به گزارش انتخاب به نقل از یورونیوز، گروههای مدافع حقوق بشر طی هفتههای گذشته بارها حکومت ایران را به نقض حقوق معترضان متهم کردهاند. این موضوع طی روزهای گذشته به دنبال انتشار گزارش تحقیقی شبکه «سی ان ان» درباره اذیت و آزار جنسی معترضان بازداشت شده به طور خاص مورد توجه قرار گرفت.
نماینده اوکراین خشونت علیه معترضان ایران را «قویا» محکوم کرد
نماینده اوکراین در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه خشونت علیه معترضان ایرانی را «قویا» محکوم کرد.
او همچنین از «ماهیت اقتدارگرای» حکومت ایران و حمایت تهران از روسیه در جریان تهاجم نظامی این کشور به اوکراین سخن گفت.
نماینده چین: حقوق بشر ابزار دخالت در امور داخلی دیگر کشورها نشود
نماینده چین در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه از «سیاسی شدن» موضوع حقوق بشر در این شورا انتقاد کرد.
وی تاکید کرد که حقوق بشر نباید به «ابزاری» برای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها تبدیل شود.
نماینده پاراگوئه از «سرکوب» معترضان در ایران عمیقا ابراز تاسف کرد
نماینده پاراگوئه در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه از «سرکوب» معترضان در ایران ابراز تاسف کرد. وی خواستار آزادی معترضان بازداشتشده شد.
نماینده آرژانتین نیز در سخنانش از وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. او خواستار «رفع تبعیض» علیه زنان و دختران در ایران شد.
نماینده کره جنوبی: با نگرانی وضعیت حقوق بشر در ایران را دنبال میکنیم
نماینده کره جنوبی روز پنجشنبه در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت کشورش با نگرانی وضعیت حقوق بشر در ایران را دنبال میکند.
نماینده بریتانیا از قربانیان اعتراضهای ایران نام برد
نماینده بریتانیا در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه در سخنانش به نام شماری از قربانیان اعتراضهای اخیر در ایران از جمله حدیث نجفی، نیکا شاکرمی و حنانه کیا اشاره کرد.
نماینده ونزوئلا از «معیارهای دوگانه» در شورای حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کرد
نماینده ونزوئلا در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه در سخنان خود از «معیارهای دوگانه» در این شورا انتقاد کرد.
او گفت که برگزاری این نشست «بیمعنا» است. نماینده ونزوئلا کشورهای قدرتمند را متهم کرد که به دنبال «بیثبات» کردن ایران هستند.
پس از او نماینده مکزیک سخنرانی کرد و از وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد.
نماینده فرانسه سخنانش در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل را با شعار «زن زندگی آزادی» آغاز کرد
نماینده فرانسه در نشست ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه سخنانش در این جلسه را با شعار «زن زندگی آزادی» آغاز کرد.
او از همه کشورها خواست تا از قطعنامه پیشنهادی مبنی بر تعیین هیات حقیقتیاب درباره موارد نقض حقوق بشر در ایران حمایت کنند.
پس از او نماینده ژاپن نیز از وضعیت «رو به وخامت» حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد.
نماینده فنلاند در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل استفاده از زور علیه معترضان در ایران را محکوم کرد
نماینده فنلاند در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل استفاده از زور علیه معترضان در ایران را محکوم کند. وی همچنین از ایران خواست تا به «تبعیض» علیه زنان و دختران پایان دهد.
نماینده فنلاند در بخشی از سخنانش از تحقیق مستقل درباره موارد نقض حقوق بشر در ایران حمایت کرد.
نماینده جمهوری چک در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل: مردم ایران حق تجمع مسالمتآمیز دارند
نماینده جمهوری چک در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه گفت که مردم ایران «حق تجمع مسالمتآمیز» دارند.
وی تاکید کرد که ایران باید «سرکوب خشونتبار» معترضان را متوقف کند.
پیش از او نماینده لیتوانی ایران خواسته بود از خشونت در داخل و خارج کشور خودداری کند. او به نقش ایران در جنگ اوکراین اشاره کرد.
پیام ویدئویی وزیر خارجه هلند: ایران فورا افرادی را که خودسرانه بازداشت شدهاند آزاد کند
وزیر خارجه هلند در پیامی به نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از وضعیت حقوق بشر در این کشور ابراز نگرانی کرد.
او از بازداشت «خودسرانه» وکلا، روزنامهنگاران و معترضان در ایران انتقاد کرد. وی همچنین از خطر اعدام برخی از معترضان ابراز نگرانی کرد.
نماینده آمریکا در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل «شجاعت» زنان و دختران ایران را ستود، به وضعیت شهر مهاباد و کشته شدن کودکان در جریان اعتراضها در ایران اشاره کرد.
وزیر خارجه آلمان نیز گفت: بیش از ۱۵ هزار تن دستگیر شده و رژیم حاکم بر ایران معترضان را با مجازات مرگ تهدید میکند. چرا؟ چون فقط زنان، کودکان و مردان ایرانی میخواهند در آزادی و بدون ترس زندگی کنند.
ما در بسیاری از موارد از ایران خواستهایم که اقدامات سرکوبگرانه را متوقف کند ولی پاسخ آن فقط سرکوب بیشتر و شدیدتر بوده است. برای همین پیشنهاد میکنیم یک نهاد مستقل سازمان ملل تشکیل شود و جلوی این خشونتها را بگیرد
نماینده بلژیک گفت: خشونت علیه معترضان صلح را محکوم کنید. مقامات ایرانی باید از متهم کردن شهروندان به اتهاماتی که مجازات اعدام را صرفاً برای اعتراضات مسالمت آمیز آنها در پی دارد، دست بکشند. مصونیت از مجازات عاملان نقض حقوق بشر باید متوقف شود.
سوریه: تحمیل تحریم علیه ایران و حمایت از اغتشاشات را محکوم میکنیم
از طرف دیگر، نماینده سوریه در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از «سیاسی شدن» موضوع حقوق بشر در ایران انتقاد کرد و او نیز همچون نماینده ونزوئلا از معیارهای دوگانه شورای حقوق بشر سازمان ملل در رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر در کشورهای جهان انتقاد کرد.
نماینده سوریه در این خصوص گفت: «سوریه از اقدامات ایران برای ارتقاء حقوق بشر و تعامل با سازوکارهای حقوق بشری تمجید می کند. سوریه نادیده گرفتن نقض حقوق بشر ایرانیان توسط کشورهای غربی از طریق تحمیل تحریم ها و حمایت از فعالیت های تروریستی و اغتشاش در ایران را محکوم میکند».
کوبا: هاوانا با تحریمهای یکجانبه علیه ایران مخالف است
نماینده کوبا نیز همچون ونزوئلا و سوریه ضمن انتقاد از برگزاری نشست حقوق بشر علیه ایران تأکید کرد: «هاوانا با وضع تحریمهای یکجانبه علیه ایران مخالف است».
وی تصریح کرد: «ما مخالف برگزاری این نشست هستیم. برگزاری این نشست، نمونه دیگری از رفتار تبعیض آمیز دولت های غربی در شورای حقوق بشر است. ما مخالف تحمیل تحریم علیه ایران و دخالت در امور داخلی ایران و نقض حاکمیت ملی این کشور هستیم».
کره شمالی: از استفاده ابزاری حقوق بشر برای دخالت در کشورهای دیگر نگرانیم
نماینده کره شمالی در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران نیز در انتقاد از عملکرد شورای حقوق بشر سازمان ملل تصریح کرد: «ما از استفادهی ابزاری حقوق بشر، برای دخالت در کشورهای مختلف نگرانیم».
وی تصریح کرد: «سیاست کشورهای غربی برای تحت فشار قرار دادن کشورهای مستقل با سوءاستفاده از شورای حقوق، موجب نگرانی عمیق است. ایران اقدامات مؤثری در ارتقاء حقوق بشر داشته است و ما مخالف این نشست ویژه هستیم و معتقدیم موضوعات حقوق بشری باید براساس گفتگو و همکاری بین دولت ها، مورد توجه قرار گیرد».
گزارشها همچنین نشان میدهد که نماینده نیکاراگوئه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز در حمایت از جمهوری اسلامی ایران گفت: «از همه اعضا میخواهیم بیطرف عمل کنند و در امور کشورها دخالت نکنند».
وی ادامه داد: «براساس منشور ملل متحد نباید در امور داخلی کشورها دخالت شود. ایران به خوبی به حقوق بشر احترام می گذارد و اقداماتی که در شورای حقوق بشر انجام می شود، نباید حاکمیت ملی این کشور را نقض کند و موجب دخالت در امور داخلی ایران شود».
بنا بر گزارش شبکه «بی بی سی»، نماینده روسیه که به طور غیرحضوری در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل صحبت میکرد، قدرتهای غربی را به استفاده سیاسی از موازین حقوق بشری متهم کرد و قطعنامهای برای کمیته حقیقتیاب را بدون موافقت جمهوری اسلامی «غیرمشروع» خواند و گفت: «مداخله در امور داخلی ایران پایان داده شود».
نماینده پاکستان نیز در این شورا با حمایت از جمهوری اسلامی گفت: «این شورا تاکنون ۳۵ نشست ویژه برگزار کرده است که جز چند موردی که در مورد اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل بوده، مابقی علیه کشورهای در حال توسعه بوده است که صرفا بر روی حقوق محدودی از مردم این کشورها (سیاسی و مدنی) توجه کرده است، ولی حقوق اقتصادی مردم مورد توجه قرار نگرفته است. ما اغتشاشات در ایران را و اقدام تروریستی در شاهچراغ را محکوم می کنیم و اقدام مسوولانه ایران در روشنگری و ارائه گزارشات مختلف را مورد توجه قرار می دهیم. حمایت و ارتقای حقوق بشر صرفا از طریق گفتوگو حاصل می شود».
کشورهای آمریکا، سوئیس، فنلاند، اسلوونی، اتریش، استرالیا، اسرائیل و... با انتقاد از عملکرد حقوق بشری جمهوری اسلامی از اعتراضات ایران حمایت کردند.
***
شورای حقوق بشر قطعنامه علیه ایران را به تصویب رساند
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قطعنامه علیه ایران درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده را به تصویب رساند.
تصویب این قطعنامه به معنای موافقت این شورا با ایجاد یک «هیأت حقیقتیاب» درباره ادعاها در خصوص «نقض حقوق بشر توسط ایران» در حوادث اخیر است.
این قطعنامه با ۲۵ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع به تصویب رسید.
چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند.
کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رأی ممتنع دادهاند.
واکنش آلمان به تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق بشر
وزیر خارجه آلمان روز پنجشنبه در توییتی با انتشار عکسی از کشورهایی که به قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل رای داده بودند، نوشت: ما این محکومیت را در شورای حقوق بشر پیش بردیم و حامیانی برای آن دست و پا کردیم؛ بدون آنکه مطمئن باشیم این قطعنامه به رای اکثریت دست مییابد. حال نتیجه قطعی و مشخص است. وی مدعی شد، ما برای تحقق عدالت برای مردم ایران متحد هستیم.
- 12
- 4