سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۴۰ - ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۴۷۵
سیاست خارجی

دیدار برجامی اولیانوف با اعضای نمایندگی دائم ایران در وین

آمریکا: در مذاکرات وین، پیشرفت قابل قبولی داشته‌ایم/ مرندی: آمریکایی‌ها مذاکرات را متوقف کردند

برجام,توافق هسته ای
مشاور امنیت ملی آمریکا گفته است که به ارتباط با روسیه درباره پرونده هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد.

به گزارش فارس، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا امروز (پنجشنبه) تصریح کرد که ارتباطات بین روسیه و ایالات متحده همچنان در خصوص طیفی از موضوعات از جمله عملیات ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) و پرونده هسته‌ای ایران ادامه ادامه دارد اما دیگر مثل قبل تجارت و همکاری با این کشور صورت نمی‌گیرد.

شبکه روسی «ریانووستی» گزارش کرد، سالیوان در خصوص ادامه همکاری با روسیه گفت:‌«یکی از مواردی که ما با روسیه همکاری می‌کنیم، برنامه هسته ای ایران است. وضعیت به گونه‌ای نیست که دیپلمات های آمریکایی اصلًا با دیپلمات‌های روسی تماس نداشته باشند. با این حال، ما در هیچ زمینه ای طبق روال معمول همکاری نمی‌کنیم».

وی در ادامه افزود: «ایالات متحده و روسیه همچنان در مورد مسائل مربوط به کار ISS در تماس هستند. ما این کار را حتی در دوران جنگ سرد انجام دادیم».

مشاور امنیت ملی آمریکا بار دیگر توپ را به زمین ایران انداخت و از زیر تعهدات ایالات متحده در قبال جمهوری اسلامی شانه خالی کرد و گفت که واشنگتن به دنبال امضای توافقی نیست که خطر برنامه هسته‌ای ایران را کاهش ندهد.

وی در این خصوص گفت: «رئیس‌جمهور (جو) بایدن، توافقی را که خطر برنامه هسته‌ای ایران را کاهش ندهد، امضا نخواهد کرد».

سالیوان در عین حال برای رسیدن توافق نهایی در وین ابراز امیدواری کرد و گفت:‌«برای رسیدن به نقطه ای که تهران و واشنگتن بتوانند به توافق هسته ای بازگردند، پیشرفت قابل قبولی داشته‌ایم».

***

عضو تیم مذاکره کننده هسته ای: رفتار آمریکایی‌ها در مذاکرات عوض شد و آن را متوقف کردند

محمد مرندی کارشناس مسائل آمریکا و عضو تیم مذاکره کننده وین می گوید: آمریکایی‌ها در اواخر مذاکرات ناگهان رفتار و جهت‌گیری‌شان را تغییر دادند و فعلاً مذاکرات متوقف شده است.

محمد مرندی کارشناس مسائل آمریکا، درباره تاکید رهبر انقلاب به مسئولان کشور مبنی بر اینکه مطلقاً معطل مذاکرات نشوید، اظهار داشت: این توصیه همیشگی مقام معظم رهبری بوده و در دوران دولت آقای روحانی هم بارها این نکته را به دولتمردان گوش زد کرده‌اند، اما متاسفانه همیشه این مسئله مورد توجه همه دست‌اندرکاران دولت قبل قرار نمی‌گرفت.

وی با بیان اینکه در ادبیات رئیس جمهور قبل مشهود بود که این مسئله رعایت نمی‌شود، عنوان کرد: در روند مذاکرات لازم است طرف مقابل حس نکند که برای امتیازگیری در مذاکرات، با سخت‌گیری و کارشکنی می‌تواند سوء استفاده کند.

این کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد: اگر می‌خواهیم یک توافق قوی‌تر و مفیدتری داشته باشیم باید در شرایطی مذاکره کنیم که طرف مقابل حس کند ایران قدرتمند است؛ بهترین کار هم برای اینکه بتوانیم خودمان را قدرتمند نشان دهیم این است که  اقتصاد کشور را به مذاکرات گره نزنیم.

مرندی در تشریح اینکه دیپلماسی به سمت خوبی حرکت می‌کند، گفت: اخیراً رابطه کشور با کشورهای همسایه بهبود یافته و اکنون نیز در شرایطی قرار داریم که مذاکرات معطل تصمیم آمریکایی‌هاست؛ آمریکایی‌ها در اواخر مذاکرات ناگهان رفتار و جهت‌گیری‌شان را تغییر دادند و فعلاً مذاکرات متوقف شده است.

وی در پاسخ به این سوال که دلیل «اصلی‌ترین دلیل تغییر رفتار آمریکایی‌ها چیست؟» گفت: فشارهای داخلی مخالفین بایدن و طرفداران اسرائیل باعث شد تا آهنگ پیشرفتی که به ویژه در آخر مذاکرات دیدیم، متوقف شود.

استاد دانشگاه تهران در توضیح تغییر رفتار طرف آمریکایی افزود: شاید از قبل هم یک نشانه‌هایی بود، افرادی از تیم آمریکایی استعفاء کردند و رفتند؛ معلوم بود در داخل آمریکا اختلافات قابل توجهی بر سر  شیوه مذاکره تیم آمریکایی وجود داشت.

محمد مرندی ادامه داد: این مسئله نهایتاً به جایی رسیده است که دولت بایدن جسارت لازم را برای بدست آوردن یک توافق از دست داده؛ ولی با توجه به جنگ اوکراین و مشکلات روزافزون آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها، توقف مذاکرات به زیان آمریکاست بیش از آن که به زیان ایران باشد.

وی با بیان اینکه ایران در حال حاضر نفت خود را با قیمت کامل می‌فروشد و ارز حاصل از آن هم وارد کشور می‌شود، تصریح کرد: عقلانی‌ترن کار برای آمریکایی‌ها این است که لجاجت، زیاده خواهی و ترس از مشکلات داخلی‌شان را کنار بگذارند و کار را تمام کنند.

***

دیدار برجامی اولیانوف با اعضای نمایندگی دائم ایران در وین

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین در توییتی از دیدار خود با اعضای نمایندگی دائم ایران در وین بر سر احیای برجام خبر داد.

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین روز پنح‌شنبه در توییتی نوشت: با همتایانم در نمایندگی دائم ایران در وین دیدار کردم تا درخصوص مسائل کاربردی مرتبط با مذاکرات وین بر سر احیای برجام گفت‌وگو کنیم.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش