به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوشنبه شب در مکزیک ادعا کرد پاسخ ایران گامی رو به عقب است و دورنمای دستیابی به توافق در کوتاه مدت را بعید می سازد.
بلینکن با بیان اینکه نمی تواند در این رابطه جدول زمانی ارائه دهد اما مدعی شد که ایران نمیخواهد یا نمیتواند آنچه را که برای دستیابی به توافق لازم است، انجام دهد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در عین حال ادعا کرد چنانجه ایران نتواند یا نخواهد به توافق بازگردد، گزینه های دیگری روی میز خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه به تلاش های دیپلماتیک ادامه می دهیم، مدعی شد ایران باید درخواست های فرابرجامی را کنار بگذارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد که معتقدیم بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در راستای منافع امنیت ملی آمریکا است.
این مقام دولت بایدن با تکرار ادعاهای دیگر مقامات آمریکایی مدعی شد پاسخ ایران ما را در شرایط دستیابی به توافق قرار نداده است و گامی به عقب بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره نشست رابرت مالی با اعضای کنگره نیز افزود که در تمام جلسات با کنگره، قانونگذاران را از روند مذاکرات هسته ای مطلع کرده ایم.
پرایس درباره برخی اخبار درباره برکناری رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت که راب مالی همچنان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران است و حضور فعالی در روند مذاکرات دارد.
***
سفیر آمریکا در نشست شورای حکام: آماده بازگشت متقابل به برجام هستیم/ ایران به حصول توافق مشتاق نیست
سفیر ایالات متحده آمریکا در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ادامه تاکتیک مقصر نمایی ایران تکرار کرد که این کشور آماده بازگشت متقابل به برجام است اما ایران برای از سرگیری اجرای این توافق مشتاق نیست.
لورا هولگیت سفیر ایالات متحده نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین مدعی شد که بهرغم گامهای جبرانی ایران در برجام، «ما در تلاشهای خود برای بازگشت به این توافق، که ابزاری حیاتی برای رسیدگی به نگرانیهای دیرینه جامعه بینالمللی در مورد برنامه هستهای ایران است، ثابت قدم ماندهایم ما آماده اجرای سریع توافق در مورد بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام هستیم. اما چیزی که کم داریم شریکی مشتاق در ایران است.»
این دیپلمات آمریکایی بدون اشاره به اقدامات غیرقانونی کشورش در نابودی برجام و تداوم نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ادعا کرد: «اگر ایران بخواهد به ما بپیوندد، بازگشت متقابل به اجرای برجام یک دستاورد مهم دیپلماسی بینالمللی و فرصت جدیدی برای اعتمادسازی به برنامه هستهای ایران در آینده خواهد بود.»
- 13
- 3