جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۱:۵۴ - ۲۹ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۷۶۵
سیاست خارجی

در جلسه شورای امنیت درباره ایران چه گذشت؟

شورای امنیت,جلسه شورای امنیت درباره ایران
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در چهاردهمین گزارش خود خواستار لغو تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران و نیز از سرگیری مذاکرات وین شد.

به گزارش ایرنا، نشست دوره ای و عادی شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی چهاردهمین گزارش دبیر کل این سازمان درخصوص قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام امروز دوشنبه ۱۹ دسامبر (۲۸ آذرماه) در نیویورک برگزار شد.

مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، هر شش ماه یکبار گزارش دبیرکل سازمان ملل در نشست عادی شورای امنیت سازمان ملل ارائه و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز در این نشست سخنرانی می‌کند.

گوترش در تازه ترین گزارش خود که رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح آن را قرائت کرد، آورده است: انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک از سوی چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ و تایید آن توسط شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵)، در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵، وحدت هدف را در میان اعضای توافق برای دستیابی به اهداف مشترک عدم اشاعه و امنیت منطقه ای نشان داد، به نحوی که منافع اقتصادی ملموسی را برای مردم ایران به ارمغان آورد.

دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: به باور من که این طرح بهترین گزینه موجود برای دستیابی به این اهداف است، بدون تغییر باقی مانده است.

گوترش افزود: بنابراین بسیار نگران‌کننده است که به ‌رغم تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و مکرر برای حل و فصل اختلافات باقی‌مانده، تعامل‌های دیپلماتیک در کمیسیون مشترک (برجام) هنوز به بازگشت ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران به اجرای موثر و کامل توافق و قطعنامه منتهی نشده است.

دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: از تلاش‌های همه اعضای توافق از زمان از سرگیری مذاکرات در نوامبر ۲۰۲۱ سپاسگزارم و قویاً از آنها می‌خواهم که خود را مجدداً به شروع دوباره آن بدون تأخیر بیشتر از این متعهد کنند. پایان موفقیت آمیز این تعاملات دیپلماتیک برای بازگرداندن اعتماد جامعه بین المللی به قابلیت برنامه هسته‌ای به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران لازم است.

گوترش ادامه داد: بنابراین، برای جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده بسیار مهم است که مسائل باقیمانده را حل و فصل کنند؛ با درنظر گرفتن اینکه هرگونه دستاوردی که ممکن است با بازگرداندن این توافق به دست آید، با ادامه تأخیرها کمرنگ می‌شود. من مجدداً از ایالات متحده درخواست می‌کنم تحریم‌های خود را همانطور که در توافق مشخص شده، لغو و معافیت‌ها در رابطه با تجارت نفت با جمهوری اسلامی ایران را تمدید کند.

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: همچنین مجدداً از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهم که به اجرای کامل توافق بازگردد، از برداشتن گام‌های دیگر در عدم اجرای کامل توافق خودداری کند و از گام‌هایی که از ژوئیه ۲۰۱۹ برداشته، عقب نشینی کند.

گوترش ادامه داد از زمان گزارش قبلی، جمهوری اسلامی ایران به کاهش اجرای تعهدات هسته ای ذیل توافق، ادامه داده است. در ۲۲ نوامبر ۲۰۲۲، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) از قصد جمهوری اسلامی ایران برای نصب آبشارهای جدید سانتریفیوژها در نیروگاه غنی‌سازی سوخت نطنز و تولید اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد در نیروگاه غنی‌سازی سوخت فردو گزارش داد. اگرچه آژانس از فوریه ۲۰۲۱ قادر به راستی آزمایی کل ذخایر اورانیوم غنی شده در جمهوری اسلامی ایران نبوده، تخمین زده است که در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۲، کل ذخایر ۳۶۷۳.۷ کیلوگرم (بیش از حد مجاز ۲۰۲.۸ کیلوگرم) از جمله ۴۱۷.۲ کیلوگرم اورانیوم-۲۳۵ غنی شده ۲۰ درصد و ۶۴.۳ کیلوگرم اورانیوم-۲۳۵ غنی شده ۶۰ درصد بوده است.

دبیر کل سازمان ملل اضافه کرد: لازم است جمهوری اسلامی ایران به دقت سایر نگرانی های مطرح شده از سوی اعضای توافق و سایر کشورهای عضو در رابطه با قطعنامه ۲۲۳۱ را بررسی و به آنها رسیدگی کند. با این حال، مسائلی که به توافق مربوط نمی‌شوند، باید بدون لطمه به حفظ توافق و دستاوردهای آن مورد رسیدگی قرار گیرند.

در بخش دیگری از گزارش گوترش آمده است: در حالی که جامعه بین المللی همچنان از برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت می کند، تعاملات دیپلماتیک کنونی همچنان در بن بست باقی مانده و ابتکارات دوجانبه و منطقه ای جاری برای بهبود روابط با جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش لازم می‌کند. از طرف‌های مربوطه می‌خواهم این ابتکارات را که ممکن است به دستیابی به ثبات منطقه‌ای کمک و احیای توافق را دنبال کند، پی بگیرند.

دبیر کل سازمان ملل همچنین افزود: آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایفای نقش ضروری در نظارت و راستی آزمایی تمامی فعالیت های هسته ای در جمهوری اسلامی ایران ادامه می دهد. آژانس در آخرین گزارش سه ماهه خود به تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۲ خاطرنشان کرد که از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، «فعالیت های راستی آزمایی و نظارت آن به طور جدی از تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات هسته ای خود تحت برنامه جامع اقدام مشترک، از جمله پروتکل الحاقی» تاثیر گرفته است. آژانس همچنین خاطرنشان کرد همانطور که در ۸ ژوئن ۲۰۲۲ به آژانس اعلام شد، تصمیم ایران برای حذف تمام تجهیزات آژانس که قبلا در ایران برای فعالیت‌های نظارتی در رابطه با [برنامه جامع اقدام مشترک] نصب شده بود، پیامدهای زیان آور برای توانایی آژانس در تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران داشته است.

گوترش تصریح کرده است که این گزارش، چهاردهمین گزارش او در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، ارزیابی اجرای قطعنامه شامل یافته ها و توصیه ها را از زمان صدور گزارش قبلی من در ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲ ارائه می کند. مطابق با گزارش های قبلی، تمرکز گزارش حاضر بر مفاد مندرج در پیوست B قطعنامه است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است، از ۲۴ ژوئن ۲۰۲۲، هیچ پیشنهاد جدیدی برای مشارکت یا مجوز فعالیت‌های مندرج در بند ۲ الحاقیه ب قطعنامه ۲۲۳۱ از طریق کانال تدارکات به شورای امنیت ارائه نشده و مورد تایید قرار نگرفته است. شورای امنیت هشت اطلاعیه جدید را بر اساس بند ۲ برای برخی فعالیت‌های هسته‌ای منطبق با برنامه جامع اقدام مشترک دریافت کرده که نیازی به تایید ندارد، اما نیازمند اطلاعیه شورا به تنهایی یا شورا و کمیسیون مشترک است.

در این گزارش به تمدید معافیت های آمریکا در خصوص برخی پروژه های هسته ای اشاره و از آن استفاده شده است.

در این گزراش همچنین بند ۳ الحاقیه ب قطعنامه ۲۲۳۱ یادآور شده و همچنین آمده است که در نامه‌های مشابهی خطاب به رئیس شورای امنیت، تسهیل‌کننده شورای امنیت برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و اینجانب در تاریخ ۲۴ ژوئن ۲۰۲۲، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل پرواز وسیله نقلیه فضایی توسط جمهوری اسلامی ایران را در مارس ۲۰۲۲ به اطلاع من رساند.

در این گزارش آمده است که نماینده دائم آمریکا ادعا کرد که وسایل پرتاب فضایی دارای فناوری هایی هستند که تقریباً مشابه و قابل تعویض با آنهایی هستند که در موشک های بالستیک طراحی شده برای حمل سلاح هسته ای استفاده شده‌اند و بنابراین پرتاب وسایل نقلیه فضایی ... فعالیتی است که شورای امنیت به وضوح از ایران خواسته این کار را انجام ندهد.

گوترش تصریح کرده است نظرات نمایندگان دائم فرانسه، آلمان، انگلستان، رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در سازمان ملل در مورد این پرواز در سیزدهمین گزارش من در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ منعکس شده است.

در بخش دیگری از گزارش دبیر کل سازمان ملل آمده است که در ۲۳ نوامبر ۲۰۲۲، اینجانب و رئیس شورای امنیت نامه هایی از نمایندگان رژیم صهیونیستی و فرانسه، آلمان و انگلیس درباره فعالیت های جمهوری اسلامی دریافت کردیم که این فعالیت‌ها را مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ تشخیص دادند.

در ادامه این گزارش آمده است که در نامه های مورخ ۵ ژوئیه و ۲۸ و ۲۹ نوامبر ۲۰۲۲ نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران خطاب به رئیس شورای امنیت و اینجانب، قاطعانه ادعاهای مطرح شده توسط نمایندگان دائم ایالات متحده، اسرائیل، فرانسه، آلمان و بریتانیا را «بی‌اساس» و «غیر مستند» خواند. در سند دیگری نماینده دائم تاکید کرد که تعریف رژیم «کنترل فناوری موشکی» به لحاظ جهانی پذیرفته نشده و اینکه بند ۳ الحاقیه ب قطعنامه ۲۲۳۱ «به وسایل نقلیه فضایی مربوط نمی‌شود. وی همچنین تاکید کرد که برنامه‌های موشکی و فضایی ایران، از جمله پرتاب موشک‌های بالستیک یا پرتابگر فضایی، «خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و پیوست‌های آن است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که در نامه‌های مورخ ۱۳ جولای و ۲۹ نوامبر ۲۰۲۲ خطاب به رئیس شورای امنیت و اینجانب، نماینده دائم و کاردار نمایندگی دائمی فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد موضع کشور خود را در مورد تفسیر بند ۳ پیوست ب قطعنامه ۲۲۳۱ تکرار کرد. آنها مجدداً تأکید کردند که معیارهای دسته اول رژیم «کنترل فناوری موشکی» نمی‌توان برای تعیین اینکه آیا موشک‌های بالستیک خاص طراحی شده‌اند تا قادر به حمل سلاح‌های هسته‌ای باشند، استفاده شود.

آنها در هر دو نامه تاکید کردند که فدراسیون روسیه همچنان بر این عقیده است که جمهوری اسلامی ایران "با حسن نیت به بند ۳ پیوست ب قطعنامه ۲۲۳۱ که اشاره به خودداری از فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک دارد، احترام می‌گذارد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل در نامه ای خطاب به اینجانب در تاریخ ۱۷ اکتبر ۲۰۲۲ مدعی شد که چندین هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) مغایر با مفاد بند ۴ پیوست ب قطعنامه ۲۲۳۱ از جمهوری اسلامی ایران به فدراسیون روسیه منتقل شده است.

تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱: همه را به حمایت از برجام تشویق می‌کنم 

 تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) در شورای امنیت با تاکید بر اهمیت برجام همه را تشویق به حمایت از این توافق بین المللی کرد.

نماینده ایرلند در نشست شورای امینت که کشورش تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) است، اظهار داشت: به عنوان تسهیل کننده قطعنامه ۲۲۳۱، من به صورت جدی به برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام که توسط شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) تأیید شده است، متعهد هستم.

وی روز دوشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای و عادی شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: من به دنبال تسهیل، تقویت و ترویج اجرای قطعنامه خواهم بود و معتقدم که گفتگو، شفافیت و استفاده از کانال پشتیبانی درحال حاضر و در آینده حیاتی است.

نماینده ایرلند در سازمان ملل اضافه کرد: من از تلاش‌های فعال همه کشورهای عضو در ترویج، حمایت و مشارکت در گفتگو و اذعان به اهمیت برجام به‌عنوان یک توافق چندجانبه در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای استقبال و همه را تشویق می کنم که فعالانه از این توافق حمایت کنند.

تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در گزارش خود به ادعای کشورهای غربی و همچنین اوکراین در خصوص ارائه پهپاد از ایران به روسیه و پاسخ ایران به این ادعا ها اشاره کرد.

وی تصریح کرد: نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل در نامه‌ای به تاریخ ۱۷ اکتبر، در خصوص «انتقال پهپاد از ایران به روسیه به ویژه در اواخر اوت ۲۰۲۲» گزارش داد و اظهار داشت که انتقال این تجهیزات«باید به عنوان نقض» قطعنامه ۲۲۳۱ درنظر گرفته شود.

تسهیلگر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه داد: نماینده دائم جمهوری اسلامی «ادعای بی‌اساس» اوکراین را قاطعانه رد کرد و گفت که این گونه «ادعاها و اظهارات نادرست» مبتنی بر «اطلاعات عمومی» غیرمستند است.

وی اضافه کرد: نمایندگان فرانسه، آلمان و انگلیس در نامه مورخ ۲۱ اکتبر نگرانی خود را در خصوص «انتقال پهپاد از ایران به روسیه را اعلام کرده و آن را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت دانستند.

این مقام اروپایی خاطر نشان کرد: نماینده دائم آمریکا با بیان نکات مشابه، از دبیرخانه سازمان ملل متحد که مسئول نظارت بر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) است خواسته که یک تحقیق فنی و بی طرفانه در خصوص نوع پهپادهای استفاده شده در اوکراین انجام دهد.

وی سپس افزود: روسیه در نامه‌ای به تاریخ ۲۱ اکتبر در واکنش به این اظهارات کشورهای غربی اعلام کرد که « شورای امنیت هیچگاه مأموریتی به دبیرخانه سازمان ملل برای «تحقیق» در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) ارائه نکرده است.

وی ادامه داد: نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به تاریخ ۲۴ اکتبر در واکنش به نامه آمریکا اعلام کرد که «این قطعنامه هیچ مبنای قانونی برای چنین تحقیقاتی به دبیرخانه نمی دهد». و اینکه "هر گونه یافته ای که از چنین تحقیقات غیرقانونی حاصل شود بی اعتبار خواهد بود.

اظهارات نماینده آمریکا نشست شورای امنیت

نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت با تکرار اتهامات و ادعاهای ضد ایرانی، تهران متهم کرد که در ماه‌های اخیر اقدامات تحریک‌آمیزتر بیشتری انجام داده است، درحالی که دستیابی به توافق برای بازگشت به برجام امکان پذیر به نظر می‌رسید.

رابرت وود دیپلمات آمریکایی در این نشست  بدون اشاره به نقش واشنگتن در وضعیت کنونی و خروجش از برجام مدعی شد که آمریکا همچنان در خصوص نیت ایران تردید دارد.

وی مدعی شد که درهای دیپلماسی باز است و ادعا کرد متأسفانه اقدامات ایران نشان می دهد که این هدف در اولویت آنها نیست.

نماینده واشنگتن با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود  از شورای امنیت خواست که از فعالیت‌های تسلیحاتی ایران و محموله‌های تسلیحاتی این کشور به یمن و اوکراین که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، بدون تأیید شورای امنیت انجام می شود، چشم پوشی نکند.

نماینده آمریکا مدعی نادیده گرفتن این موضوع از سوی از دبیرخانه سازمان ملل و ایرلند شد و با ادعای نادیده گرفتن خسارات وارده انتقال غیرقانونی تسلیحات از ایران از آنان انتقاد کرد.

 نماینده آمریکا این سوال را مطرح کرد که آیا روسیه به دنبال موشک های بالستیک ایران نیز خواهد بود؟

نماینده اتحادیه اروپا: برجام همچنان بهترین گزینه است 

در این نشست، نماینده اتحادیه اروپا در شورای امنیت نیز بر نقش مهم آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظارت بر تعهدات هسته ای ارائه شده تحت برجام اشاره کرد. 

وی به متن طراحی شده برای بازگشت آمریکا و ایران به پایبندی کامل به برجام اشاره کرد و گفت در این زمینه مشکلات و پیچیدگی هایی ایجاد شده است.

نماینده اتحادیه اروپا با هراس از  "تعداد زیاد "سانتریفیوژهای جدید  ایران، در این باره  ابراز تاسف  و بدون اشاره به بد عهدی آمریکا و غرب مدعی شد که  به دلیل تصمیم ایران برای تعلیق همکاری، نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی محدود شده است.  

وی همچنین از تحریم های آمریکا و آسیب های اقتصادی آن ابراز تاسف کرد.

نماینده اتحادیه اروپا با دخالت در امور داخلی ایران، ایران را متهم به سرکوب فعالان زن و ارائه تسلیحات به روسیه کرد و ضمن ابراز  تاسف‌، اذعان کرد که این مسائل خارج از محدوده برجام است.

نماینده اتحادیه اروپا تاکید کرد احیای  برجام همچنان "بهترین گزینه" است.

وی ادامه داد که تا زمانی که اجرای مجدد برجام با مشکل مواجه باشد، دسترسی نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به چرخه سوخت هسته‌ای ایران نیز با مانع روبرو خواهد بود.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش