دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۳ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۸۳۳۷
سیاست خارجی

خرم: می‌خواهند از دیدارهای ظریف و کری پیراهن عثمان درست کنند/ همه فهمیده‌اند FATF یک نهاد آمریکایی نیست

احمد خرم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
دیپلمات سابق کشورمان درباره ضرورت حضور رییس‌جمهور در نشست شورای امنیت به ریاست ترامپ و کشمکش‌ها بر سر تصویب لوایح چهارگانه‌ای که سرنوشت انطباق یا عدم انطباق ایران با استاندارهای جهانی بانکداری و ادامه تبادل مالی در دوران تحریم‌ها با بانک‌های جهان را روشن خواهد کرد توضیحانی را عنوان کرد.

احمد خرم دیپلمات ارشد سابق کشورمان در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص ضرورت سفر رئیس‌جمهور به نیویورک برای شرکت در نشست شورای امنیت که این بار با ریاست رئیس‌جمهور آمریکا قرار است به موضوع ایران در آن پرداخته شود توضیحاتی را ارائه کرد.

 

این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه روحانی به عنوان رئیس‌جمهور موظف است طبق قانون اساسی جایی که موضوع ایران مطرح است حضور داشته باشد، گفت: رئیس‌جمهور باید در مقام دفاع بر بیاید؛ اگر شورای امنیت نوبت دوره ‌ای ریاست را به ترامپ داده و موضعی قرار است علیه ایران مطرح شود، ایران باید بتواند در آن شرکت کند. قطعا رئیس‌جمهور باید برای دفاع از حقوق ایران در این نشست شرکت کند.

 

وی با تاکید بر اینکه لزوم شرکت در چنین نشستی روشن است نسبت به برخی اظهارنظرها درباره عدم  شرکت در نشستی که آمریکایی‌ها در آن حضور دارند، گفت: ما با مقامات آمریکایی در بسیاری نقاط جهان در عرض این چهل سال همزمان در جلساتی حضور داشتیم. مگر در اجلاس مونیخ آمریکا شرکت نمی‌کند؟ وزیر ما هم شرکت  می‌کند و حرف خودش را می‌زند؛ شورای امنیت هم جلسه‌ای است که ۱۵ عضو دارد. از کشوری که مورد اتهام است دعوت می‌شود که از خودش دفاع کند حال  یک عده نگرانی‌های غیرواقعی دارند که فکر نمی‌کنم به این ترتیب بشود به آن پاسخ داد و نگرانی واقعی نیست و اگر واقعی بود می‌شد از نظر کارشناسی توضیح داد.

 

خرم در ادامه گفت: آقای کری وزیر خارجه پیشین و ظریف دو سه سال باهم نشست و برخواست کردند و به نتیجه رسیدند؛  خیلی از روسای جمهور ما در مجامع عمومی شرکت می‌کنند و این دلیل نمی‌شود برخوردی کنیم که انگار الفبای روابط بین الملل را نمی‌دانیم؛ مگر روسیه و آمریکا سال‌ها دشمن نبودند و الان نیستند؟  ولی الان قرار و مدار می‌گذارند و با هم می‌نشینند و  موضوعات خود را تبیین می‌کنند.

 

وی با اشاره به عدم مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا در چهل سال گذشته گفت:  این روش ما عرف نیست و در روابط بین‌الملل و از نظر قانونی هیچ مورد موجهی ندارد .

 

این دیپلمات سابق کشورمان با اشاره به ضرورت حضور روحانی در نشست شورای امنیت گفت: شما فرض کنید اگر کسی از شما به دادگاه شکایت کند و دادگاه برای شما دعوتنامه بفرست، شما می‌گویید چون او می‌آید من نمی‌روم؟ خیر. این چنین نیست بلکه شما از خود دفاع می‌کنید و قاضی قضاوت می‌کند و ما باید در این نشست از خودمان دفاع کنیم و سایر کشورهای حاضر در نشست شورای امنیت هم قضاوت خواهند کرد.

 

وی در خصوص نزدیک شدن پایان مهلت تصویب قوانین لازم برای انطباق با قواعد گروه اقدام ویژه علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم (FATF) گفت: این یک توافق است برای اینکه تمام بانک‌های جهان متعهد شوند که پولشویی نکنند و شفافیت داشته باشند و از تروریسم حمایت نکنند. همه بانک‌های دنیا این کار را کردند به جز  ایران و کره شمالی.

 

خرم ادامه داد: فرض کنید می‌خواهیم ۱۰ میلیارد دلار فرش بفروشیم، ما نمی‌خواهیم پولش را به دریا بریزیم بلکه باید پولش به حساب ما بیاید. هر کالایی که صادر می‌کنیم اعم از نفت و پسته و هر کالای دیگری اگر قرار باشد پولش برگردد حتی بانک‌های عراق و چین و افغانستان هم موظف هستند با قواعد بانکداری اف ای تی اف منطبق باشند.

 

وی با بیان اینکه قوانین لازم برای انطباق با استانداردهای این نهاد بین‌المللی یک بار به  مجلس رفت و یک عده مخالفت کردند، گفت: در  نهایت رهبری دو هفته پیش  وظیفه رسیدگی به این قانون را بر عهده مجلس و دولت گذاشتند. الان هم هر دو متوجه شدند اف ای تی اف یک نهاد آمریکایی نیست،  ولی آمریکا می‌تواند از آن سوءاستفاده کند. یعنی می‌تواند تحریم‌هایش را به دیگر کشورها از طریق استانداردهای این نهاد تسری دهد. مثلا هند و ترکیه و پاکستان می‌گویند مانعی بر سر خرید کالا از ایران نمی‌بینند اما اگر ایران عضو این نهاد نباشد، آمریکا می‌تواند نحوه پرداخت‌های مالی این کشورها به ایران را به چالش بکشد.

 

خرم افزود: ما خودمان با دست خودمان راه را برای خود می‌بندیم و بعد می‌گوییم چرا چین و ترکیه و هند از ما نفت نمی‌خرند! آیا فکر کردیم وقتی خرید انجام شد، پولش را چطور برمی‌گردانیم؟ وقتی نفت ایران خریده می‌شود و نمی‌شود پولش را برگرداند، کشورهای خریدار نفت هم به دلیل جنجالی که با ایران بر سر نحوه پرداخت پیدا می‌کنند، از خیرش می‌گذرند.

 

وی تاکید کرد : رهبری رسیدگی به این موضوع را به مجلس و دولت واگذار کردند و مشکلی نیست جز عده‌ای که زیادی نگرانند.

 

خرم در مورد اشکال مجمع تشخیص مصلحت به لوایح باقیمانده اف ای تی اف گفت: کسی از مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر نخواسته است و این نظر به صورت مشورتی داده شده است. از نظر قانونی اگر در مجلس گیر کند و شورای نگهبان تصویب نشود از این مرحله به مجمع می‌رود ولی اگر به این مرحله نرسیده،  مجمع اصلا نباید اظهارنظر کند. وقتی رهبری این مساله را به مجلس و دولت واگذار کردند، حجت بر همه تمام است.

 

وی در خصوص جنجال به وجود آمده در عرصه سیاست داخلی آمریکا بر سر دیدار محرمانه وزیرخارجه پیشین آمریکا و وزیر خارجه ایران گفت: چون ترامپ مخفیانه با روسیه دیدار کرده و از آنها خواسته در انتخابات آمریکا به نفع خودش دخالت کنند و الان تحت تعقیب است؛ می‌خواهند سعی کنند از دیدارهای بین ظریف و کری پیراهن عثمانی درست کنند و یقه دولت اوباما را بگیرند و بگویند فقط ما نبودیم که چنین کاری کردیم. درحالی که ماهیت موضوع کاملا فرق می‌کند.

 

خرم افزود: جان کری به ظریف توصیه‌هایی نسبت به موضوعی که خودش معمارش بوده کرده و این نه خیانت و نه تبانی علیه آمریکاست و در نهایت رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم می‌گیرد که چه ‌کار کند. همچنان که قبلا تصمیم گرفت از برجام خارج شود و الان اگر روزی تصمیم بگیرد برگردد، این خود اوست که تصمیم‌گیرنده است؛  پس این موضوع قابل بحث نیست و هیاهوی تبلیغاتی است برای سرپوش گذاشتن بر کاری که ترامپ پشت پرده انتخابات آمریکا با روس‌ها کرده است.

 

 

  • 23
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش