سفارت ایران در اوکراین با تاخیر زیاد و بعد از آغاز جنگ و حملات روسیه، از ایرانیان مقیم اوکراین خواست این کشور را ترک کنند. حمله ارتش روسیه به اوکراین از صبح امروز آغاز شد.
اطلاعیه سفارت ایران در اوکراین به این شرح است:
با توجه به آخرین تحولات در اوکراین و محدودیتهای اعلام شده از سوی دولت اوکراین، موارد زیر را به ترتیب اولویت اعلام می نماید:
به کانال عصر ایران در تلگرام بپیوندید
۱- تمامی ایرانیان مقیم و دانشجویان از هر امکانی برای خروج از اوکراین اقدام کنند.
۲- در صورت فراهم نبودن شرایط خروج از اوکراین، اکیدا درخواست میشود در نقاط امن و پناهگاههای معرفی شده از سوی مسئولین شهری و استانی مستقر شوند.
۳- اکیدا توصیه می گردد از نزدیک شدن به مراکز نظامی و حساس اجتناب نمایند.
۴- با توجه به اینکه در شرایط کنونی آسمان اوکراین بسته است، رایزنی های سفارت با دولت اوکراین بمنظور کسب مجوز پرواز در صورت رفع محدودیت ها ادامه دارد و مراتب متعاقبا طی اطلاعیههای بعدی اعلام می گردد.
***
خطیب زاده: به دنبال یک پرواز اختصاصی برای خروج ایرانیان از اوکراین هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره وضعیت ایرانیان در اوکراین توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، خطیب زاده سخنگوی وزارت امورخارجه در ارتباط زنده با شبکه خبر گفت: از همان ابتدای آشوب ها در اوکراین ستادی در وزارت امور خارجه تشکیل شد . ما آمادگی های لازم را در ایران و اوکراین داشتیم.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه تحولات اوکراین با حسایت توسط تهران پیگیری شده و آقای امیر عبدالهیان دیپلماسی فعالی را در این زمینه اتخاذ کرده اند که شاه بیت این موضوع هم پیگیری وضعیت ایرانیان خارج از کشور است .
خطیب زاده گفت: در اطلاعیه شماره دو سفارت به همه ایرانیانی که در نقاطی بحرانی اوکراین بودند اطلاع دادیم که از نقاط بحرانی خارج شوند . اطلاعیه شماره سه ما هم حاکی از این بود که همه ایرانیان این کشور را ترک کنند.
وی گفته که یک خط ۲۴ ساعته در ایران و سفارت بر قرار است. ما تا الان مشکلی در زمینه امنیت هم وطنان نداشتیم. با دو طرف این ماجرا هم در ارتباطیم و به دو طرف تاکید کردیم که امنیت هموطنان برای ما در اولویت است.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه به سبب شرایط اوکریان در ده روز گذشته هیچ کشوری نتوانسته شهروندانش را از طریق هوایی از این کشور خارج کند. وزارت امور خارجه در تلاش است تا مجوز یک پرواز اختصاصی برای خروج ایرانیان از اوکراین را اخذ کند.
« ولادیمیر پوتین در پی درخواست رهبران دو منطقه خودخوانده شرق اوکراین (لوهانسک و دونتسک) از روسیه برای کمک به آنها در دفع حمله ارتش اوکراین، عملیات نظامی روسیه را در شرق اوکراین آغاز کرده است
عملیات ارتش روسیه برای حفاظت از امنیت منطقه دونباس آغاز شده است.»
***
واکنش رسمی ایران به حمله روسیه به اوکراین
امیرعبداللهیان نوشت: بحران اوکراین ریشه در اقدامات تحریک آمیز ناتو دارد.
ما توسل به جنگ را راه حل نمیدانیم.
برقراری آتشبس و تمرکز بر راه حل سیاسی و دموکراتیک یک ضرورت است.
***
کسب اطلاع تلفنی امیرعبداللهیان از آخرین وضعیت اوکراین و اوضاع هم میهنان مقیم
وزیر امور خارجه کشورمان امروز صبح به صورت تلفنی در گفتگو با سفیر ایران در کییف، از آخرین وضعیت اوکراین و خصوصا اوضاع هم میهنان مقیم در این کشور کسب اطلاع کرد.
به گزارش تسنیم، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در پی تحولات صحنه اوکراین، در تماس تلفنی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در کیف ضمن اطلاع از اوضاع میدانی در اوکراین، از آخرین وضعیت ایرانیان مقیم در آن کشور و همچنین دیپلمات های کشورمان و خانواده های آنهاکسب اطلاع کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتگوی تلفنی توصیه های لازم در خصوص ایرانیان مقیم، خصوصا دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در اوکراین و ضرورت ارائه خدمات ۲۴ ساعته سفارت به هم میهنان مقیم را مورد تاکید قرار داد.
امیرعبداللهیان همچنین در زمینه ایجاد تسهیلات لازم در زمینه مهر خروج دانشجویی برای دانشجویان شاغل به تحصیل در اوکراین، فارغ از دستورالعمل های موجود و با توجه به وضعیت اضطراری پیش آمده، دستورات لازم را به سفیر کشورمان در اوکراین ابلاغ کرد.
خاطر نشان می سازد این دومین تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان به دنبال تماس هفته گذشته با سفیر جمهوری اسلامی ایران در کیف و به دنبال شرایط بحرانی پیش آمده در این کشور می باشد.
اضافه مینماید از ابتدای آغاز بحران جاری در منطقه اورآسیا، وزارت امور خارجه کشورمان ستاد ویژهای را به ریاست معاون اداری مالی و با عضویت معاون کنسولی و امور ایرانیان، مدیرکل سیاسی اوراسیا و عضویت وبیناری سفیر ایران در کیف به منظور رصد آخرین تحولات و بویژه تنظیم دستورالعمل های لازم برای ارائه تسهیلات به هم میهنان مقیم در این کشور و اعلام شرایط ویژه به سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همجوار با اوکراین برای برقرار ی هرگونه تسهیلات جهت مساعدت به خروج ایرانیان مقیم در شرایط اضطراری، تشکیل داده است.
امیرعبداللهیان از ایرانیان مقیم اوکراین خواست که ضمن حفظ آرامش، در تماس با سفارت جمهوری اسلامی ایران و توجه به دستورالعمل های صادره از سوی سفارت کشورمان در اوکراین، برای اقامت خود در اماکن امن و یا خروج و بازگشت به ایران اقدام نمایند.
***
فریدون مجلسی: اوکراین به ناتو بپیوندد؛ روسها به بمباتم متوسل میشوند
کارشناس مسائل آمریکا گفت: روسیه بزرگترین کشور روی کره زمین است و عظیمترین منابع روزمینی و زیرزمینی دنیا را دارد و به همین دلیل فکر نمیکنم اینبار هم غرب بتواند کار خاصی علیه مسکو انجام دهد.
به گزارش ایلنا، «فریدون مجلسی» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تاثیر اقدام آمریکا و اروپا علیه روسیه و آینده روابط طرفین با یکدیگر اظهار کرد: تنش اروپا و آمریکا با روسیه بر سر اوکراین پروندهای است که دارای سابقه قدیمی و تاریخی است و از سوی دیگر نمیتوان به این پرونده نگاه صفر یا صدی داشت. واقعیت این است که روسها اساساً در دنیا بدنام به حساب میآیند؛ چراکه در مقاطع گوناگون از این کشور به عنوان یک متجاوز نام برده شده و حالا هم همین مسأله مجدداً اتفاق افتاده است. این برچسبی که به روسیه زدند عملاً باعث میشود تا این کشور از بسیاری پارامترها محروم و نهایتاً در صحنه بینالمللی محکوم شود. در مورد اوکراین اگر به مسائل تاریخی، اجتماعی و حتی اقلیمی این کشور توجه کنیم میبینیم که پس از فروپاشی شوروی، کشورهایی که در آن موقع از روسیه فعلی جدا شدند راغب بودند تا بتوانند به سمت اردوگاه غرب تمایل پیدا کنند اما روسها در این بین صراحتاً اعلام کردند که این کشورها حق هیچگونه عضویت رسمی یا موقت در ناتو را ندارند.
وی ادامه داد: به عبارتی دیگر روسیه تمام کشورهایی که از خاک خود در زمان شوروی جدا شد را از عضویت در ناتو منع کرد و ناتو را یک تهدید ملی برای خود میداند. از سوی دیگر برخی معتقدند با فروپاشی شوروی، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ماموریت و ماهیت اصلی خود را از دست داده است و ناتو صرفاً به یک نهاد برای تامین امنیت اروپا و آمریکا تبدیل شده است. در این میان اگر اوکراینیها سعی کنند به سمت غرب متمایل شوند، روسیه همانند وضعیت فعلی بهانهای برای تسویه حساب با آن کشور به دست میآورد و به هر ترتیب حساب آن دولت را از غرب و آمریکا جدا میکند. مسأله اوکراین در شرایط فعلی و به طور کلی چندان ساده نیست که صرفاً با چند تحلیل سیاسی بتوانیم آن را کالبدشکافی کنیم، بلکه سابقههای تاریخی میان این دو کشور به شدت زیاد است؛ به عنوان مثال کشور روسیه فعلی در کییف که حالا پایتخت اوکراین است، تشکیل و سپس به مسکو منتقل شد.
این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: از آنموقع تاکنون اتفاقات عجیب و غریب زیادی در اوکراین و اطراف روسیه رخ داده که انقلاب نارنجی یکی از همین رخدادهای مهم به حساب میآید. در آن موقع آمریکاییها به دنبال دستکاری ساختار سیاسی اوکراین به نفع خود بودند ولی روسها این موضوع را نپذیرفتند و اوضاع به اینجا کشیده شد. زمانی که اوکراین بخواهد به ناتو پناه ببرد، بدون تردید روسها واکنش عجیب و غریب از خود نشان میدهد. در این میان فریاد غرب علیه روسیه فعلاً به اعلام استقلال دو استان شرقی اوکراین یعنی لوهانسک و دونسک مربوط است. این دقیقاً همان کاری است که روسها در سال ۲۰۰۸ در قبال آبخازیا و اوستیای جنوبی انجام دادند و نمونه دیگر آن را باید الحاق شبه جزیره کریمه که در زمان خروشچف به اوکراین و در قالب یک حکومت خودمختار داده شده بود، بدانیم. اینکه میبینیم تحریمهای زیادی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه زده شده است بیشک یک موضوع مهم به حساب میآید اما در گذشته هم شاهد این تحریمها بودهایم و مسأله جدیدی به حساب نمیآید.
مجلسی افزود: توجه کنید که روسیه بزرگترین کشور روی کره زمین است و این کشور بیشترین و عظیمترین منابع جهان را در خود جای داده و این در حالی است که بر اساس آمارهای موجود، اروپا در حال پیر شدن بوده و نیاز مبرم به منابع دارد. بحث صادرات گاز از روسیه به اروپا دقیقاً همین مسأله است و به همین دلیل تحریمهایی که علیه این کشور زده خواهد شد هم میتواند به نوعی دیگر از سوی کرملین نادیده گرفته شود. آنچه که در این میان به عنوان متغیر قوی و یک عامل خطرناک به حساب میآید، این است که اگر قرار باشد اوکراین به ناتو بپیوندد، روسها با استفاده از بمب اتم هم نمیگذارند چنین سناریویی عملی شود. به نظرم این دوران هم بین غرب و شرق میگذرد اما احتمال دارد که روسیه به دنبال «فنلاندیزه کردن» اوکراین باشند و به این راحتی دست از این کشور نخواهند کشید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس اقدامات آمریکا و اروپا علیه روسیه در وضعیت فعلی منطقه، اگر چه که میتواند تبعات سهمگین اقتصادی و سیاسی و حتی تحمیل هزینههای امنیتی و نظامی را به دنبال داشته باشد اما به نظرم غرب طی حدود هشت سال گذشته و پس از بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴ هر آنچه در چنته داشته را علیه روسها به کار گرفته است. جالب اینجاست که روز سهشنبه مقامات اروپایی اعلام کردهاند تحریمهای آنها شامل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نمیشود. این مسائل به خوبی به ما گوشزد میکند که دو اردوگاه غرب و شرق بعد از آنکه این نزاع به صورت مشخص خط سیر خود را طی کرد، باز هم به همکاری با یکدیگر روی میآورند و اوضاع را به گونهای دیگر مهندسی خواهند کرد؛ اما در این میان خط و نشانهای زیادی کشیده خواهد شد.
***
شمخانی: بحران اوکراین میتواند عبرتی پندآموز باشد
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی عصر امروز (پنجشنبه) در توئیتی درباره بحران اوکراین نوشت: سقوط بازارهای مالی و افزایش قابل توجه قیمت انرژی به دلیل ایجاد بحران در شرقیترین بخش از جغرافیای اروپا، نشان داد که بیثباتی و ناامنی در همه اشکال آن در نیم کره شرقی جهان، آسیبهای جدی را متوجه منافع غرب خواهد کرد.
وی افزود: بحران اوکراین میتواند عبرتی پندآموز باشد.
- 19
- 4
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۱۲/۵ - ۱۹:۴۷
Permalink