به گزارش ایرنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه در دومین نشست خبری با خبرنگاران حضور یافت و اظهار داشت:روزهای پرکار و پر تلاشی را همه ما داشتیم وخبرنگاران در این روزهای بسیار پرکار دیپلماتیک در کنار وزارت امور خارجه و دولت جمهوری اسلامی ایران بودند. پس از چندین هفته ترافیک دیپلماتیک در تهران، ایران بار دیگر میزبان نشستی سازنده و روزی درخشان برای دیپلماسی کشور بود. تهران به پایتخت دیپلماسی، اتحاد برای صلح و ائتلاف علیه یکجانبه گرایی و نظامیگری تبدیل شده است و صلح و امنیت به افق تهران بر پایه همگرایی و تفاهم درون منطقهای تنظیم شده است.
وی ادامه داد: دیپلماسی هوشمند، پویا، بانشاط و عمل گرای ایران همه توان خود را برای تثبیت ثبات و امنیت در منطقه و تعمیق دوستی بین کشورهای همسایه و مسلمان به کار گرفته است. جمهوری اسلامی ایران در مسائل منطقه یک وزنه تعادل است. دوران جهان دو قطبی و تک قطبی سپری شده و صاحبان منطقه به نسخه پیچی های سودجویانه قدرت های فرامنطقه ای نیازی ندارند. منطقه ما بیش از آنکه نیازمند ائتلاف های پوشالی و سامانه های پدافندی ناکارآمد باشد، به سامانه دوستی و همکاری در سایه همسایگی و مکانیزم همکاری امنیت جمعی منطقه ای نیاز دارد. همه ملتها و کشورهای غرب آسیا و خلیج فارس می توانند در چارچوب همکاری جمعی، صلح و ثبات و توسعه را برای ملت های منطقه به ارمغان آورند.
امیدواریم اجرای سند همکاری بلند مدت، موجب ارتقای مناسبات ایران و ترکیه شود
سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد سفر اردوغان به تهران گفت: شاهد اتفاق بسیار مهمی بودیم، سفر آقای اردوغان به تهران به منظور دو موضوع بود،ایشان هم برای شرکت در اجلاس آستانه و هم به منظور برنامه جامع همکاریهای بلند مدت بین دو کشور به تهران آمد که سابقه آن به ۳۰ آبان ماه و در سفر چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه به تهران که پیشنهادش از سوی امیرعبداللهیان وزیرامورخارجه کشورمان به طرف ترکیه ارائه شده بود که به جهت همکاریهای بلندمدت میان کشور و توسعه مناسبات سندی را تدوین کنیم که پیش نویس سند در سفر اوایل تیرماه وزیر خارجه کشورمان به همتای ترکی داده شد که روز گذشته به امضای مقامات دو کشور رسید و این سند به طور عام برنامه جامع بلند مدت همکاری دو کشور است.
وی ادامه داد: در این سند همکاری بلند مدت میان دو کشور، چشم انداز همکاری دو کشور در حوزه انرژی، آب و هوا، حمل و نقل و ... مبارزه با تروریسم و جرائم سازمان یافته فرامرزی وجود دارد. امیدواریم نتیجه اجرای سند را در ارتقای مناسبات دو کشور در آینده شاهد باشیم.
مذاکرات دوحه راه را برای ادامه مذاکرات باز گذاشته است
کنعانی در مورد ادعای رویترز مبنی بر مذاکرات بین ایران و ۱+۴ گفت: این موضوعی است که محل توجه جدی برای رسانهها و افکار عمومی است، برخلاف ادعایی که طرف آمریکایی در خصوص نافرجام بودن مذاکرات دوحه عنوان کردهاند. مذاکرات دوحه مذاکرات خوبی بوده است و راه را برای ادامه مذاکرات و توافق هستهای باز گذاشته است و آقای بورل پیگیر موضوع برای آمادهسازی ادامه مذاکرات در دوره بعدی است.
ایران خواستار تضمین جدی از سوی آمریکا است
وی افزود: طرف ایرانی هم به جدیت موضوع را دنبال میکند و گفتوگوی آقای امیرعبداللهیان با بورل نیز در همین راستا بوده است، زمینه برای توافق فراهم است و ما معتقدیم مشکل اساسی برای توافق وجود ندارد و آمریکا نیاز به تصمیم سیاسی دارد و آمریکا باید تصمیم خود را اتخاذ کند. ایالات متحده باید به مذاکرات از دریچه منافع ملی آمریکا نگاه کند، نه از دریچه منافع رژیم غاصب صهیونیستی، ایران همواره خواستار تضمین جدی از سوی آمریکا است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در مورد چگونگی ادامه مذاکرات ادامه داد: مذاکرات با طرف آمریکایی از طریق واسطه اتحادیه اروپا انجام میشود و جمهوری اسلامی ایران هیچ گفتوگوی مستقیمی با دولت آمریکا نداشته و ندارد و این موضوع با نقش آفرینی اتحادیه اروپا انجام میشود. چارچوب مذاکرات همواره بر مبنای توافق برجام است.
ایران همواره خواستار حل بحران روسیه و اوکراین از طریق سیاسی است
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی در مورد ادعاهای غربی مبنی بر ارسال پهپاد از ایران به روسیه گفت: آمریکاییها همواره فرا فکنی کرده و با اظهارنظرهای سیاسی و دامن زدن به موضوعات دروغین به دنبال ایجاد حاشیه هستند. هرگونه ایجا ارتباط بین این دسته از همکاریها میان ایران با روسیه در رابطه با تحولات اوکراین غیرمنطقی است و اینگونه اظهارات با اهداف و انگیزههای سیاسی صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در مورد جنگ میان روسیه و اوکراین کاملا روشن است و ایران همواره خواستار حل و فصل این بحران از طریق سیاسی است و در گفتوگوهایی که آقای امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان با همتای اوکراینی داشتند همواره بر این موضوع تاکید شده است و ایران از ظرفیتهای سیاسی خود برای حل و فصل بحران استفاده میکند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد مصاحبه رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان گفت: فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران همواره تحت نظارت مستمر آژانس قرار دارد و شاهد بازدید بازرسان آژانس از فعالیتهای هستهای ایران هستیم و در گزارشهای متعدد آژانس بر صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران بارها تاکید شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در بحث سلاحهای کشتار جمعی فتوای مقام معظم رهبری را داریم و تغییری در نگاه و موضع ایران ایجاد نشده است.
ایران دیپلماسی فعال و عملگرایانهای در رابطه به مساله ترکیه و سوریه داشته است
سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد دیدار وزیر خارجه سوریه و ترکیه در تهران گفت: وزیر خارجه سوریه در پاسخ به دعوت وزیر خارجه کشورمان به تهران سفر کرد و در این سفر موضوعات مرتبط با همکاریهای دوجانبه و موضوعات منطقهای و بینالمللی مورد تعادل قرار خواهد گرفت، در خصوص اختلافات موجود در مورد شمال سوریه و نگرانی هایی که ترکیه دارد و مباحثی در خصوص احتمال عملیات نظامی در شمال سوریه مطرح بوده است، رایزنی ها و گفتوگوهایی انجام شد، جمهوری اسلامی ایران در این زمینه دیپلماسی بسیار فعال و عملگرایانهای داشته و به طور مستمر در سطوح مختلف تماسها و گفتوگوها به صورت دوجانبه با همتای سوری و ترکیه برقرار بوده است و ایران تاکید میکند که اقدام نظامی میتواند به تشدید بحران در سوریه منجر شود.
وی ادامه داد: وزیر امورخارجه کشورمان در گفتوگو با مقامات ترکیه، تاکید داشتند که توافقات گذشته میان سوریه و ترکیه و همچنین مذاکرات روند آستانه بهترین روند غیرنظامی برای حل بحران است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی در مورد سفر بایدن به منطقه گفت: ایالات متحده اگر خواهان امنیت در منطقه است باید دست از دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه بر دارد و به دنبال ایجاد ائتلافهای نمادین در منطقه نباشد.رژیم صهیونیستی همواره به دنبال این بوده است که با این سفر یک ائتلاف منطقهای برای اعمال فشار بر ایران تشکیل دهد.
وی در مورد نشست روز گذشته تهران، اظهار کرد: احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه همواره مورد تاکید کشورمان است و خوشبختانه این موضوع تبدیل به یک نگاه مشترک است و ایران، ترکیه و روسیه به عنوان رویکرد بر آن تاکید میکنند. جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی مستمر با دو طرف سوری و ترکیهای همواره تلاش کرده است تا راهکاری را برای حل و فصل بحران ایجاد کند.
کنعانی ادامه داد: در بحث اوکراین نیز تهران محل رجوع و مشورت است و دوران تک قطبی سپری شده است.
به گروههای قومی توصیه میکنیم مشکلات را از طریق دولت مرکزی جلو ببرند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکد کرد: فعالیت گروههای قومی، نژادی، قبیلهای و طایفهای در محدوده سرزمینی کشورها از جمله در سوریه میتواند ایجاد کننده بحران و چالش باشد و امنیت را در آن مناطق برهم بزند، لذا به گروههای قومی توصیه میکنیم مشکلات خود را از طریق دولت مرکزی جلو ببرند.
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات سفیر روسیه در تهران در مصاحبه با روزنامه شرق که مدعی بود غرب به دنبال گسترش همجنس گرایی در ایران است، اظهار کرد: ما قطعا انتظار داریم که سفرای محترم خارجی مقیم در تهران در مورد موضوعات و مسائل داخلی ایران اظهارنظر و مداخله نکنند. وزارت امور خارجه حتما نسبت به این مسائل حساسیت دارد و بر مبنای مسئولیت ذاتی خود عمل خواهد کرد.
وی تاکید کرد: باید از دامن زدن به موضوعاتی که موجب بروز حواشی غیرضروری در مناسبات ما با همسایگان میشود باید خودداری کنیم. باید اظهارات جاگاریان را دقیق بخوانیم و ببینم نظر ایشان چه میزان با اظهاراتش انطباق دارد.
مذاکرات با عربستان رو به جلو و مثبت است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در مورد مذاکرات ایران و عربستان گفت: تاکنون پنج دور مذاکرات بین مقامات ایران و عربستان صورت گرفته است که مثبت و رو به جلو بوده و خوشبختانه برادران ما در دولت عراق بسیار در این زمینه با حسن نیت و با رویکردی سازنده عمل کردند و توانستند نقش مثبتی در برگزاری این جلسات داشته باشند، ارزیابی ما این است این مذاکرات به اندازهای دلگرم کننده بوده و در حال حاضر میتوانیم دور بعدی نشست دو جانبه را در بغداد و در سطح مناسبی داشته باشیم و با استفاده از دستاوردهای گذشته گام جدی و ملموس به سمت جلو برداریم.
وی تاکید کرد: فضا مثبت است و امیدواریم به نتیجه جدیدی در روند از سرگیری روابط برسیم.
ابراز تمایل مقامات عالی رتبه امارات برای اعزام سفیر به ایران را به فال نیک میگیریم
وی در پاسخ به سوالی در مورد تمایل امارات برای اعزام سفیر به تهران گفت: ابراز تمایل مقامات عالی رتبه امارات برای اعزام سفیر به ایران را به فال نیک میگیریم و نشان دهنده شکل گیری فضای مثبت در منطقه تلقی میکنیم.
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا بحرین هم شامل گفتوگوهای منطقهای ایران میشود، ادامه داد: در دولت سیزدهم نیز گسترش روابط با کشورهای منطقه، همسایه و اسلامی و عربی و منطقه آسیا و شرق از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این سیاست گسترش روابط با کشورهای حوزه پیرامونی از جمله حوزه خلیج فارس نیز از موضوعات مهم برای ایران است و ما همواره دست دوستی خود را برای گسترش تعاملات با این کشورها دراز کردهایم و بارها تأکید کرده ایم که اگر سوءتفاهمی وجود دارد باید براساس گفتوگوهای مشترک حل شود.
وی تاکید کرد: حوزه پیرامونی خلیج فارس جزو حوزههای مورد توجه ایران است و حضور و مداخله بیگانگان کمکی به امنیت منطقه نمیکند. در سایه گسترش و بهبود مناسبات ایران و عربستان، احتمالا میتوانیم در مناسبات بین ایران و بحرین نیز شاهد اتفاقات مثبت باشیم.
دولت بلژیک فورا اسدالله اسدی را آزاد کند
وی در مورد موضوع انتقال محکومین بین ایران و بلژیک گفت: در خصوص دیپلمات ایرانی اسدالله اسدی، جمهوری اسلامی ایران در این زمینه همواره مواضع خود را بارها تاکید کرده است و بحث موافقتنامه های قضایی در اشکال مختلف اعم از توافق نامههایی از جمله استرداد مجرمین، انتقال محکومین و همکاریهای مربوط به مباحث کیفری و مدنی بین کشورها یک موضوع عادی و روتین است و گمان میکنم ایران و هم بلژیک تعداد قابل توجهی از این نوع موافقتنامهها با کشورهای مختلف قبلاً امضا کردند.
سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: در خصوص بازداشته دیپلمات کشورمان بارها مواضع خود را اعلام کردیم.بازداشت دیپلمات ایرانی یک فرآیند کاملا غیرقانونی و نقض فاحش کنوانسیون ۱۹۶۱ وین بوده است و تاکید میکنیم خواست ما از دولت بلژیک این است که دیپلمات ایرانی را آزاد کند و از ایشون اعاده حیثیت کند و خسارت وارده را جبران کند و نسبت به بدعت گذاشته شده در نقض مصونیت دیپلماتها مسئولیت خود را قبول کند.
گفتوگوها بین ایران و ترکیه در خصوص مسائل زیست محیطی همواره در جریان است
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا در مورد سدسازیهای ترکیه در نشست روز گذشته گفتوگوهایی انجام شد، گفت: گفتوگوها بین ایران و ترکیه در خصوص مسائل زیست محیطی همواره در جریان است و از چندماه گذشته فعالیت خود را در این موضوع شروع کرده است.
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری تجمعات پراکنده تروریستهای منافق در برخی از کشورهای اروپایی، گفت: ماهیت گروهک تروریستی منافقین روشن است و دستان پلید و جنایتکار این جریان تروریستی به خون بیش از ۱۷ هزار شهروند ایرانی و مسئولان عالیرتبه ایران و برخی شهروندان خارجی و عراقی آلوده است.کشورهای اروپایی در یک مقطع زمان و با رویکرد سیاسی این سازمان را با این توجیه که این سازمان از رویکرد نظامی و مسلحانه دست برداشته و صرفا وارد فاز سیاسی شده است، آن را از لیست سازمانهای تروریستی خارج کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: کشورهای اروپایی همانگونه که شعار ضدیت با تروریسم و حمایت از حقوق بشر را سر میدهند باید در حوزه عمل نیز به این شعارها پایبند باشند.این خبر تکمیل میشود.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به اظهارات خرازی در مورد بمب هستهای: تغییری در نگاه ایران نسبت به سلاحهای کشتار جمعی بوجود نیامده است
کنعانی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در واکنش به اظهارات کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مورد توانایی ساخت بمب هستهای توسط ایران گفت: ظرفیت های هستهای ایران بسیار بالایی است اما همانطور که بارها اشاره شده فناوری هستهای ایران کاملا صلح آمیز است و تحت نظارت مستمر آژانس قرار دارد و در بازدیدهای مکرر و متعدد بازرسان آژانس و در گزارشهای متعدد آژانس بارها بر صلح آمیز بودن فناوری و فعالیتهای هستهای ایران تأکید شده است. در بحث سلاح های کشتار جمعی فتوای مقام معظم رهبری را داریم و تغییری در نگاه و موضع ایران ایجاد نشده است.
کمال خرازی در مصاحبه ای با الجزیره گفته بود: بر هیچ کس پوشیده نیست که ما توانایی فنی برای ساخت بمب هسته ای را داریم اما تصمیمی در این خصوص نداریم. تنها طی چند روز میزان غنی سازی اورانیوم را از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد رساندیم و به راحتی می توانیم به ۹۰درصد نیز برسانیم.
***
امیر عبداللهیان: تهران از منطق مذاکره فاصله نخواهد گرفت
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی به اولین اجلاس منطقهای وحدت اسلامی که در سنندج در حال برگزاری است، گفت: ایران در موضوع گفتوگوها از مسیر دیپلماسی و منطق مذاکره فاصله نخواهد گرفت و عزتمندانهترین راه را برای توافق درست ادامه خواهد داد.
حسین امیر عبداللهیان امروز (چهارشنبه) در پیام ویدئویی برای مهمانان داخلی و خارجی اجلاس «کردستان، نماد تحقق وحدت امت اسلامی و همزیستی اقوام و مذاهب» اظهار داشت: طرف آمریکایی میگوید به دلیل مشکلات داخلی قادر نیست چیزی بیشتر از مذاکرات را بپذیرد ولی در دولت سیزدهم تلاش می کنیم تا بتوانیم مزایای کامل اقتصادی و منافع کامل توافق هسته ای را برای ملت ایران داشته باشیم که در کنار آن باید خطوط قرمز ما کامل رعایت شده باشد.
وی تاکید کرد: ما متعهدترین طرف در این توافق بوده و هستم و از توافق خوب، قوی و پایدار تا لغو تحریم ها از مسیر دیپلماسی استقبال میکنیم و هیچگاه پنجره دیپلماسی را نخواهیم بست.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: آمریکا در مسیر مذاکرات واقع بینانه عمل کند تا توافق قابل دسترسی باشد.
توسعه تروریسم تکفیری از سوی دشمن دنبال میشود
امیرعبداللهیان در ادامه با قدردانی از برگزاری اولین کنفرانس منطقهای وحدت اسلامی گفت: این کنفرانس در زمانی به ابتکار دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به میزبانی سنندج برگزار شد که شاهد بازگشت حجاج بیت اللهالحرام به کشورهای اسلامی هستیم.
وی همچنین ابتکار دیگر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در برگزاری اجلاس های منطقهای و موضوعی در فاصله برگزاری اجلاس سالانه وحدت اسلامی در ایام ولادت با برکت پیامبر اکرم (ص) با هدف رسیدن سریعتر به وحدت امت اسلامی در این دنیای طوفان زده و پر از مشکلات را بسیار ارزشمند دانست.
وزیر امور خارجه کشورمان با بزرگداشت یاد شهدای مقاومت اسلامی از جمله شهدای عراق و اقلیم کردستان عراق که در مبارزه با پدیده شوم تروریسم داعش فداکاری کردند و یاد همه فرمانده هان به ویژه شهید ابومهدی المهندس و سردار شهید سلیمانی گفت: قطعا علما و صاحبنظران دو کشور ایران و عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق و استان های کردنشین جمهوری اسلامی ایران، تاکید و ایده های مهمی برای مبارزه با تروریسم در این کنفرانس خواهند داشت.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه وحدت بین شیعه و سنی همواره مورد تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و هست، اضافه کرد: توطئه ها و شیطنت های دشمنانی که وحدت امت اسلامی در منطقه و جهان هدف قرار داده اند در قالب برنامههای چند لایه و پیچیده ادامه دارد.
وی یادآور شد: داعش در منطقه ما و در کشورهای عراق و سوریه بر تجزیه این دو کشور تمرکز داشت که به نتیجه نرسید و خون شهدای مقاومت به ثمر نشست.
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، پیگیری نقشه شوم تجزیه و تفرقه از سوی دشمنان ادامه دارد و این بار در قالب رسانه برای ایجاد شک و شبهه بین جوانان جهان اسلام خود را نشان داده و از تهدیدهایی است که متوجه امت اسلامی است.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: هرچند اهل سنت و شیعه همواره نسبت به این تهدید و مخاطرات توجه لازم را داشته است ولی دشمن همچنان پیگیر استفاده از ترورسیم و توسعه تروریسم تکفیری در منطقه است تا چهره نادرست و وارونهای از اسلام رحمانی ناب محمدی(ص) و تصویر نادرستی از عدالت نبوی را با افراطگرایی ضداسلام به نام داعش و تروریسم تکفیری ارائه دهد و خسارات زیادی به زیرساخت های کشورهای اسلامی وارد کند.
عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خیانت آشکار به آرمان فلسطین
وزیر امور خارجه کشورمان، توطئه دیگر دشمنان را عادی سازی روابط با رژیم جعلی صهیونیستی با استفاده از اندک کشورهای جهان عرب برشمرد و گفت: هر اقدامی در این زمینه، خیانت آشکار به آرمان های بزرگ مردم فلسطین و آزادی قدس از چنگال صهیونیستها است.
امیرعبداللهیان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بر راه حل سیاسی در موضوع فلسطین تاکید دارند و دستگاه دیپلماسی و مجلس شورای اسلامی در همین راستا راهکار واحد دموکراتیکی را برای مساله فلسطین به سازمان ملل ارائه داده و ثبت شده که آن هم برگزاری رفراندوم در بین همه مردم فلسطین از هر دینی است.
وی افزود: به همین منظور صندوقی برای تامین هزینه های رفراندوم با مشارکت کشورهای موافق طرح پیش بینی شده و گام بعدی سرشماری ساکنان اصیل فلسطین در همه مناطق و اردوگاه ها و سراسر جهان است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: برگزاری رفراندوم با مکانیزم نظارتی سازمان ملل برای روی کار آمدن منتخبینی از فلسطینبان اصیل است تا درباره آینده و سرنوشت کشورشان تصمیم بگیرند.
وی تاکید کرد: این طرح دموکراتیک یک راه حل روشن سیاسی در مقابل مساله پیچیده ای است که رژیم غاصب اسراییل در پیش گرفته است و قطعا دیوار بلندی از زبان قدرت و مقاومت فلسطین در برابر ایده بلندپروازنه نیل تا فرات صهیونیستها خواهد بود.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: وعده الهی درباره مقاومت به نتیجه خواهد رسید و دولت واحد فلسطینی به پایتختی قدس شریف برای فلسطینان محقق خواهد شد.
امنیت عراق را امنیت ایران می دانیم
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران، اولین کشوری بود که عراق جدید پس از صدام را به رسمیت شناحت، گفت: اکنون هم از عراق امن یکپارچه و توسعه یافته حمایت و امنیت آن را امنیت خود و منطقه می دانیم.
امیر عبداللهیان با تاکید بر اینکه به روابط راهبردی خود با عراق با قوت ادامه می دهیم اظهار داشت: در موضوع یمن با تلاش سیاسی ایران، شاهد آتش بس هستیم و امیدواریم شاهد رفع محاصره انسانی این کشور هم باشیم.
وی اضافه کرد: از تشکیل دولت فراگیر افغانستان با حضور همه اقوام حمایت میکنیم چرا که اقوام افغانستان قادر خواهند بود با دولتی یکپارچه آینده بهتری را رقم بزنند.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه برای توقف جنگ روسیه و اوکراین بر راه حل دیپلماتیک تاکید داریم، گفت: همزمان با کنفرانس منطقهای وحدت اسلامی نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در تهران در حال برگزاری است که اهدافی را دنبال میکند.
به گفته رییس دستگاه دیپلماسی ایران، ممانعت از وقوع جنگ جدید بین سوریه و ترکیه و تامین امنیت انرژی و غدایی با استفاده از فرصت موجود برای توقف تنازع و بررسی راهکارهای امنیت غدایی، اهدافی است که در این نشست سه جانبه دنبال میشود.
وی تاکید کرد: صرف نظر از ریشه های جنگ اوکراین، جمهوری اسلامی ایران مخالف جنگ است و بر راه حل دیپلماتیک تاکید دارد.
اولین اجلاس منطقهای وحدت اسلامی با عنوان "کردستان، نماد تحقق وحدت امت اسلامی و همزیستی اقوام و مذاهب" امروز چهارشنبه در دو نوبت صبح و عصر با حضور علمای استان های کردستان، کرمانشاه، ایلام و آذربایجان غربی و علمای اقلیم کردستان عراق در اردوگاه امام علی(ع) سنندج در حال برگزاری است.
۴۰۰ مهمان در این اجلاس حضور دارند که حدود ۸۰ نفر آنها خارجی هستند.
- 10
- 3