جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۱۱ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۷۱۵
سیاست خارجی

دبیر شورای عالی امنیت ملی:راهبرد ایران در منطقه مبتنی بر تجاوزگری نیست/ منافقین منبع اطلاعاتی کشورهای حقیر منطقه و غربی است

علی شمخانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: امروز گروهک ترویستی منافقین به منبع اطلاعاتی کشورهای غربی و کشورهای حقیر منطقه تبدیل شده‌اند.

به گزارش ایلنا، مشروح گفت‌وگوی المیادین با علی شمخانی به شرح زیر است:

 

ما روز گذشته وارد ایران شدیم، گشت و گذاری در خیابان‌های پایتخت داشتیم تا از اوضاع مطلع شویم، مشاهدات ما اندک بود و شنیدیم پریروز افراد خشمگین در برخی مناطق اعتراضاتی داشته‌اند، این اتفاقات در رسانه‌های بین‌المللی و همچنین نزد برخی سیاستمداران بازتاب گسترده‌ای داشت، ارزیابی‌هایی را در این زمینه شاهد بوده‌ایم تا جایی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بارها در این باره اظهارنظر کرد. در آغاز از شما می‌پرسم آیا اهتمام آمریکا و دیگر کشورها، مورد توجه شما قرار دارد یا خیر؟ واکنش شما به اظهارات‌شان چیست؟

شمخانی: در این مرحله دشمنی آمریکا به ویژه دشمنی دونالد ترامپ، برای ما غیر قابل تصور نبود، واقعیت این است که آمریکا هر آنچه را که در منطقه خاورمیانه کاشته است تا به موقع درو کند بی‌ثمر ماند، بر اساس آنچه خودشان گفته‌اند بیش از دو تریلیون دلار در این زمینه هزینه کرده‌اند اما امروز اوضاع در افغانستان، عراق، سوریه و لبنان چگونه است؟ وضعیت در داخل آمریکا چگونه است؟

 

طبیعی است که دشمنان به چنین فعالیت‌های ادامه می‌دهند، این کار تنها به ترامپ اختصاص ندارد بلکه مراکز مطالعاتی، اعضای کنگره، رئیس کنگره، کاخ سفید و وزارت امور خارجه، هر کدام بیانیه‌هایی صادر کرده‌اند و دلایل دشمنی آنان برای ما قابل درک است اما همانگونه که آمریکا در دیگر مسائل منطقه‌ای شکست خورده است مردم ایران نیز بدون شک از این کارزار پیروز خارج خواهند شد.

 

ما چنین واکنش‌هایی را عجیب نمی‌دانیم و این واکنش‌ها برای ما غافلگیرکننده نیست. آنان که روزگاری با هفده هزار نیرو با ما می‌جنگیدند، مقصود من گروهک منافقین است، آنانی که روزگاری به صفوف حزب بعث در عراق پیوسته بودند و در لباس نظامیان عراقی با مردم ایران می‌جنگیدند حال به منبعی برای تامین اطلاعات امنیتی برخی از کشورهای حقیر منطقه، آمریکا و اسرائیل تبدیل شده‌اند.

 

اینها به طور مداوم نشست‌هایی دارند و در این نشست‌ها توطئه‌چینی می‌کنند و در پی نفوذ هستند تا بتوانند اقتدار و توانمندی ملت ایران را بشکنند. توانمندیی که از نظر ساختار، شباهتی به اشغالگری ندارد بلکه در چارچوب حمایت از مردم مستضعف منطقه و مقاومت خود را نشان داده است.

 

همانگونه که آنان گفته‌اند در پی انزوای ایران از منطقه و محصور کردن ایران در مرزهای جغرافیایی خویش هستند تا مانع از آن شوند که این کشور به الگویی برای مردم منطقه تبدیل شود، آنان در پی متوقف ساختن تاثیر انقلاب سال ۱۹۷۹ مردم ایران هستند، یعنی در پی متوقف ساختن الگویی هستندکه بر اصل شعار نه شرقی، نه غربی و توانمندی ذاتی خویش استوار شده و هر روز توانمندیش در داخل و منطقه بیشتر می‌شود به همین دلیل دشمنی‌هایی که بدان اشاره کرده‌اید برای ما عجیب نیست.

 

البته به این نکته اشاره کنم که هیچ کشوری در منطقه و جهان، خالی از مشکل نیست. درست است که ترامپ به منطقه می‌آید و با چهارصد میلیارد دلار درآمد باز می‌گردد تا بتواند مشکلات اقتصادی داخل آمریکا را حل کند. او این اموال را غارت می‌کند تا چرخ اقتصاد آمریکا را بچرخاند اما در آمریکا هم نقاط ضعفی وجود دارد ما نیز ضعف‌هایی داریم و این ضعف ناشی از جنگ و تحریم هاست ضمن اینکه برخی عوامل هم به سوءمدیریت باز می‌گردد. ما از مشکلات اقتصادی در کشور آگاهیم چنانچه می‌دانیم مردم به صورت طبیعی از دلایل چنین مشکلاتی می‌پرسند. اما سوالی که می‌خواهم درباره آن توضیح دهم این است که غربی‌هایی که مدعی هستند جنگ‌های نیابتی جنگ‌های زشتی است، خود بنیانگذار چنین جنگ‌هایی هستند.

 

می‌خواهم از شما و بینندگان‌تان بپرسم شبکه‌های ارتباطی مثل اینترنت، توئیتر، اینستاگرام و... چه نقشی در اداره جوامع دارند؟ این شبکه‌ها به نیابت از چه طرفی سیاست‌های تحریک‌گرانه را در پیش می‌گیرند؟ علیه چه کسانی تحریک می‌کنند؟ در واقع تمامی این ابزارها به منزله ارتشی هستند که مامور جنگ‌های نیابتی علیه کشورهای مستقل شده است، در نتیجه کشورهای مورد هدف دو راه بیشتر ندارند یا آنکه این ابزارها را قطع کنند یا آن را با نیازهای داخلی خود هماهنگ سازند. برخی کشورها مثل چین که فناوری‌های چنین ابزارهایی را در اختیار دارند توانستند آن را مدیریت کنند.

 

شما از برنامه‌ریزی‌های آمریکا و اسرائیل در نشست‌ها سخن گفته‌اید، نشست‌هایی که در روزنامه‌ها بدان‌ها اشاره شد، حتی کاخ سفید هم در این زمینه بیانیه داده بر برگزاری نشست‌هایی که تمرکز اساسی آن رویارویی با ایران است، تاکید کرده است. راه حل شما برای این برنامه‌های عملی شده چیست؟

شمخانی: چنانچه اشاره کردم این دشمنی‌ها دلایلی دارد، آنان می‌خواهند مقاومت در منطقه را به سمت تسلیم شدن، ناتوانی و استیصال پیش ببرند، امروز با وجود نشست‌ها و بیانیه‌هایی که داشتند نتیجه‌ای برایشان حاصل نشده است. ما از راهبرد خود در منطقه عقب ننشستیم، راهبرد ما مبتنی بر تجاوزگری نیست، بلکه مبتنی بر حمایت از ملت‌هایی است که خواستار حمایت هستند. به همین منظور دفاع ما از فلسطین، سوریه مستقل، عراق مقتدر و مردم لبنان طبیعی است و تغییری نیز در این روند ایجاد نشده است.

 

آنان در سال‌های اخیر ائتلاف‌های جمعی و شخصی تشکیل داده‌اند یا آنکه اسرائیل با تکیه بر توانایی‌های نظامی و امنیتی خود اخیرا پرده حیا را در تعامل با برخی کشورهای عربی دریده و همه این اتفاقات با هدف ایستادگی در برابر مردم منطقه است اما این تدابیر هیچ تاثیری در تصمیم‌گیری‌های ما نداشته است و ما به راهمان ادامه خواهیم داد. البته آنان نیز به تصمیمات‌شان ادامه خواهند داد.

 

آنان در دوران ریاست باراک اوباما در کمپ دیوید هم تصمیم گرفته بودند. اگر می‌خواهند با ایران مقابله کنند باید تدابیری را اتخاذ کنند، این سخنی بود که اوباما خطاب به کشورهای منطقه گفته بود اما چه چیزی نصیب‌شان شد؟ نه تنها دستاوردی در این زمینه نداشتند بلکه شاهد بروز شکاف در میان آنها بوده‌ایم. همه اینها به این دلیل است که پیام ایران پیام اشغالگرانه و سلطه‌جویانه نیست بلکه پیامی عاطفی است که در پی قهرمان‌پروری از ملت‌های منطقه است. تدابیر کینه‌توزانه ناشی از اقدامات نظامی و توطئه‌آمیز علیه مردم منطقه هرگز محقق نخواهد شد.

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش