به گزارش تسنیم، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.
کنعانی درباره رفتار آمریکا در قبال برجام و راهبرد ایران گفت: اینکه آقای مالی چه گفته مسئولیت دولت آمریکا است که در این زمینه روشنگری کند. ایران مذاکرات برجام را مبتنی بر مصالح ملی و منافع ملت ایران دنبال میکند و همواره اعلام کرده که خطوط قرمز منافع ملی است و در چارچوب خطوط قرمز آماده پیگیری روند گفتگوها و جمع بندی مذاکرات است.
نگاه ایران به آمریکا وضح است. هیچگاه مبتنی بر اعتماد با دولت آمریکا مذاکره نمیکنیم. برجام هم محصول اعتماد ما به آمریکا نبود و اکنون ادامه مذاکرات برای رفع تحریمهای ظالمانه مبتنی بر اعتماد دولت و ملت به رژیم آمریکا نیست. قرار بود برجام امضا و اجرا شود و نتیجه اجرای برجام میتوانست مبنای یک اعتماد نسبی به آمریکا باشد اما آمریکا این اعتماد را ایجاد نکرد.
ایران نه مبتنی بر اعتماد به آمریکا بلکه مبتنی بر منافع ملی و مفاد مطرح در برجام گفتگو میکند و مسیر دیپلماسی را ادامه خواهد داد. ایران بارها نشان داده که به توافق پایبند بوده است.
کنعانی در خصوص تغییر رابرت مالی اظهار کرد: برای ما موضوعیت خاصی ندارد. دولت آمریکا در خصوص مذاکرات رفع تحریمها مسئول است و با آمد و رفت افراد نگاه ما تغییری نخواهد کرد.
توافق اولیه با افغانستان درباره حقآبه هیرمند
سخنگوی وزارت خارجه درباره حق ابه هیرمند گفت: پیگیریها با جدیت ادامه دارد. ما موضوع حق آبه ملت ایران مبتنی بر عهدنامه ۱۳۵۱ را به عنوان حق انکار ناپذیر ایران مورد توجه داریم. در جریان دستور رئیس جمهور به همه وزارتخانههای ذی ربط، ما اقدام کردیم. گفتگوها در سطوح مختلف انجام شده است و اخیرا گفتگوی جدی با مقامات افغانستان داشتیم. همچنین توافقاتی نیز وجود دارد. انتظار داریم که مقامات افغانستان مسئولانه عمل کنند.
خواهان استفاده مشترک در بهره برداری از میدان آرش هستیم
کنعانی در خصوص قصد کویت برای بهره برداری از میدان گازی آرش گفت: وزیر محترم نفت ایران دیروز اعلام موضع کردند. ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی میکند. اینکه ما در ارتباط با نحوه بهره برداری از میادین مشترک همواره راه مذاکره و تفاهم را در پیش گرفتیم. در مورد استفاده از میدان نفتی آرش خواهان استفاده مشترک در بهره برداری هستیم و در این زمینه آمادگی خود را برای گفتگو با طرف کویتی اعلام کردیم.
اما اگر تمایلی برای استفاده مشترک وجود نداشته باشد ایران حقوق و منافعش را در برنامه خودش قرار داده و هیچگونه تضییع حقوق ملت ایران را برنخواهد تابید. ما در ارتباط با همسایگان بر ضرورت حسن همسایگی تاکید میکنیم. در مذاکرات وزرای خارجه دو کشور در حاشیه اجلاس عدم تعهد در باکو این توافق نظر در میان طرفین وجود داشت که این موضوع را خارج از فضای رسانهای در چارچوب گفتگوهای تخصصی پیش ببریم. ما به عنوان ایران معتقدیم که طرح موضوعاتی از این دست در حوزه رسانهها کمک کننده نیست.
از پایان بخشیدن به بحران اوکراین استقبال میکنیم
وی درباره میزبانی عربستان برای مذاکرات صلح روسیه و اوکراین گفت: من اطلاع ندارم که از کشورها دعوت به عمل آمده است یا خیر. ما از اقدامی که کمک به پایان بخشی بحران اوکراین باشد استقبال میکنیم.
تبادل زندانیان بخشی از توافقات با آذربایجان است
وی در پاسخ به تسنیم درباره آزادی یک تبعه آذربایجانی توسط ایران گفت: ما با جمهوری آذربایجان در زمینههای مختلف از جمله موضوعات کنسولی تبادل نظر داریم. تبادل زندانیان بخشی از توافقات بین دو کشور است.
جزئیات شکایت ایران از کره جنوبی در بلوکه کردن آزادسازی داراییهای ایران
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص شکایت ایران از کره برای آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در این کشور گفت: در جریان اقدامات و پیگیریهای ایران برای استیفای حقوق ملت و آزادسازی منابع مالی بلوکه شده ایران در کره جنوبی هستید. بارها اعلام کردیم، دولت ایران و دستگاه دیپلماسی در استیفای حقوق ملت مصمم است و جدیت لازم را دارد و از همه روشها استفاده میکند، روند پیگیریها برای آزادسازی منابع از کره تاکنون پیشرفت مورد انتظار ایران را نداشته است.
اقدام حقوقی، گام تکمیلی برای وادار کردن طرف مقابل برای استیفای حقوق ملت ایران است. ریاست محترم جمهوری با ارسال لایحه ارجاع اختلاف ایران و کره به رئیس محترم مجلس شورای اسلامی خواستار صدور مجوز آغاز پیگیری حقوقی شدند. این اقدام دولت ایران یک پیام به طرف کره است مبنی بر اینکه ایران در احقاق حقوق خودش بسیار جدی است و به اقدامات خودش در سطوح مختلف با جدیت ادامه میدهد و اجازه تضییع حقوق ملت ایران را نخواهد داد. ما انتظار داریم که دولت کره با اقدام مدبرانه و عاقلانه در آزادسازی داراییهای ایران اقدام کند.
بریکس اهداف کاملا اقتصادی دارد
وی درباره نشست بریکس در آفریقای جنوبی گفت: از جناب آقای رئیسی برای شرکت در این اجلاس دعوت رسمی به عمل آمده و در زمان خودش توضیح لازم داده خواهد شد. ایران به عنوان کشور مهم متقاضی برای عضویت، تمایل جدی خودش را برای تقویت همکاری با این مجموعه نشان داده و اعلام کرده است. اعضای بریکس هم برای ایران جایگاه خاصی قائل هستند.
در جلسه قبلی سران، رئیس جمهور به صورت مجازی شرکت کردند و در اجلاس مسئولان امنیتی اعضای بریکس هم دبیر شورای عالی امنیت ملی مشارکت کرد. ظرفیتهای اقتصادی ایران کمک خواهد کرد که در صورت عضویت آن شاهد تقویت همکاریهای اقتصادی باشیم. بریکس اهداف کاملا اقتصادی دارد. ظرفیتهای ایران و بریکس به تحقق اهداف اقتصادی این مجموعه کمک خواهد کرد.
- 19
- 1