به گزارش دیدارنیوز، یکشنبه شب خبری در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد مبنی بر اینکه یک دختر دبیرستانی در پی تذکر حجاب و درگیری پس از آن سرش به آهنی برخورد میکند و بیهوش به بیمارستان منتقل میشود.
یکی از خبرنگاران ایرانی ساکن خارج از کشور در شب ۹ مهر ماه در توییتر نوشت: «طبق اخباری که به دستم رسیده یک دختر دبیرستانی را امشب به بیمارستان فجر نیرو هوایی بردن که همراه با دوستانش در مترو مقنعه نداشته و مامورها به آنها گیر میدهند و دختر را هُل میدهند و سرش به آهنی برخورد میکند و بیهوش میشود. فعلا گویا اجازه نمیدهند کسی در بیمارستان به او نزدیک شود.»
زمزمهها درباره این دختر در حال گسترش بود که مدیرعامل مترو روز دوشنبه ۱۰ مهر همزمان با انتشار ویدئویی گفت: «مقارن ساعت ۷ صبح روز یکشنبه نهم مهر ماه یک دختر دانش آموز ۱۶ساله در خط ۴ مترو میدان شهدا وارد قطار شده که به دلیل افت فشار بیهوش شد. این فرد توسط دوستان خودش و یک مسافر دیگر قطار که احتمالا پزشک بوده به بیرون از قطار منتقل میشود.»
وی افزود: «بلافاصله عوامل اجرایی مترو اقدامات اولیه درمانی بر روی وی را آغاز کردند و همزمان از اورژانس درخواست کمک شد. تیم اورژانس هم بلافاصله در صحنه حاضر شده و پس از اقدامات اولیه و پایدار کردن وضعیت وی او را به بیمارستان منتقل کردند.»
وی مدعی شد که این دانش آموز هیچگونه درگیری لفظی و یا فیزیکی با مسافران و یا عوامل اجرایی مترو نداشته است.
اما انتشار این ویدئو ابهامهای دیگری را به همراه داشت به طوریکه برخی از کاربران در شبکههای اجتماعی میگفتند که چرا ویدئوی لحظه ورود و قبل از آن منتشر نشده است.
برخی نیز اصالت ویدئو را زیر سوال بردند چراکه هیچ تایمری روی ویدئو دیده نمیشد. ابهامها زمانی بیشتر شد که خبر بازداشت مریم لطفی، خبرنگار روزنامه شرق منتشر شد. وی طبق اعلام مسئولان روزنامه برای تهیه گزارش از ماجرا به بیمارستان فجر در شرق تهران رفته بود، اما نیروهای امنیتی او را بازداشت کردند. گرچه وی دوشنبه شب آزاد شد، اما گزارشی که در حال تهیه آن بود نیز منتشر نشد.
برخی از روزنامهنگاران در توییتر گفتند که وی در حالی که با مادر این دانشآموز در حال گفتگو بود بازداشت شد؛ و این ماجرا باعث شد تا روز سهشنبه مادر و پدر این دانشآموز روبروی دوربینهای رسانههای حکومتی قرار بگیرند.
مادر و پدر این دختر که تا سهشنبه صبح نامی از او منتشر نشده بود جلوی دوربین ایرنا قرار گرفتند و گفتند «فکر نمیکنم چیزی که مردم میگویند باشد.»
مادر این دختر با این حال با تردید گفت: «اونجا [مترو]که رفته بودند فکر کنم دخترم فشارش افتاده بود. فکر کنم حالا گفته بودند فشارش افتاده بود. بعد سرش به لبه مترو خورده است.»
والدین این دختر اضافه کردند که ویدئوهای مترو را بررسی کردند و چیزی که مردم میگویند فکر نکنند باشد.
مادرش در این ویدئو میگوید که تصاویر را دیده است که چگونه دخترش افتاده است.
تصاویری که متروی تهران تاکنون از لحظه افتادن وی منتشر نکرده است.
پس از انتشار این گفتگو نام این دختر نیز مشخص شد: آرمیتا گراوند، متولد ۱۳۸۵ که در هنرستان دولتی عروهالوثقی در منطقه ۱۱ تهران در پایه یازدهم مشغول تحصیل بود.
با مشخص شدن مشخصات این دختر متروی تهران ویدئوی دیگری از زاویه دیگری از حادثه آن روز را منتشر کرد. با این حال این ویدئو نیز داخل واگن مترو را نشان نمیدهد. این ویدئو از دوربینهای سکوی مقابل گرفته شده است و در آن شماری دانشآموز دختر نشان داده میشود که روی صندلی مترو منتظر ورود قطار هستند. قطار مترو در دو طرف همزمان با یکدیگر میرسند و این تصاویر قطع میشود و به تصاویری میرسد که روز قبل از آن از زمان خروج دانشآموزان و بیرون کشیدن آرمیتا منتشر شده بود. دوربین سمتی که دانش آموزان سوار قطار شدند تاکنون زمان سوار شدن آنها را نشان نداده است.
گرچه اطلاعاتی که صحت آنها مشخص نیست همچنان دست به دست میشود و برخی وضعیت هوشیاری این دختر را پایین توصیف میکنند، اما هنوز به طور رسمی شرایط جسمانی این دختر دانش آموز تشریح نشده است. برخی از رسانهها مانند شبکه حقوق بشری ههنگاو میگویند که فضای اطراف بیمارستان به طور کامل امنیتی است.
این رسانه همچنین شب گذشته تصویری را منتشر کرد و مدعی شد که تصویر آرمیتا گراوند بر روی تخت بیمارستان است با این حال یورونیوز نمیتواند صحت این عکس را به طور مستقل تایید کند.
از سوی دیگر مدیرعامل متروی تهران در دومین اظهار نظر خود در اینباره گفت که روز گذشته به عیادت این دختر رفته است.
وی مدعی که شد که «شرایط رو به بهبود است»: «خدا را شکر، کادر درمان تمام تلاش خودشان را انجام دادند و شرایط رو به بهبود است.»
رسانههای امنیتی و حکومتی نیز واکنشهای خود را گسترش دادند به طوریکه روزنامه شهرداری تهران، همشهری نوشت: «اگر سوار مترو شدهباشید و مسافر هر روزه این ناوگان باشید شاهد هستید که مأموران انتظامی در مترو بدون درگیری لفظی و برخورد فیزیکی با هنجارشکنان، فقط صرف بیان یک جمله تذکر رعایت حجاب میدهند.»
برخی واکنشها
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در واکنشی به این موضوع گفت: «زن جوانی در ایران بار دیگر برای زنده ماندن میجنگند. تنها به این دلیل که موهایش در مترو معلوم بود. این غیرقابل تحمل است. پدر و مادر آرمیتا گراوندی نباید جلوی دوربین باشند، اما حق دارند بر بالین دخترشان باشند.»
پس از مرگ ناگهانی و شوکآور مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران، پاییز سال گذشته اعتراضات گستردهای در ایران و سایر نقاط جهان شکل گرفت اما چند ماه بعد از فروکش کردن اعتراضها و زمزمهها درباره توقف گشت ارشاد، دولت ابراهیم رئیسی بار دیگر بر طبل حجاب اجباری کوبید و لایحه جنجالی عفاف و حجاب هم به صورت آزمایشی کارش را آغاز کرد تا فشار علیه زنان ایرانی با جریمههای سنگین و عجیب و غریب ادامه یابد.
- 11
- 3