به گزارش فارس، در حالی که بیش از یک سال از اجرای حکم اعدام آیتالله «نمر باقر النمر» روحانی مبارز شیعی عربستان میگذرد، آل سعود در توجیه اعدام او و تداوم تخریب روستای زادگاه او در شرق عربستان، اتهامات جدیدی را از زبان یکی از روزنامههای دولتی خود علیه ایران و قطر طرح کرد.
این اتهامات در زمانی منتشر شده که روابط عربستان با قطر قطع است و دو کشور روزهایی بحرانی را در روابط خود میگذرانند.
بنا بر برخی گزارشهای خبری، کشورهای عربی منطقه تحت فشار عربستان هستند تا روابط خود را با ایران و قطر را به پایینترین سطح برسانند.
روزنامه دولتی «الریاض» عربستان، در شماره امروز خود مدعی وجود یک سند محرمانه شد که به گفته او، بیانگر توطئه دوحه و تهران در پرونده صیادان قطری است که سال گذشته به بهانه شکار وارد عراق شده سپس مفقود شده بودند.
این روزنامه در ادامه ادعای خود بدون ارائه سندی که از آن سخن گفت، نوشت: براساس این سند، ورود صیادان قطری و شماری از اعضای خانواده آل ثانی به عراق با هماهنگی ایران و نیروهای الحشد الشعبی عراق صورت گرفته است و نقشه اصلی این بوده که این صیادان با نمر باقر النمر که در عربستان زندانی بود، مبادله شوند به ویژه که در تیم صیادان قطری، دو سعودی نیز وجود داشتند. هدف توقف اجرای حکم اعدام نمر باقر النمر بوده اما اجرای این حکم، تمام نقشههای آنها را بی نتیجه گذاشت.
الریاض در ادامه ادعا میکند که رهبری جمهوری اسلامی ایران، شخصا بر اجرای تمامی مراحل این طرح و دستگیری صیادان قطری در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۵، نظارت داشته است. هدف از ربودن صیادان، گرفتن پول نبود بلکه هدف، توقف حکم اعدام شیخ النمر بوده اما عربستان، این نقشه را با اجرای حکم نمر باقر النمر در دوم ژانویه ۲۰۱۶، ناکام گذاشت.
این روزنامه همچنین نوشت: پس از شکست طرح قطر - ایران برای آزادی شیخ النمر، از پرونده این صیادان سوء استفاده شد تا قطر تامین مالی گروههای تروریستی را از حالت محرمانه به حالت علنی درآورد. دوحه در این مسیر، بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به طور علنی به جبهةالنصره داد تا از مناطق تحت سیطرهاش خارج شود و آنها را به نظام اسد تحویل دهد. به همین ترتیب هزاران نفر مقابل ۲۶ صیاد قطری آواره شدند و در نهایت این صیادان در ۲۱ آوریل ۲۰۱۷، ازاد شدند.
- 15
- 1