سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۵۲ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۱۵۶
سیاست خارجی

گروسی: تجهیزات فراپادمان در ایران حذف می‌شود؛ احتمال بازگشت نظارت مستمر اندک است

رافائل گروسی,مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تأکید بر این که ۲۷ دوربین آژانس از تأسیسات ایران حذف شده، گفت، قرار است همه تجهیزات فراتر از پادمان، حذف شود و حذف دوربین‌ها برای آژانس چالش‌برانگیز است.

به گزارش فارس، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (پنجشنبه) در کنفرانس خبری تصریح کرد: ۲۷ دوربین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای ایران حذف شده است واین مسئله برای ادامه کار آژانس در ایران و تأیید صحت بیانیه‌ ایران درباره برجام چالش ایجاد می‌کند».

حذف ۲۷ دوربین آژانس؛ امروز به شورای حکام گزارش می‌دهم

وی در ادامه ادامه داد: «من درباره حذف دوربین‌های مداربسته آژانس توسط ایران به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع دادم و امروز گزارشی درباره تصمیم ایران برای حذف دوربین‌های مداربسته از تأسیسات هسته‌ای منتشر خواهیم کرد».

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد: «شرایط فعلی در ارتباط با توافق هسته‌ای ایران همچنان متشنج است و ما به تلاش برای یافتن راه‌حل با طرف ایرانی ادامه خواهیم داد».

حذف دوربین‌های آژانس از امروز آغاز شده است

گروسی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار رویترز مبنی بر این که مقام‌های ایرانی گفته‌اند که قصد دارند فردا (جمعه) دوربین‌های آژانس را از تأسیسات هسته‌ای حذف کنند، تصریح کرد: «حذف دوربین‌های آژانس از تأسیسات هسته‌ای ایران امروز آغاز شده است و حذف این دوربین‌ها زمان می‌برد و به امور لجستیکی مرتبط است زیرا ما در نقاط مختلف دوربین داریم و این دوربین‌ها در تهران، اصفهان و نطنز و خنداب است و حذف آن‌ها زمان می‌برد».

وی ادامه داد: «ایران همچنان قصد دارد تجهیزات نظارت آنلاین را نیز حذف کند و فلومترها نیز قرار است حذف شود».

گروسی در پاسخ به این سؤال که آیا تمامی تجهیزات اضافی آژانس از تأسیسات ایران حذف خواهد شد، پاسخ داد: «اساساً تمامی تجهیزات حذف خواهد شد. همچنان مناطق خاکستری وجود دارد که ما می‌خواهیم آن‌ها را مشخص کنیم».

با ایران شب گذشته درباره حذف دوربین‌ها ارتباط داشتم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سپس اعلام کرد که با مقام‌های ایرانی ارتباط داشته و توضیح داد: «ما شب گذشته ارتباط کوتاهی با ایران داشتیم تا درباره جزئیات بحث کنیم و ایده کلی این بود که هر آنچه که فراتر از پادمان‌های جامع باشد، قرار است که حذف شود. این اصل ماجرا بود و باید ببینیم که چطور اجرا می‌شود».

۴۰ دوربین آژانس در تأسیسات ایران باقی می‌ماند

وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد دوربین آژانس باقی خواهد ماند، گفت: «نمی‌توانم به طور دقیق بگویم اما حدود ۴۰ عدد دوربین باقی خواهد ماند. دوربین‌های آژانس در مکان‌هایی قرار گرفته که طبق توافقات جامع پادمانی، آژانس باید بازرسی‌هایی را انجام دهد».

رافائل گروسی در خصوص محل نصب دوربین های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیح داد: «این دوربین‌ها در مکان‌های مرتبط با تولید تجهیزات سانتریفیوژهای هسته‌ای و هگزافلورید اورانیوم و چنین مکان‌هایی نصب شده است».

احتمال نظارت مستمر بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران اندک است

نماینده آژانس با اشاره به این موارد ادامه داد: «شانس بازگرداندن نظارت مستمر بر فعالیت های هسته ای ایران بسیار اندک است».

تصویب قطعنامه ربطی به سفر به اسرائیل نداشته است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ارتباط تصویب قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران و سفر اخیر گروسی به فلسطین اشغالی گفت: «تصویب قطعنامه علیه ایران به اعضای شورای حکام مرتبط می‌شود و این طور نیست که کسی به آن‌ها مراجعه کنند و به آن‌‌ها بگوید که چه کاری انجام دهند».

گروسی در پاسخ به سؤال دیگری در ارتباط با اطلاع آژانس از فعالیت‌های اضافی و بیشتر ایران گفت: «ما هنوز اطلاعاتی درباره فعالیت‌های اضافی ایران دریافت نکرده‌ایم. به محض این که اطلاعاتی دریافت کنیم باید به شورای حکام درباره این فعالیت‌ها گزارش دهیم».

از کاهش قدرت دسترسی به تأسیسات ایران متأسفم

مدیرکل آژانس سپس ادامه داد: «من بسیار متأسفم که قدرت دید و دسترسی ما به تأسیسات هسته‌ای ایران کاهش یافته است».

آماده گفت‌وگو با ایران درباره تحولات کنونی هستم

گروسی سپس با تأکید بر لزوم همکاری ایران و آژانس گفت: «من از ایران دعوت می‌کنم تا در بحث درباره آن چه که می‌توان برای جلوگیری از وخامت اوضاع فعلی انجام داد، شرکت کند واگر ایرانی‌ها می‌خواهند با من دیدار کنند، آماده‌ام برای گفت‌وگو درباره تحولات شرایط کنونی نزد آن‌ها بروم».

اطلاعی درباره سرنوشت اطلاعات ضبط شده دوربین‌ها ندارم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه حدود سه الی چهار هفته برای شانس بازگرداندن نظارت مستمر بر فعالیت های هسته‌ای زمان باقی است و فرصت چندانی وجود ندارد، گفت: «اگر برجام احیا شود، آن زمان آژانس امکان ارائه خدمات در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طرف‌های امضاکننده را ندارد و نمی‌تواند به آن‌ها بگوید که ایران در چه نقطه‌ای قرار دارد».

گروسی در پاسخ به سؤال دیگری گفت: «هنوز مشخص نیست که  برای اطلاعاتی که تاکنون از طریق دوربین‌های آژانس ضبط شده، چه اتفاقی خواهد افتاد».

ایران و آژانس موفق به دستیابی به نتیجه دلخواه نشدند

وی در ارتباط با سؤالی مبنی بر این که آیا از ایران برای سفر به ایران درخواست کرده، گفت: «من فکر می‌کنم که باید این کار را انجام دهیم. ما در خصوص یک فرایند با یکدیگر توافق کردیم. این فرایند، نتیجه‌ای که به دنبال آن بودیم را حاصل نکرد. در ایران برخی از این که چنین چیزی گفته می‌شود، خشمگین هستند اما این حقیقت دارد که ما نتوانستیم به نتیجه دلخواه دست یابیم. هیچ گونه شفاف‌سازی صورت نگرفت».

گروسی سپس تصریح کرد: «ما از توانایی‌های هسته‌ای کنونی ایران آگاه هستیم، اما در آینده نمی‌توانیم اطلاعات دقیقی ارائه کنیم».

عدم احیای نظارت آژانس ضربه مرگباری به احیای برجام می زند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان تأکید کرد: «در صورتیکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نتواند ظرف سه الی چهار هفته آینده اطلاعات مورد نیاز را (در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ا ی ایران) در اختیار طرف‌های مذاکرات هسته‌ای قرار دهد و نظارت بر فعالیت‌های ایران احیای نشود، ضربه مرگباری به مذاکرات وین و احیای برجام وارد خواهد شد».

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش