به گزارش انتخاب، رسانه امریکایی پولیتیکو نوشت: به گفته هفت کارمند کنگره و مقامات ایالات متحده، مسئولان ارشد روز سهشنبه در اولین جلسه محرمانه دولت بایدن با محوریت ایران برای همه سناتورها، شرکت خواهند کرد و توضیحاتی ارائه میکنند.
در ادامه این مطلب آمده است: وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه، کالین کاهل معاون وزیر دفاع، مورگان مویر معاون مدیر اطلاعات ملی، برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، استفن کوهلر، رئیس استراتژی، سیاست و برنامههای ستاد مشترک، ساعت ۴ بعد از ظهر در کنگره برای ارائه توضیحات در جلسه توجیهی محرمانه حاضر خواهند شد.
یکی از افرادی که در آنجا حضور نخواهد داشت، راب مالی، فرستاده ویژه برای مذاکرات با ایران است، که به ما گفته شده در مرخصی است. با این حال، معاون او، آبرام پالی، شرمن را همراهی خواهد کرد.
میچ مک کانل، رهبر اقلیت سنا، که چندین ماه پیش خواستار برگزاری جلسه توجیهی درباره ایران شده بود، در صحن مجلس سنا گفته است که تهدید از سوی ایران در دوران ریاست جمهوری جو بایدن افزایش یافته است.
دستیار یکی از اعضای دموکرات سنا گفت که شرمن از این فرصت برای بهروزرسانی اطلاعات سناتورها در مورد اوضاع مذاکرات با ایران استفاده خواهد کرد.
او بدون توضیح بیشتر گفت: «در مذاکرات هستهای پیشرفتهایی حاصل شده است.»
از دیگر موضوعاتی که مطمئناً مطرح خواهد شد، تهدیدات ایران برای ایالات متحده و شرکای منطقهای آن، یعنی اسرائیل است.
در مجموع، احتمال زیادی وجود دارد که جلسه خصوصی کمی تنش آمیز شود، زیرا دولت، برخی از دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر نحوه مدیریت پرونده ایران با هم اختلاف دارند.
***
گروسی: احتمال احیای برجام در آینده نزدیک، بسیار ضعیف است
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه سی بی سی کانادا گفت توافق صورت گرفته بین ایران و آژانس در ماه مارس، گامی در مسیر صحیح بود و به نفع تمامی طرفین توافق هستهای است که روند همکاری سازنده با ایران در پیش گرفته شود، اما احتمال احیای برجام در آینده نزدیک، بسیار ضعیف است.
او در پاسخ به این ادعا که آژانس چه اقدامی برای مواجهه با ذرات اورانیوم غنی شده با غلظت بالا در نیروگاه هستهای ایران اتخاذ خواهد کرد گفت: میدانید که مسئلهِ ایران با مشکلات یا شرایط مربوط به توافق معروفِ «برجام» ترکیب شده است، یعنی همان توافق ایران با اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان که اتحادیه اروپا هماهنگ کننده آن است. پس تمامی مسائل به نوعی به هم مرتبط شده اند و ما شاهد بوده ایم که هر دو طرف، بیشتر و بیشتر از یکدیگر فاصله گرفته اند و ایران هم فعالیت هایش را چند برابر کرده است.
البته وقتی برجام را از دست بدهیم یا اگر در آستانه از دست دادن آن قرار بگیریم، ما هم بخش عمدهای از توانایی راستی آزمایی خودمان را که سازمان من از آن برخوردار است، از دست میدهیم. پس ما اطلاعات کمتری خواهیم داشت. البته این به آن معنی نیست که ما هیچ اطلاعاتی درباره فعالیتهای هستهای ایران نخواهیم داشت، بلکه ما هنوز در آنجا حضور داریم و به بازرسی هایمان ادامه میدهیم، اما رژیم نظارتی ما محدودتر شده است.
احتمال بازگشت طرفین به توافق؟
او با اشاره به سفری که ماه مارس به ایران داشت گفت: هدف از سفر این بود که به نوعی روند تنش زدایی شروع شود تا ایران از انجام اقدامات خاصی خودداری کند و آژانس هم بتواند به مرور بعضی از امکانات نظارتی اش را به دست بیاورد. این همان چیزی است که به آن دست یافتیم. پس معتقدم که این سفر و توافقی که در شروع مارس به آن رسیدیم، مفید بوده است. البته با این توافق به تمام آنچه میخواهیم نرسیده ایم، اما گامی در مسیر صحیح است و این اقدامی است که در حال حاضر در حال انجام آن هستیم.
گروسی در خصوص احیای برجام گفت: هنوز تصمیمی درباره بازگشت طرفین به توافق گرفته نشده است، اما در حال حاضر، چشم انداز بازگشت سریع طرفین به این توافق، بسیار ضعیف است. با وجود این، آنچه اهمیت دارد این است که تا حد امکان تعامل بین طرفین حفظ شود و در صورت امکان طرفین به میز مذاکره برگردند. اما اگر تعامل بین ایران و آژانس، نامطلوب ارزیابی شود و همکاری خوب نباشد، بخت (احیای توافق) به صفر میرسد. پس به نظرم برای همه ما بهتر است کاری کنیم که همکاری سازنده با جمهوری اسلامی داشته باشیم.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد با توجه به جمع آوری دوربینها و تجهیزات نظارتی آژانس در سال گذشته میلادی، نظارت بر برنامههای هستهای ایران کاهش داشته است.
- 12
- 5