جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۵ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۷۱۰
سیاست خارجی

ضراب پس از شکایت هم‌سلولی‌اش به محل دیگری منتقل شده است

رضا ضراب,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

یک هم‌سلولی سابق رضا ضراب ادعا کرده است که ضراب بین نوامبر ۲۰۱۶ و مارس ۲۰۱۷ (آبان تا اسفند سال گذشته) در زندان منتهن، که هر دو آنها در آن نگهداری می‌شدند، به او تجاوز کرده است.

 

بنا به گزارش بی‌بی‌سی، او همچنین ضراب را به انجام چند مورد آزار جنسی دیگر نیز متهم کرده است. در شکایت‌نامه‌ای که درباره اتهام جدید تجاوز ثبت شده، آمده است ضراب پس از شکایت هم‌سلولی‌اش به محل دیگری منتقل شده است. شاکی هم هنوز در زندانی در آمریکا به سر می‌برد. شاکی مردی ۶۲ساله و اهل ساحل عاج است و در انتظار حکم محکومیتش در پرونده‌ای دیگر است.

 

شکایت‌نامه او می‌گوید رضا ضراب، ابتدا در زندان با او دوست شده و پس از جلب اعتمادش به او تجاوز کرده و سپس با تهدید باعث شده که او به‌سرعت موارد تجاوز و آزار ادعایی را به مقام‌های زندان گزارش نکند.

 

ضراب که از فروردین ٩٥ در آمریکا در بازداشت به سر می‌برد، یک بار در تاریخ اردیبهشت ٩٥ دادگاهی شده بود. ضراب در آن جلسه دادگاه اتهامات مربوط به برنامه‌ریزی توطئه برای انجام صدها‌ میلیون دلار مبادلات مالی برای کمک به ایران را رد کرده بود. با‌این‌حال او در جلسه جدید دادگاه اتهامات خود درباره دورزدن تحریم‌ها علیه ایران را پذیرفته است.

 

اسناد این دادگاه که اوایل آذر برگزار شده، می‌گویند ضراب، ٢٦ اکتبر (چهار آبان) به شش فقره از اتهامات خود درباره دورزدن تحریم‌های ایران اعتراف کرده است. در این اسناد که پیش از جلسه دادگاه منتشر شده بود، همچنین ادعا می‌شود ضراب به جرم خود درباره پرداخت رشوه به یک زندانبان آمریکا برای تهیه الکل و گوشی موبایل اعتراف کرده است. مشخص نشده ضراب چه استفاده‌‌ای از گوشی خود کرده است. وکیل او از توضیح دراین‌باره به رسانه‌های بین‌المللی خودداری کرد.

 

پیش از این رسانه‌های ترکیه نوشته بودند رضا ضراب، به کمک هالک‌بانک در سال‌های ٢٠١٢ و ٢٠١٣، حدود هشت‌میلیارد دلار طلا از طریق ترکیه به ایران منتقل کرده و فعالیت‌های اقتصادی او در ترکیه برای دورزدن تحریم‌های ایران بوده است.

 

اما روزنامه نيويورک‌تايمز درباره سومین روز جلسه استماع شهادت ضراب در دادگاه نوشته بود: اين تاجر ايراني-ترکيه‌اي در جريان سومين روز جلسه استماع شهادت، در دادگاه آمريکا «رجب طيب اردوغان» را متهم کرد که شخصا مجوز دورزدن تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران را صادر کرده است. اين روزنامه همچنين نوشت ضراب شهادت داده است در سال ٢٠١٢ يک مقام ترک به او گفته اردوغان که در آن زمان نخست‌وزير ترکيه بوده، به دو بانک در اين کشور دستور داده است در يک معامله ميليارد‌دلاري که گرفتار تحريم است، مشارکت کنند. تا قبل از اين دادگاه، فقط شخص رضا ضراب و «هالک‌بانک» از متهمان اصلي اين پرونده بودند؛ اما او در دادگاه گفته «بانک زراعت» و «واکيف‌‌بانک» ترکيه نيز در دورزدن تحريم‌هاي ايران نقش داشته‌اند.

 

ادعاهاي ضراب با واکنش رئيس‌جمهور ترکيه مواجه شد. رجب طيب اردوغان در جمع نمايندگان حزب اعتدال و توسعه ترکيه گفت «ترکيه تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران را نقض نکرده است. ما کار درست را انجام داده‌ايم و تحريم‌هاي ايران را نقض نکرده‌ايم». «بکر بوزداغ»، معاون نخست‌وزير ترکيه، هم گفت: «به رضا ضراب فشار آورده و او را مجبور به اين اظهارات کرده‌اند. ما به‌وضوح مي‌گوييم که اين محاکمه سياسي است و هيچ اساس قضائي ندارد. اين توطئه‌اي عليه ترکيه است». همچنین بی‌بی‌سی گزارش داده بود که خبرنگاران حاضر در جلسه دادگاه رضا ضراب، در شبکه‌هاي اجتماعي نوشته‌اند که او مدعي شده با رئيس سابق بانک مرکزي ايران و نيز با محمود احمدي‌نژاد در زمان رياست‌جمهوري‌اش ملاقات داشته است. گفته شده که ضراب در اين دادگاه با رسم نموداري روي يک صفحه بزرگ، به توضيح چگونگي انتقال طلا براي دور‌زدن تحريم‌ها پرداخته است.

 

محمود بهمني، رئيس سابق بانک مرکزي، نه‌تنها این موضوع را رد کرده بلکه همکاری ضراب با دولت احمدی‌نژاد را نيز تکذیب کرده بود. این در حالی بود که همان زمان، نامه‌اي از رضا ضراب به محمود احمدي‌نژاد، رئيس دولت دهم، در فضای مجازی منتشر شد که در آن نامه، ضراب به احمدی‌نژاد نوشته بود: «آمادگي دارد براي حواله‌هاي ارزي و همچنين تعديل نرخ ارز با نظارت مستقيم عوامل محترم اقتصادي دولت، با استفاده از کمترين تسهيلات، اعتبار و منافع فعاليت کند». این نامه مربوط به سال ١٣٩٠ است و هنوز تأیید یا تکذیب نشده است.

 

رضا ضراب، از شرکای بابک زنجانی، متهم ردیف اول بزرگ‌ترین فساد نفتی در ایران است. آذر ١٣٩٢ پلیس ترکیه اعلام کرد در جریان ماجرای بحران فساد مالی ترکیه، ٥٣ نفر را به اتهام پول‌شویی و فساد مالی بازداشت کرده است؛ یکی از این افراد، رضا ضراب بود. او در ترکیه بدون محکومیت آزاد شد؛ اما فروردین ٩٥ در آمریکا به اتهام صدها‌ میلیون دلار معاملات مالی در نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران بازداشت شد.

 

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش