پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۳:۱۳ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۷۸۹
سیاست خارجی

جلیلی:

دشمن نباید برای ما تصمیم بگیرد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,جلیلی
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: ما انقلاب کردیم که خودمان تصمیم بگیریم و در مذاکرات به‌گونه‌ای رفتار کردم که دشمن برای ما تصمیم نگیرد.

به گزارش مهر، سعید جلیلی عصر دوشنبه در مراسمی که با عنوان «روشن گری، انقلابی گری و آرمان خواهی» در تالار مفید دانشگاه قم برگزار شد، با بیان این که توجه به مفهوم انقلاب اسلامی بسیار مهم است، اظهار داشت: وقتی از انقلاب صحبت می‌کنیم باید هر آنچه که به نظام سلطنتی مربوط می‌شود از بین برود و نظام جدید جایگزین آن شود و این تغییر فقط به نظام سیاسی مربوط نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: باید تغییراتی در مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی متناسب با انقلاب اسلامی ظهور و جلوه یابد.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شاید بعضی بگویند برخی کشورها فساد در آن‌ها وجود ندارد و یا نظام اداری آنها در چارچوب قرار دارد اما ما به عنوان کشور اسلامی که انقلاب کرده‌ایم این گونه نیستیم در این مجال باید گفت در نگاه انقلاب اسلامی ضمن این که با فساد مخالف هستیم کارگزاران انقلاب باید قلبا نسبت به مسئولیتی که عهده‌دار آن هستند رحمت داشته باشند و نگاهشان به مردم دلسوزانه باشد.

 

وی با بیان این که یکی از تمایز ما با کشورهای دیگر در اندیشه دینی است، ابراز داشت: همه اعم از دولت و ملت در نظام اسلامی تکلیف دارند و این تکلیف برای هرکس با توجه به مسئولیتش حدی دارد که باید طبق آن عمل کند.

 

جلیلی بیان داشت: ما در هشت سال دفاع مقدس چنان دفاع کردیم که پس از ۲۸  سال که می‌گذرد کسی نتوانسته به مرزهای ما نزدیک شود.

 

نمی‌توان با تفکر التماسی از منافع ملی دفاع کرد

وی ادامه داد: در دفاع مقدس دیپلماسی التماسی جواب نمی‌داد و ما با اندیشه دینی که داشتیم از مرزهای خود دفاع کردیم و نمی‌توان با تفکر التماسی از منافع ملی دفاع کرد.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که تفکر انقلابی به دنبال اقناع مردم است، افزود: اگر تفکر انقلابی همه آحاد جامعه را نسبت به توانایی و توانمندی آنها اقناع کند قدرتی در هم افزایی آن‌ها می‌تواند بروز کند.

 

جلیلی در ادامه در پاسخ به سئوالات برخی دانشجویان بیان کرد: بنده در مذاکرات هسته‌ای به گونه‌ای رفتار کردم که خودمان تصمیم بگیریم زیرا ما انقلاب کردیم که دیگر کسی برای ما تصمیم نگیرد و تعیین تکلیف نکند.

 

وی با بیان این که لازم است در دانشگاه‌ها «برجام» خوانی آغاز شود، اظهار کرد: ما در نگاه انقلابی باید به قله‌ها بنگریم و کسی نمی‌تواند مانع پیشرفت ما شود.

 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: دشمن بدعهد است و هر زمان برای ما برنامه جدیدی دارد. همه مسائل ما به دلیل تحریم نبوده و برخی بدون تحریم نیز رفع می‌شود.

 

وی با بیان این که دشمن می‌خواهد برای ما موضوعات موهوم درست کند، عنوان کرد: ما باید بتوانیم برای آحاد جامعه فرصت‌های شغلی ایجاد کنیم. دولت و ملت باید به وظایف خود عمل کنند تا بتوان کاری کرد.

 

جلیلی عنوان کرد: کسی که مدیریت دولت را در دست می‌گیرد باید به تمام جوانب آن و مسائلی که با آن همراه است و ممکن است برای آن ایجاد شود، توجه کند. در واقع باید از دولت درک داشته باشد.

 

سهم پروژه‌های عمرانی در بودجه دولت کم است

وی ادامه داد: هزینه‌های دولت هر سال رو به افزایش است و هنگامی به آمارها می‌نگریم سهم پروژه‌های عمرانی در آن بسیار کم است.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در سال ۹۱ هزینه دولت ۸۹ هزار میلیارد تومان و سال جاری ۲۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است. در ۶ ماهه اول سال جاری هزینه دولت در پروژه‌های عمرانی فقط ۶ هزار میلیارد تومان بود و این رقم بسیار کم است.

 

وی افزود: برای سال آینده نیز بودجه دولت را ۳۳۰ هزار میلیارد تومان قرار داده‌اند.

 

جلیلی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم اشتغال را در کشور به حرکت درآوریم این کار الزاماتی دارد که باید به آن توجه کنیم. ما باید از کشاورزان خود خریداری و مازاد را صادر کنیم و خیلی مواقع اصلا به واردات نیازی نیست.

 

وی اظهار داشت: باید ما رفتاری از خود داشته باشیم که دشمن احساس نکند می‌تواند دست و پای ما را ببندد. ما در پی ادامه مذاکرات در صدد این بودیم که مسائل اقتصادی کشور نیز رفع شده و به پیش رود. اگرچه در مذاکرات گفتند جای انشاء خواندن نیست اما بدانند جای املا نوشتن نیز نیست.

 

جلیلی در پاسخ به این سئوال که چرا فقط برجام را رد می‌کنید و برنامه منسجمی برای آن ارائه نمی‌دهیم، بیان کرد: کسانی که برجام را امضا کردند و به فرجام رساندند قابل اعتماد نبودند. درست است با تعامل با کشورها می‌توان مسائلی را برطرف کرد همچون این که صادرات داشته باشیم اما نباید این گونه باشد که جیبوتی نیز با ما قطع رابطه کند.

 

 

 

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش