جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۷۶۳۰
سیاست خارجی

روز پرکار ظریف در مونیخ و دیدار با مقامات بلندپایه جهان

محمدجواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه در مونیخ مرکز ایالت بایرن آلمان روز پرکاری را پشت سر گذاشت و پس از سخنرانی و تشریح مواضع کشورمان در کنفرانس بین المللی امنیتی، در هتل «بایریشرهوف» با جمعی از مقامات بلندپایه کشورها و سازمان ملل متحد دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش ایرنا، پنجاه و چهارمین کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه (۲۷ بهمن- ۱۶ فوریه) درهتل «بایریشرهوف» در شهر مونیخ مرکز ایالت بایرن آلمان آغاز به کار کرد.

 

شرکت رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در مناسبت ها ، همایش ها و کنفرانس های بین المللی از سوی رسانه های خبری به عنوان یکی از چهره های مهم و تاثیر گذار سیاست خارجی همواره با حساسیت دنبال می شود و سخنرانی و دیدارها و سخنانش از منظر رسانه ای یک رویداد مهم خبری بوده و از سوی خبرنگاران در سطح وسیعی پوشش داده می شود.

 

کنفرانس بین المللی امنیتی مونیخ یکی از کنفرانس های بین المللی است که علاوه بر اهمیت متن کنفرانس ، حاشیه و دیدار ها و رایزنی های مقامات کشورهای شرکت کننده نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دکتر ظریف نیز که برای شرکت در این کنفرانس به مونیخ رفت، با همتایان خود و مقام های خارجی شرکت کننده در این دور از کنفرانس، دیدار و پیرامون موضوعات مورد علاقه دو جانبه و مهمترین مسائل و بحران های بین المللی، منطقه ای و جهانی به ویژه مسائل مرتبط با چالش های امنیتی در غرب آسیا به گفت‌وگو و رایزنی پرداخت.

گفت و گو و دیدار با 'استفان دی میستورا» نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه و «یان الیاسون» معاون پیشین سازمان ملل متحد از جمله برنامه ها و ملاقات های رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این کنفرانس بوده است.

 

ظریف و «کاترین اشتون» مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا و یکی از اعضای مذاکره هسته ای ایران و ۱+ ۵ نیز دیدار و گفت وگو کردند.

 

'ادوارد نعلبندیان» وزیر خارجه ارمنستان ، ' میخاییل جان لیدزه ' وزیران خارجه گرجستان و اعضای پژوهشکده‌های مطالعاتی آلمان با وزیر امور خارجه ایران دیدار کردند و با ظریف درباره مسائل دوجانبه ، منطقه ای و ین المللی به رایزنی پرداختند.

 

'نیچروان بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان عراق با دکتر ظریف دیدار و درخصوص مهمترین مسایل منطقه و زمینه های مختلف توسعه روابط و بویژه همکاری های اقتصادی گفت وگو و رایزنی کرد.

 

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن حمایت از برگزاری انتخابات مردمی و پرشور در منطقه کردستان عراق، خواستار تداوم گفت وگوهای مقامات آن منطقه با دولتمردان عراقی برای حل مشکلات کنونی در آن منطقه شد.

نخست وزیر اقلیم کردستان در این دیدار ضمن تشکر و قدردانی از کمک های کشورمان به منطقه کردستان عراق از تدوین یک پروتکل جدید به منظور توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران سخن به میان آورد.

 

ظریف در ادامه رایزنی های سیاسی خود در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با «ارنستو زدیو» و «اخضر ابراهیمی» اعضای سازمان بین المللی ریش سفیدان «الدرز» نیز دیدار و گفت و گو کرد.

سازمان بین المللی ریش سفیدان توسط «نلسون ماندلا» رئیس جمهوری فقید آفریقای جنوبی و همسرش «گراسا ماچل» بنیانگذاری شده است و اکثر اعضای آن را مدافعان صلح، حقوق بشر و رهبران سرشناس پیشین کشورها یا سازمان های بین المللی تشکیل می دهند.

 

«دزموند توتو» برنده جایزه نوبل صلح و اسقف اعظم سابق کیپ تاون، «گراسا ماچل» همسر نلسون ماندلا، «بان کی‌ مون» دبیر کل پیشین سازمان ملل، «مارتی اهتیساری» رئیس جمهوری سابق فنلاند، «اله بات بنیانگذار» انجمن زنان هند، «اخضر ابراهیمی» وزیر پیشین امورخارجه الجزایر، «گرو هارلم بروندتلند» نخست وزیر سابق نروژ، «فرناندو انریکه کاردوسو» رئیس جمهوری سابق برزیل، «جیمی کارتر» رئیس جمهوری سابق آمریکا، «حینا جیلانی» فعال پاکستانی، «ریکاردو لاگوس» رئیس جمهوری پیشین شیلی و «مری رابینسون» رئیس جمهوری پیشین ایرلند اعضای گروه الدرز هستند.

 

یکی از برنامه های مهم وزیر خارجه کشورمان در این کنفرانس سخنرانی و جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران بوده است که طی آن با بیان دیدگاه ها و مواضع جمهوری اسلامی گفت:با شکست قلمرو داعش، تهدید افراط گرایی از بین نرفته است و ایدئولوژی نفرت وجود دارد و ممکن است در جای دیگری ظهور کند.

 

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به برخی ادعاهای مقامات آمریکایی و همچنین نمایش امروز نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس مونیخ گفت: امروز شاهد یک سیرک کارتونی بودید که ارزش پاسخگویی هم ندارد ؛ اجازه دهید به موضوعات جدی تر بپردازیم.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد:ما خواستار یک منطقه قوی هستیم ما نمی خواهیم در منطقه هژمون باشیم ؛ دوران هژمونی گذشته است.

وی اضافه کرد:سال گذشته پیشنهاد ایران را برای ترتیبات امنیتی در خلیج فارس بر اساس گفت وگو ، اصول مشترک و اقدامات اعتمادساز تکرار کردم . برخی ازهمسایگان ما سال گذشته ازفرصت خود برای وارد کردن اتهاماتی علیه ایران استفاده کردند. برخی نیز امسال همین کار را کردند و خواهند کرد. امروز صبح شاهد یک سیرک کارتونی بودیم که حتی ارزش پاسخ دادن را هم ندارند.

 

ظریف گفت: خوشحالم که بر خلاف رویکرد برخی ها، دبیرکل سازمان ملل به تائید رویکردی آینده نگرانه ای که سال گذشته در اینجا مطرح کردم نزدیک شده است. امروز این موضوع را بسط میدهم و به شما می گویم تا زمانی که یک تلاش جمعی برای ایجاد صلح فراگیر و امنیت در منطقه خلیج فارس وجود نداشته باشد، ما همچنان تا نسل های آینده درگیر ناآرامی خواهیم بود.

 

**در جمع خبرنگاران مشتاق و پرسشگر

محمد جواد ظریف روز یکشنبه در حاشیه اجلاس امنیت مونیخ در جمع خبرنگاران گفت : جمهوری اسلامی همیشه پیشنهاد جدی داشته و پیشنهاد ما یک برنامه منسجم امنیتی است.

وی اظهار کرد: در سال ۱۳۶۵و در اوج جنگ تحمیلی ایجاد یک نظام امنیت منطقه ای در خلیج فارس را به سازمان ملل متحد پیشنهاد کردیم که قطعنامه ۵۹۸ جنگ ایران و عراق بر اساس آن تمام شد و پیشنهاد امروز ما همواره بر اساس یک فهم و درک صحیح از واقعیات منطقه است و در همه پیشنهادات ما اصرار می کردیم که راه حل بحران یمن باید سیاسی باشد امروز همه به این واقعیت رسیده اند.

 

وی اظهار داشت: در مورد سوریه هم همین پیشنهاد را می دادیم اما حاضر نبودند حتی درباره آن صحبت کنند.

وزیر امور خارجه بر راه حل سیاسی برای بحران ها تاکید کرد و گفت: کارهایی که برخی ها انجام می دهند مانند حباب روی آب است ولی آن چه جمهوری اسلامی تاکید کرده مبارزه با افراط، مقابله با تروریسم و تلاش برای امنیت منطقه ای است که به نفع همه مردم منطقه است.

 

وزیر امورخارجه افزود: سفر ما به مونیخ پس از سفر بسیار موفق رئیس جمهوری به هند توانست یک حرکت مناسب ایجاد کند.

 

ظریف اتهامات در ادامه ادعاهای عادل الجبیر وزیر امورخارجه عربستان و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران را که امروز (یکشنبه) در اجلاس امنیتی مونیخ مطرح کردند، حباب روی آب دانست.

وزیر امورخارجه در پاسخ به این سئوال که به نظر می رسد چینش سخنرانان روز سوم اجلاس امنیتی مونیخ به گونه ای بوده که در این روز شاهد مطرح شدن اظهارات ضد ایرانی از سوی برخی از شرکت کنندگان در این اجلاس باشیم، گفت: مهم حرفی است که یک نفر می خواهد بزند. یک نفر (نتانیاهو) آمد و یک نمایشی را اجرا کرد و یک نفر دیگر( الجبیر) هم حرف هایی زد.

 

وی درباره برجام نیز تاکید کرد: به شما اطمینان می دهم که اگر منافع ایران (در برجام) تامین نشود ایران پاسخ خواهد داد و پاسخ ایران جدی خواهد بود که موجب پشیمانی برخی از اقدامات اشتباهشان خواهد شد. اما ما اولین کسی نخواهیم بود که توافق را نقض خواهد کرد.

 

*سفر از مونیخ به مسکو

وزیرامورخارجه ایران در مورد سفرش به مسکو و شرکت در کنفرانس بین المللی والدی گفت: دوستان ما در روسیه با توجه به تحولات منطقه جلسه ای را گذاشته اند و از من و آقای لاوروف خواستند که در ابتدای این کنفرانس سخنرانی کنیم.

وی توضیح داد: دوستان دیگری نیز از اساتید دانشگاه و همکاران من از وزارت امور خارجه در این کنفرانس شرکت می کنند.

ظریف اظهار کرد: در این کنفرانس در خصوص مسائل مختلف در مورد یمن و سوریه نیز گفت و گو خواهیم کرد و مسائل جاری را مطرح می کنیم.

محمد جواد ظریف پس از کنفرانس امنیتی مونیخ ، شامگاه یکشنبه برای شرکت در کنفرانس باشگاه مذاکره بین المللی والدای( Valdai) با عنوان 'روسیه در خاورمیانه: نقش آفرینی در تمامی صحنه ها' به مسکو رفت.

 

کنفرانس والدای روز دوشنبه( ۱۹ فوریه - ۳۰ بهمن ماه ۹۶ ) با سخنرانی «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه فدراسیون روسیه ، در مسکو افتتاح می شود.

 

‎در این نشست ۲ روزه که در روزهای ۱۹ و ۲۰ فوریه (۳۰بهمن و یکم اسفند) برگزار می شود، اندیشمندان و مقامات حدود ۳۰ کشور جهان شرایط پساداعش در سوریه، چشم انداز درگیری های فلسطین و رژیم صهیونیستی، بررسی شرایط و بحران در یمن، مکانیسم های کمک به لیبی، مسائل کردها و کاهش تنش های منطقه ای را در قالب ۸ پنل به بحث و تبادل نظر خواهند گذاشت. 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش