جهانبخش خانجانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در مواجهه با بحرانهای بینالمللی و فشارهای خارجی منطقی برخورد کنیم، باید یک دیپلماسی قوی و مدرن به کار بگیریم، اظهار کرد: باید با روشهای مسالمت آمیز و گفتوگو با جهان و دولتهای مرتبط با کشورمان، دامنه ارتباطات خود را گسترش داده و خود را محدود به یک رابطه خاصی نکنیم. کشورهایی که دیپلماسی قوی دارند و ارتباطات خود را بر مبنای منافع ملی خود طراحی میکنند، کشورهای موفقی هستند. ما اگر بخواهیم روابط خود را خارج از منافع ملی یا صرفا مبتنی ایدئولوژی تعریف کنیم، ممکن است دچار چالشهایی شویم بنابراین اولویت ما باید حفظ منابع ملی، ارزشهای ملی و دفاع منطقی از منافع مردم باشد و سپس به سایر مسائل بپردازیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه با بیان اینکه ما باید قوانین بینالمللی و قوانین موضوعه کشور را نیز رعایت کرده و آن را سرلوحه کار خود قرار دهیم، بیان کرد: هرچه همگرایی و همبستگی ملی میان جریانهای سیاسی کشور بیشتر باشد و این جریانها با منافع ملی خود را انطباق داده و در این راستا حرکت کنند، عناصر متخاصم نمیتوانند بهره زیادی از این شرایط ببرند.
وی ادامه داد: همه باید به آزادیهای مصرح در قانون اساسی و قوانین موضوعه درباره احزاب تمکین کنند تا شاهد افزایش همبستگی سیاسی در داخل کشور باشیم، اگر گروههای درون حاکمیت که علاقه مند به کشور بوده، اما از روند اداره کشور انتقاد هم دارند، در دایره خودیها قرار دهیم، در این وضعیت دولتهای متخاصم نمیتوانند از شرایط کشور سوء استفاده کنند. از سویی وظیفه احزاب و مردم این است که به همبستگی ملی کمک کرده و به شکافها دامن نزنند، زیرا هر بحرانی که از یک شکاف حادث می شود، می تواند زمینه را برای نفوذ افکار رادیکالی و نفوذ عناصر متخاصم فراهم کند.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران همچنین با بیان اینکه حاکمیت هم باید مسیر همبستگی ملی را فراهم کند، خاطر نشان کرد: صداوسیما باید از یکسو نگری به مسائل مختلف خودداری کند. در حال حاضر بعضا رسانه ملی از چهرههایی استفاده میکند که میان مردم محبوب نیستند و این افراد به انفصال و گسست فکری مردم و حاکمیت دامن می زنند. منطقی نیست که افرادی که هیچ جایگاهی در افکار مردم ندارند، در صداوسیما تریبون داشته باشند اما افرادی که در میان مردم دارای محبوبیت هستند از این تریبون محروم باشند.
وی خاطرنشان کرد: من برعکس کسانی که معتقدند تحریمها هیچ تاثیر ندارد، معتقدم تحریمها بیتاثیر نیست و ما باید با حفظ مصلحت و عزت نظام اجازه ندهیم که تحریمهای جدیدی علیه کشورمان وضع شود. به دلیل بیتدبیریهای دولت نهم و دهم، شاهد تحریمهای بی مهابایی علیه کشورمان بودیم که هنوز تاوان آن را می دهیم. بنابراین باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم واز طریق دیپلماسی اجازه ندهیم تحریم جدیدی علیه کشورمان وضع شود.
از سویی در داخل کشور هم نباید بهانه به دست دشمن دهیم تا از این بهانه استفاده کرده و افکار عمومی را علیه ما تحت فشار قرار دهند. همچنین سیاست خارجی باید از طریق دولت مستقر و وزارت خارجه پیگیری شود و نباید افرادی خارج از این رابطه قانونی، در سیاست خارجی دخالت کند. گاهی برخی دخالتهای افراد و نهادهایی خارج از حوزه سیاست خارجی دولت کشور را دچار چالش و بحران میکند، بنابراین حاکمیت باید از این دوگانگی جلوگیری کند.
خانجانی همچنین با اشاره به اینکه با یک فرد غیرمنطقی در آمریکا مواجه هستیم اظهار کرد: با این وجود عناصری در آمریکا هستند که ما می توانیم بر آنها تاثیر بگذاریم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه با اشاره به اینکه ۴۰ سالگی انقلاب یک پیچ خطرناک برای عبور از بحرانهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است، تصریح کرد: عدم فهم درست از مسائل و بحرانها می تواند ما را وارد کشمکش کند. ما باید علاوه بر توجه به مسائل داخلی، در مسائل خارجی نگاه استراتژیک، مدرن و جدیدی در ارتباط با همسایگان و بحرانهای منطقهای داشته باشیم و اجازه ندهیم تحت سلطه فکری و برنامه ریزی جریانهای متخاصم قرار بگیریم بلکه باید خودمان ابتکار عمل داشته باشیم.
وی در پایان تاکید کرد: همه باید کمک کنیم کشور در مسیر توسعه و پیشرفت قرار بگیرد. ما نباید وارد نزاع و تخاصم بینالمللی شویم. البته باید بنیه دفاعی خود را تقویت کنیم ولی این مسئله به معنای نزاع و تخاصم نیست. همه باید به دولت کمک کنیم تا دولت با تمام توان برای حل مشکلات داخلی و خارجی اقدام کند، ما نباید کشور را درگیر نزاع و تخاصم جدید کنیم.
- 10
- 3