دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۸ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۱۹۴۵
سیاست خارجی

پولیتیکو: در مذاکرات برجام پیشرفت هایی حاصل شده/ گروسی: احتمال احیای برجام در آینده نزدیک، بسیار ضعیف است

برجام,توافق هسته ای
پولیتیکو از قول منابعی در کنگره گزارش داد که در مذاکرات احیای برجام پیشرفت هایی حاصل شده است.

به گزارش انتخاب، رسانه امریکایی پولیتیکو نوشت: به گفته هفت کارمند کنگره و مقامات ایالات متحده، مسئولان ارشد روز سه‌شنبه در اولین جلسه محرمانه دولت بایدن با محوریت ایران برای همه سناتورها، شرکت خواهند کرد و توضیحاتی ارائه می‌کنند. 

در ادامه این مطلب آمده است: وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه، کالین کاهل معاون وزیر دفاع، مورگان مویر معاون مدیر اطلاعات ملی، برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، استفن کوهلر، رئیس استراتژی، سیاست و برنامه‌های ستاد مشترک، ساعت ۴ بعد از ظهر در کنگره برای ارائه توضیحات در جلسه توجیهی محرمانه حاضر خواهند شد. 

 یکی از افرادی که در آنجا حضور نخواهد داشت، راب مالی، فرستاده ویژه برای مذاکرات با ایران است، که به ما گفته شده در مرخصی است. با این حال، معاون او، آبرام پالی، شرمن را همراهی خواهد کرد.

 میچ مک کانل، رهبر اقلیت سنا، که چندین ماه پیش خواستار برگزاری جلسه توجیهی درباره ایران شده بود، در صحن مجلس سنا گفته است که تهدید از سوی ایران در دوران ریاست جمهوری جو بایدن افزایش یافته است. 

دستیار یکی از اعضای دموکرات سنا گفت که شرمن از این فرصت برای به‌روزرسانی اطلاعات سناتور‌ها در مورد اوضاع مذاکرات با ایران استفاده خواهد کرد. 

او بدون توضیح بیشتر گفت: «در مذاکرات هسته‌ای پیشرفت‌هایی حاصل شده است.»

 از دیگر موضوعاتی که مطمئناً مطرح خواهد شد، تهدیدات ایران برای ایالات متحده و شرکای منطقه‌ای آن، یعنی اسرائیل است.

 در مجموع، احتمال زیادی وجود دارد که جلسه خصوصی کمی تنش آمیز شود، زیرا دولت، برخی از دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر نحوه مدیریت پرونده ایران با هم اختلاف دارند.

***

گروسی: احتمال احیای برجام در آینده نزدیک، بسیار ضعیف است

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه سی بی سی کانادا گفت توافق صورت گرفته بین ایران و آژانس در ماه مارس، گامی در مسیر صحیح بود و به نفع تمامی طرفین توافق هسته‌ای است که روند همکاری سازنده با ایران در پیش گرفته شود، اما احتمال احیای برجام در آینده نزدیک، بسیار ضعیف است. 

او در پاسخ به این ادعا که آژانس چه اقدامی برای مواجهه با ذرات اورانیوم غنی شده با غلظت بالا در نیروگاه هسته‌ای ایران اتخاذ خواهد کرد گفت: می‌دانید که مسئلهِ ایران با مشکلات یا شرایط مربوط به توافق معروفِ «برجام» ترکیب شده است، یعنی همان توافق ایران با اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان که اتحادیه اروپا هماهنگ کننده آن است. پس تمامی مسائل به نوعی به هم مرتبط شده اند و ما شاهد بوده ایم که هر دو طرف، بیشتر و بیشتر از یکدیگر فاصله گرفته اند و ایران هم فعالیت هایش را چند برابر کرده است.

البته وقتی برجام را از دست بدهیم یا اگر در آستانه از دست دادن آن قرار بگیریم، ما هم بخش عمده‌ای از توانایی راستی آزمایی خودمان را که سازمان من از آن برخوردار است، از دست می‌دهیم. پس ما اطلاعات کمتری خواهیم داشت. البته این به آن معنی نیست که ما هیچ اطلاعاتی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران نخواهیم داشت، بلکه ما هنوز در آنجا حضور داریم و به بازرسی هایمان ادامه می‌دهیم، اما رژیم نظارتی ما محدودتر شده است. 

احتمال بازگشت طرفین به توافق؟ 

او با اشاره به سفری که ماه مارس به ایران داشت گفت: هدف از سفر این بود که به نوعی روند تنش زدایی شروع شود تا ایران از انجام اقدامات خاصی خودداری کند و آژانس هم بتواند به مرور بعضی از امکانات نظارتی اش را به دست بیاورد. این همان چیزی است که به آن دست یافتیم. پس معتقدم که این سفر و توافقی که در شروع مارس به آن رسیدیم، مفید بوده است. البته با این توافق به تمام آنچه می‌خواهیم نرسیده ایم، اما گامی در مسیر صحیح است و این اقدامی است که در حال حاضر در حال انجام آن هستیم.

گروسی در خصوص احیای برجام گفت: هنوز تصمیمی درباره بازگشت طرفین به توافق گرفته نشده است، اما در حال حاضر، چشم انداز بازگشت سریع طرفین به این توافق، بسیار ضعیف است. با وجود این، آنچه اهمیت دارد این است که تا حد امکان تعامل بین طرفین حفظ شود و در صورت امکان طرفین به میز مذاکره برگردند. اما اگر تعامل بین ایران و آژانس، نامطلوب ارزیابی شود و همکاری خوب نباشد، بخت (احیای توافق) به صفر می‌رسد. پس به نظرم برای همه ما بهتر است کاری کنیم که همکاری سازنده با جمهوری اسلامی داشته باشیم.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد با توجه به جمع آوری دوربین‌ها و تجهیزات نظارتی آژانس در سال گذشته میلادی، نظارت بر برنامه‌های هسته‌ای ایران کاهش داشته است.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش