی شد. بعد حتی در نطقی که در آنجا کرد یک عددی را اشتباه گفت که این اشتباهات در عالم سیاست و دیپلماسی خیلی معانی بدی دارد. گرچه در داخل هم زدن این حرف‌ها هزینه دارد ولی در خارج از کشور، کاری که او انجام داد چندان کار مهمی نبود.

مهاجری ادامه داد: از طرفی وزارت خارجه کمتر در موضوعات مربوط به منطقه دخالت دارد. حتی در دوره قبل هم همین‌طور بود اما به‌هرحال در آن دولت یک ظاهری برای نقش وزارت خارجه رعایت می‌شد که این نقش در دوره فعلی و در زمان وزارت امیرعبداللهیان، چندان رعایت نمی‌شود.

او در واکنش به اینکه تا پیش از این، گفتگو با آمریکا تابو بود تا جایی که بسیاری از دلواپسان پس از بازگشت ظریف از مذاکرات برجامی به او هتک حرمت کردند، با این وجود از نظر شما چه عاملی تغییر کرده که فضا به سمت توافق برگشته و حتی افرادی که برجام را آتش زدند امروز از مذاکرات و توافق حمایت می‌کنند؟ اظهار کرد: کاملاً واضح بود که مخالفان برجام به‌لحاظ توانایی اجراییِ مذاکره، دست بالایی ندارند. همین الان هم اگر به تیم مذاکره‌کننده‌ای که در وین داریم نگاه کنیم، خودِ شخص باقری به نظر من به اندازه یکدهم عراقچی هم توان مذاکره ندارد و این کاملاً واضح است. متأسفانه تیم جلیلی و تیم  باقری که الان در وین حضور دارند، منهای چند نفرشان که از کارشناسان خبره هستند، این‌کاره نیستند و همین الان هم موضوعات دارد از داخل مدیریت می‌شود و کسان دیگری پشت صحنه مذاکرات را اداره می‌کنند و آنچه که دلواپسان و مخالفان برجام این روزها در موردش سکوت کرده‌اند بیشتر ناشی از همین است که اگر انتقادی کنند، می‌تواند به معنای تضعیف تیم مذاکره‌کننده، تیم باقری و جلیلی تلقی شود.

مهاجری همچنین خاطرنشان کرد: از طرف دیگر به نظر می‌آید که دلواپسان حتی اگر همین تیم فعلی بخواهد به توافق‌های خوبی یعنی توافقی که بتواند به رفع تحریم‌ها منجر شود، دست پیدا کند، قرار نیست کسی مخالفت کند و آنها را خائن بنامد و تخطئه کند و مورد انتقاد قرار بدهد. بنابراین حتی اگر تیم مذاکره‌کننده با اقلّ دستاوردها هم بیایند مورد استقبال قرار خواهند گرفت و به آنها آفرین خواهند گفت.

این فعال سیاسی اصول‌گرا در رابطه با برخوردهای یک بام و دو هوا برای مذاکره با آمریکا در دولت قبلی و فعلی گفت: به دلیل اینکه اطلاع‌رسانی درست و دقیقی از سوی هیئت مذاکره صورت نمی‌گیرد، این افراد اصلاً نمی‌دانند باید به چه بَه‌بَه بگویند و از چه انتقاد کنند. در واقع به نظر می‌آید که مذاکرات فعلی نه تنها هیچ چیزی بیشتر از مذاکرات چند ماه پیش که عراقچی انجام داد، اضافه‌تر ندارد بلکه این زیان را هم برای ما دارد که اگر همان چند ماه پیش این مذاکرات به نتیجه رسیده بود، با رفع تحریم‌ها، ما به موفقیت‌های بزرگ‌تری دست پیدا می‌کردیم. آن مذاکرات متوقف شد تا اینکه ببینند دولت جدید چه کار می‌خواهد انجام دهد، الان در دولت جدید عملاً هیچ اتفاق مثبتی روی نداده و همین‌طور که می‌فرمایید این برخوردهای یک بام و دو هوا به این دلیل صورت می‌گیرد.

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش