جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۴۷ - ۱۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۷۷۴
سیاست خارجی

روحانی به علی‌اف: باید ثبات را به سوریه و یمن بازگردانیم

حسن روحانی و الهام علی‌اف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
رییس‌ جمهوری اسلامی ایران ، روابط تهران – باکو را بویژه در سالهای اخیر رو به توسعه دانست و با اشاره به پیوندهای تاریخی و علائق دینی و مذهبی مشترک دو کشور تاکید کرد: هر چه در مسیر گسترش مناسبات دو ملت تلاش کنیم هنوز از تاریخ علائق دو ملت عقب هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در دیدار "الهام علی‌اف" رییس جمهور آذربایجان که برای شرکت در اجلاس سه‌جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان به کشورمان سفر کرده است،‌ گفت: بسیار خوشحالیم که امروز علاوه بر روابط دو جانبه تهران - باکو مناسبات سه‌جانبه ایران، روسیه و آذربایجان نیز مورد توجه و اهتمام مسئولان سه کشور قرار دارد و تهران و باکو الگوی روابط چند جانبه و منطقه ای شده اند.

 

روحانی با اشاره به اینکه روسای جمهور ایران و آذربایجان در سال‌های اخیر ده بار با یکدیگر دیدار کرده‌اند، اظهار داشت: این نشان از اراده مسئولان دو کشور برای توسعه، تقویت و تعمیق همه جانبه روابط و همکاری‌های فی‌مابین است.

 

رییس جمهور ملاقات‌ها و گفتگوهای مستمر هیأت‌های عالی‌رتبه دو کشور را مثبت ارزیابی و نتایج آن را در راستای توسعه و پیشرفت مناسبات و همکاری‌های فی‌مابین حائز اهمیت دانست و گفت: روابط تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان پیشرفت و تحرک خوبی داشته و باید تلاش کنیم تا در جهت رفع نیازهای دو طرف از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در دو کشور بیش از پیش استفاده کنیم.

 

رییس جمهور تسهیل در تعرفه‌های گمرکی و توسعه روابط بانکی ایران و آذربایجان را در گسترش همکاری‌ها و مراودات اقتصادی و تجاری فی‌مابین مهم دانست و گفت: توسعه روابط اقتصادی در گرو روابط بانکی خوب است و باید با تلاش مسئولان روابط بانکی دو کشور توسعه پیدا کند.

 

روحانی سرمایه‌گذاری‌ها و همکاری‌های تجاری ایران و آذربایجان در زمینه‌های مختلف از جمله احداث کارخانه داروسازی و خودروسازی توسط ایران در آذربایجان را مثبت دانست و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همکاری‌های خود با آذربایجان در سایر بخش‌های صنعتی، کشاورزی، کشت فراسرزمینی، سوآپ انرژی در نفت و گاز و اکتشاف و استحصال نفت در حوزه دریای خزر، گسترش دهد.

 

رییس جمهور با اشاره به ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و آذربایجان در بخش ترانزیت و حمل و نقل، خاطر نشان کرد: شروع فعالیت راه آهن آستارا - آستارا یگ گام مهم در توسعه همکاری‌های ترانزیتی ایران و آذربایجان بشمار می‌رود.

 

روحانی احداث راه‌آهن رشت - آستارا به عنوان طرح مشترک ایران و آذربایجان را گامی مهم در توسعه روابط ترانزیتی دو کشور در کریدور شمال - جنوب عنوان کرد و افزود: از این خط ترانزیتی می‌توان برای نقل و انتقال کالا از منطقه دریای عمان و خلیج فارس به منطقه قفقاز و اروپای شرقی استفاده کرد.

 

رییس جمهور با اشاره به ضرورت استفاده از پول ملی در مراودات تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان، گفت: دو کشور می‌توانند تبادلات تجاری خود را از طریق بانک‌های مرکزی با پول‌های ملی انجام دهند و حتی این روابط می‌تواند به صورت سه‌جانبه با سایر همسایگان نیز به انجام برسد.

 

روحانی با اشاره به همکاری‌های مشترک دو کشور در حوزه نفتی دریای خزر و توسعه روابط بانکی و سوآپ ارزی، گفت: روسای کمیسیون‌های مشترک دو کشور باید همانطور که تاکنون در راستای گسترش روابط تلاش کرده‌اند، همکاری‌های خود را در این راستا افزایش دهند.

 

رییس جمهور با تأکید بر اینکه ثبات و امنیت منطقه بسیار حائز اهمیت است، گفت: امروز باید بیش از گذشته در راستای توسعه همکاری کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم تلاش کنیم.

 

روحانی با بیان اینکه ایران و آذربایجان باید رایزنیهای خود را در عرصه‌های مختلف سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی، گسترش دهند، اظهار داشت: امروز سوریه و یمن هر یک در نقطه‌ای قرار دارند که می‌بایست با تلاش‌های سیاسی ثبات را به این کشورها برگردانیم.

 

رییس جمهور با بیان اینکه امروز مسلمانان میانمار بویژه مردم روهینگیا دچار فاجعه‌ای بزرگ شده اند، تأکید کرد: وظیفه همه مسلمانان این است که به آوارگان در این کشور کمک کنند و در این راستا هماهنگی و همکاری‌های ایران و آذربایجان بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

 

روحانی همچنین بر حل و فصل مناقشات میان کشورهای منطقه، در چارچوب مذاکره و مقررات بین‌المللی تأکید کرد و ادامه اختلافات موجود را به ضرر مردم و کشورهای منطقه دانست.

 

الهام علی‌اف رییس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار با تقدیر از دعوت و میهمان‌نوازی جمهوری اسلامی ایران در برگزاری اجلاس سه‌جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: ملاقات و ارتباط پیوسته مقامات عالی‌رتبه ایران و آذربایجان نشانه این است که روابط و همکاری‌های دو کشور با موفقیت در حال پیشرفت است.

 

رییس جمهور آذربایجان ضمن ابراز خرسندی از گسترش و تعمیق همکاری‌های سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: توسعه مناسبات سه جانبه به نفع توسعه، ثبات و گسترش همکاری‌های سه کشور در زمینه حمل و نقل و کریدور شمال - جنوب است و مطمئناً زیر ساخت توسعه منطقه بوده و نتایج و آینده خوبی به همراه خواهد داشت.

 

علی‌اف با بیان اینکه تاریخ، فرهنگ و دین مشترک به عنوان سرمایه‌ای بزرگ دو ملت ایران و آذربایجان را با یکدیگر پیوند می‌دهد، گفت: ما باید بر پایه این ثروت عظیم، مناسبات و همکاری‌های خود را بیش از پیش گسترش دهیم.

رییس جمهور آذربایجان با بیان اینکه اعتماد متقابل منجر به توسعه، تقویت و تعمیق همه جانبه روابط دو کشور خواهد بود، گفت: روابط و تبادلات تجاری دو کشور در سال‌های اخیر، بسیار خوب و قابل توجه بوده و جمهوری آذربایجان از برقراری روابط تجاری با ایران با استفاده از ارزهای ملی استقبال می‌کند،‌در عین حالی که این روابط می‌تواند به طور سه جانبه میان با سایر همسایگان نیز برقرار شود.

 

علی‌اف همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک دو کشور در بخش‌های مختلف از جمله داروسازی و تولید خودرو را مثبت و موفق ارزیابی کرد و گفت:‌ باید تلاش کنیم تا از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در دو کشور در راستای گسترش حجم سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تأمین نیازهای دو کشور استفاده کنیم.

 

رییس جمهور آذربایجان با اشاره به ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و آذربایجان در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، همکاری در زمینه برق و استحصال از منابع نفتی خزر؛ و کریدور شمال و جنوب، گفت: همه توافقات برای احداث راه‌آهن رشت - آستارا انجام شده و در حال تکمیل است و همکاری‌های مشترک ایران و آذربایجان در بخش حمل و نقل و ترانزیت می‌تواند به همکاری‌های گسترده بین‌المللی تبدیل شود.

 

رییس جمهور آذربایجان روند مبارزه با تروریسم در منطقه را مثبت دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در برقراری ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم داشته است.

 

علی‌اف همچنین با اشاره به شرایط دشوار مسلمانان میانمار گفت: آماده توسعه همکاری و مشارکت با ایران برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم این مناطق هستیم.

 

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش