دکتر فریدون مجلسی در مصاحبه با انتخاب خبر افزود: البته من با شناختی که از فرهنگ آمریکا دارم معتقد بودم آقای ترامپ رأی بسیار بالایی را خواهد آورد اما نه به این صورت که برنده انتخابات شود.
وی تصریح کرد: شگفتی من به هنگام مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا همانند زمانی بود که آقای احمدی نژاد در سال ۸۴ به پیروزی رسید؛ در آن زمان هم تصور نمی کردم که ایشان بتواند پیروز انتخابات شود.
fereidunmajlesiاین تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه گفت: با پیروزی ترامپ، در وهله اول تندروهای داخلی هستند که خوشحال شدند چرا که آنها همواره به دنبال این بودند که مسئله برخورد با آمریکا را به مرحله حاد خودش برسانند و به نوعی کار را یکسره کنند، اما نیروهای اعتدال گرا معتقد بودند با کاستن از خصومت ها می توانند موتور اقتصادی ایران را به حرکت در آورند.
مجلسی به دوران پساترامپیسم اشاره کرد و گفت: از زمان انتخاب ترامپ به بعد باید مشاهده کنیم که آقای ترامپ با شعارهای که توانسته به پیروزی برسد چه رویکردی خواهد داشت و موضوع ایران هراسی که بسیار هم در سخنرانی های خود مطرح می کرد را تا چه اندازه عملیاتی می کند.
وی در ادامه با اشاره به برجام تصریح کرد: آقای ترامپ در خصوص برجام تهدید به پاره کردن آن در صورت پیروزی داشت که این موضوع امکان پذیر نخواهد بود چرا که این قرارداد مانند قرارداد ۱۹۷۵ شط العرب که صدام آن را پاره کرد نیست. قرارداد برجام که پیرو آن قطعنامه های سازمان ملل را ابطال کرد دیگر قابل پاره کردن یا از بین بردن نخواهد بود آن قسمتی هم که مربوط به روابط بین ایران و آمریکا هست ربطی به برجام ندارد.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین گفت: کسانی در ایالات متحده آمریکا ایران را دشمن آمریکا می دانند و آقای ترامپ هم جزو این دسته است، پس نباید از دشمن توقع دوستی داشت.
مجلسی با پیش بینی آینده روابط ایران و آمریکا اظهار داشت: پیش بینی می شود که به سرعت روابط دو کشور رو به سردی و افزایش تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران خواهد گرایید که البته نباید فراموش کنیم دنیا فقط آمریکا نیست کشورهای دیگری مثل کشورهای اروپایی، چین و روسیه هم هستند که قطعاً از تحریمهای یکجانبه آمریکا تبعیت نخواهند کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رفتار ایران نسبت به این گونه واکنشها از سوی آمریکا نباید به هیچ وجه جهان ستیزانه باشد، البته سیستم آمریکا هم به این سادگی نخواهد بود که آقای ترامپ بتواند هر کاری که خواست انجام دهد، در آنجا سیستم های اطلاعاتی بسیار فعال است و با دادن اطلاعات به آقای ترامپ قطعاً مانند ترمزهایی عمل خواهند کرد که جلوی برخی تندروی ها را خواهند گرفت.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه گفت: همانطوری که آقای اوباما نتوانست بسیاری وعده های خود را عملی کند قطعاً آقای ترامپ هم در عمل به شعارهایش با مشکلات و موانع زیادی روبه رو است. در حال حاضر هم لابی هایی که خواهان روابط با ایران و ورود به حوزه همکاری های نفتی آمریکا در ایران هستند قطعاً نمی گذارند آقای ترامپ آن تندروی ها را عملی کند.
وی اضافه کرد: با توجه به عقاید نژاد پرستانه ای که آقای ترامپ دارد بعید است که حتی با آقای پوتین هم بتواند روابط خوبی برقرار کند. تنها موردی که ایشان با آقای پوتین اتفاق نظر دارد بحث ورود پیدا کردن در مبارزه با تندروهای اسلامی سلفی است که در این مورد هم در برخی اظهار نظر ها خواستار عدم ورود مسلمانان به آمریکا شده بود.
مجلسی در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص تأثیر پیروزی ترامپ در انتخابات سال ۹۶ در ایران گفت: در این خصوص باید دید آقای ترامپ در ۱۰۰ روز اول دولتش چه اقداماتی را انجام خواهد داد و تا چه اندازه سیاست های ضد ایرانی که در شعارهایش عنوان کرده بود را عملی کرده است.
این تحلیلگر سیاست خارجی پیش بینی کرد: اگر آقای ترامپ به سیاست های ضد ایرانی دست بزند رادیکال های ایرانی خواهد گفت که برجام بی نتیجه بود و فراموش خواهند کرد که این رفتار آريالای ترامپ ارتباطی به برجام ندارد.
وی ادامه داد: همچنین این را هم نباید از قلم انداخت که بخش زیادی از دلایل پیروزی ترامپ مدیون تندروی های های نیرو های رادیکال داخل ایران است که باعث وحشت جامعه آمریکا شد، از این طرف هم باید دید در آینده مردم کشور علی الخصوص کسانی که در شهرهای کوچک یا روستا ها زندگی می کنند و تا حد زیادی تحت تأثیر شعارهای هیجانی هستند چه انتخابی برای آینده سرزمین ایران خواهند کرد.
این کارشناس سیاست خارجی خاطرنشان کرد: ولی آن چه مسلم است در شهرهای بزرگ، آقای روحانی از اقبال بالایی برخوردار است. اگر فروش نفت را هم به عنوان تنها شاخص در نظر بگیریم مشخص است که روند فروش نفت در دولت قبل که از ۶۰۰ هزار بشکه به صفر میل کرده بود به رقم ۲ ملیون و ۷۰۰ هزار بشکه در دولت آقای روحانی افزایش یافته است.
دکتر فریدون مجلسی تأکید کرد: افزایش فروش نفت جزو موفقیت های سیاست های آقای روحانی است و چنین دستاورد بزرگی زمینه زیادی برای بهبود وضعیت اقتصادی ایران فراهم می کند.
سید علیرضا دادگر حسینی
- 16
- 3