یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۰۷ - ۱۲ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۲۲۶
سیاست خارجی

جلسه غیررسمی شورای امنیت درباره تحولات ایران/ آمریکا خواستار اخراج ایران از کمیسیون سازمان ملل برای جایگاه زن شد

شورای امنیت,جلسه غیررسمی شورای امنیت درباره تحولات ایران
آمریکا به همراه آلبانی و دیگر متحدان غربی اش در تلاشی ضد ایرانی، نشستی غیررسمی یا همان "آریا فرمولا" در سازمان ملل متحد به بهانه حمایت از مردم ایران به ویژه زنان برگزار کردند تا در واقع بار دیگر از تداوم ناآرامی ها و آشوب ها حمایت کرده باشند که چین و روسیه آن را محکوم کردند.

به گزارش ایرنا، این نشست در واقع نشستی غیررسمی در سازمان ملل بود که نمایندگان چین و روسیه اقدام آمریکا و آلبانی در برگزاری این نشست غیر رسمی  درباره تحولات ایران محکوم کردند.

"هارولد ادلای اگیمن"  (Harold Adlai Agyeman ) سفیر و نماینده دائم غنا در سازمان ملل که ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل را در ماه جاری میلادی نوامبر برعهده دارد، روز سه شنبه به وقت محلی درباره برگزاری این نشست به ایرنا گفت: نشستی که روز چهارشنبه قرار است برگزار شود، آریافرمولا (نشستی غیررسمی) است.

وی با بیان اینکه شورای امنیت زمینه  را برای اعضا فراهم کرده است که چنین نشست هایی را داشته باشند، در عین حال اظهار داشت: این نشست ها بطور فنی، جلسات شورای امنیت محسوب نمی شود.

این نشست با هیاهو و تبلیغات گسترده رسانه ای به ویژه رسانه های فارسی زبان خارج از کشور همراه بود و آنها به محض شروع این نشست غیررسمی با پخش زنده آن، و البته فقط سخنان افراد همسو با خود، سعی در پیشبرد اهداف پیدا و پنهان  آمریکا در برگزاری چنین نشستی داشتند.

از حضور رابرت مالی تا پیام ضد ایرانی کامالا هریس 

در این نشست علاوه بر لیندا توماس گرینفلید سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل، رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز حضور داشت.

شاید دولت جو بایدن در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا با در خطر دیدن جایگاه دموکرات ها، با اعزام راب مالی به این نشست می خواست جایگاه خود را نزد تندروهای آمریکایی ضد ایرانی  تثبیت کند و یا به زعم خود به  غنای این نشست غیررسمی بیفزاید و شاید هم، راب مالی  را  که این روزها از سوی مخالفان جمهوری اسلامی ایران تحت فشار برای استعفا بوده و خواستار برکناری او هستند، تطهیر کند.

از آنجا که نشست های آریا فرمولا، غیررسمی هستند، حضور افراد و نهادهای غیر دولتی نیز در آنها مجاز است که دولت بایدن  برای تحقق خواسته های پیدا و پنهان خود از این نشست، دو زن فعال حقوق بشری و  مخالف جمهوری اسلامی ایران را دعوت کرده بود.

علاوه بر آن، جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر نیز گزارشی ارائه کرد که چند روز قبل از این هم، در یکی از کمیته های داخلی سازمان ملل، این ادعاها را مطرح کرده بود و نماینده ایران در آن نشست ، ادعاهای یکجانبه او را بی اساس خوانده بود.

اما نکته قابل تامل تر در این نمایش ضد ایرانی این بود که  همزمان با شروع این نشست در مقر سازمان ملل در نیویورک، کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که واشنگتن برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تلاش می‌کند.

 کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا که پیش از این، با یکی از فعالان حقوق بشر مخالف جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده بود و مخالفان جمهوری اسلامی ایران نقش او  در حمایت از خود و اهدافشان کمرنگ می دانند،در بیانیه ای در تدام حمایت دولت جو بایدن از آشوب ها و ناآرامی ها در ایران اعلام کرد: امروز ایالات متحده قصد خود را برای همکاری با شرکا برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد اعلام می‌ کند.

 معاون رئیس جمهور آمریکا با طرح ادعاهای حقوق بشری و دفاع از حقوق زنان ایرانی مدعی شد: خطاب به همه کسانی که در حال اعتراض هستند می‌گویم ما شما را می‌بینیم و صدای شما را می‌شنویم. شجاعت شما الهام ‌بخش است.

تلاش برای اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل 

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل همین سخنان را در نشست غیررسمی در سازمان ملل بر زبان آورد و گفت که درباره اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل با شرکای خود در شورای امنیت و شورای حقوق بشر سازمان ملل همکاری خواهیم کرد.

 سفیر آمریکا در سازمان ملل، گزارش یکسویه گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل درباره ناآرامی های اخیر در ایران مبنی بر تشکیل کمیسیونی مستقل و بین المللی برای پاسخگو کردن مقامات ایران را تایید و از آن حمایت کرد.

گرینفیلید تصریح کرد برای اخراج ایران از کمیسیون زنان سازمان ملل تلاش خواهیم کرد.

مخالفت چین و روسیه با این نشست غیررسمی

نماینده چین در سازمان ملل در این نشست تصریح کرد هدف نشست‌های آریا فرمولا، گزارش‌دهی غیررسمی به اعضای شورای امنیت درباره مسائل مرتبط با صلح و امنیت است، در حالی که مسائل اخیر ایران در حیطه مسائل داخلی این کشور است و نباید در دستور کار نشست های آریا فرمولا قرار گیرد. 

نماینده روسیه نیز در این نشست  از مرگ «مهسا امینی» دختر ۲۲ ساله ایرانی که در شهریور ماه امسال ابراز تاسف کرد اما برای نشان دادن رفتار و رویکرد دوگانه کشورهای غربی به مرگ «اشلی بابیت» اشاره کرد. بابیت دختری بود که در جریان حمله به ساختمان کنگره آمریکا در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ضرب گلوله پلیس کشته شد.

نماینده روسیه اظهار داشت: برای مرگ مهسا امینی دختر ایرانی متاسف هستیم و اطمینان داریم مقامات ایران درباره آن تحقیق خواهند کرد. اما هدف این نشست چیست؟ ابراز نگرانی از اعتراضات ایران ؟ درباره اعتراضات بروکسل، پاریس و برلین چطور؟ درباره مرگ جورج فلوید و کشتن اشلی بابیت به دست نیروهای امنیتی کنگره چطور؟

نماینده مسکو در این نشست غیررسمی ضد ایرانی افزود: ایده پشت این نشست موضوع دیگری است ، شورای امنیت هیچگونه وظیفه نظارتی بر حقوق بشر ندارد.

گزینش سخنرانان در نشست آمریکایی و عدم اجازه سخنرانی به نماینده گروه دوستان دفاع از منشور سازمان ملل

آمریکا که همواره ادعای دموکراسی و آزادی بیان را دارد، در این نشست غیررسمی که به بهانه دفاع از حقوق بشر و حمایت از زنان ایرانی برگزار شده بود، برخلاف شعارهای دائمی خود اقدام کرد و حاضر به شنیدن صداهای دیگر نشد؛ صداهایی که خلاف اهداف و سیاست های واشنگتن هستند.

در این نشست، سفیر و  معاون نمایندگی ونزوئلا در سازمان ملل متحد به نمایندگی از گروه دوستان منشور سازمان ملل متحد خواستار سخنرانی بود که آمریکا او را برنتابید و از فهرست سخنرانان حذف کرد.

حتی  رسانه های فارسی زبان مخالف جمهوری اسلامی ایران،سخنان نماینده روسیه در این نشست را برنتابیدند و یکی از این رسانه ها که بصورت همزمان این نشست را پوشش خبری می داد، هنگام ترجمه همزمان سخنان نماینده روسیه، سخنان او را سانسور کرد.

در این نشست متحدان آمریکا همچون آلبانی، ایرلند، فرانسه، آلمان، انگلیس، برزیل و نیوزیلند در همسویی  با واشنگتن، ادعاهای او را تکرار و مدعی نگران بودن درباره وضعیت حقوق بشر و قطع اینترنت در ایران شدند.

نماینده آلبانی که کشورش مامن گروهک تروریستی منافقین است، مدعی شد جلوگیری از انتشار اطلاعات و مسدود کردن اینترنت واقعا در جهان آزاد، تنفربرانگیز است. 

او  با حمایت از آشوب ها در ایران به صراحت گفت که از آنان که در خیابان ها هستند، حمایت می کنیم.

نماینده برزیل در این نشست خواستار خویشتنداری مقامات ایران شد و نماینده مکزیک نیز گفت که مواردی مانند مرگ مهسا امینی در هیچ جای جهان نباید اتفاق بیفتدو نماینده کنیا نیز همه اشکال خشونت علیه زنان در جهان را محکوم کرد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش