دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۲ - ۰۶ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۱۵۷۸
سیاست خارجی

نماینده ایران در سازمان ملل متحد: دولت ترامپ سر در گم است

غلامعلی خوشرو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه علائم متناقضی از کاخ سفید به ما می رسد گفت: یکی از تغییر حکومت، دیگری از تغییر رفتار و آن یکی از مذاکره می گوید. رفتار دولت ترامپ کاملا سر در گم و نامعلوم است.

به گزارش ایرنا، غلامعلی خوشرو شامگاه پنج شنبه به وقت محلی در نشست اثرات تهدید در روابط بین المللی و نگاه اخلاقی به آن که در اندیشکده کارنگی برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.

 

وی افزود: قوانین کنونی بین الملل ریشه در حاکمیت و تساوی حقوق کشورها، عدم استفاده از تهدید و زور و همچنین سیاست های چندجانبه گرایانه و استفاده از راه های صلح آمیز در حل منازعات بین‌الملل دارد. 

 

نماینده ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: منشور این سازمان و توافق ژنو، استفاده از تهدید در روابط بین‌الملل را ممنوع می کند. برخی ممکن است این بحث را بکنند که استفاده از تحریم و تهدید گاهی به برقراری عدالت کمک می کنند، مانند آنچه ما در حل مشکل نژادپرستی در آفریقای جنوبی داشتیم. 

 

خوشرو اضافه کرد: آنها بر همین اساس معتقدند که استفاده از تهدید در برخی موارد توجیه شده است اما باید در نظر گرفت که حتی در بهترین شرایط، استفاده از تهدید اثرات جانبی دارد که متوجه مردم بیگناه است. 

 

وی با اشاره به رفتار دولت فعلی آمریکا در خروج از برجام و اعمال تحریم ها گفت: در مورد توافق هسته‌ای، آمریکا دولت ایران را به خاطر تخلف از قطعنامه تنبیه نمی کند، زیرا تمامی گزارش ها نشان می دهد که ایران به توافقی که امضا کرده متعهد بوده است. نماینده ایران در سازمان ملل متحد افزود: آمریکا نه تنها ایران، بلکه نروژ، فرانسه، چین و تمامی کشورهای دنیا را در صورتی که از قطعنامه سازمان ملل تبعیت کنند، تنبیه می کند.

 

سفیر ایران در سازمان ملل متحد درباره دلیل اقدامات ترامپ گفت: این دولت از یک طرف به دنبال این است که هر آنچه دولت قبلی انجام داده را نقض کند و از سوی دیگر یک ایدئولوژی جدید دارد که کاملا متفاوت از دولت قبلی است.

 

خوشرو افزود: معلوم نیست که در آمریکا چه اتفاقی در حال رخ دادن است. معلوم نیست که آیا دولت جدید به دنبال سیاست جدید از روابط اقتصادی است یا تنها می خواهد بگوید که بیایید من به شما یک توافق جدید بدهم. 

 

وی یادآور شد: همین چند روز پیش ترامپ توئیت کرد که من نمی خواهم با آقای روحانی ملاقات کنم، اما او مرد بسیار دوست داشتنی است. این یعنی چه؟ من این را به رئیس جمهوری روحانی نشان دادم و او خندید. 

 

نماینده ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: علائم متفاوتی از کاخ سفید به ما می رسد. یکی از تغییر حکومت، آن یکی از تغییر رفتار و دیگری از مذاکره می گوید. رفتار این دولت واقعا سر در گم است.

 

این اظهارات خوشرو پاسخی به سوال «جین مایرز» مدیر برنامه روابط عمومی در شورای کارنگی برای اخلاق در روابط بین‌الملل بود که پرسید جدای از ملزومات دیپلماسی سنتی، در چه شرایطی تهدید می‌تواند و باید برای رسیدن به اهداف دیپلماتیک خاصی استفاده شود؟ و اینکه آیا هرگز دلیل موجهی برای تهدید کردن دیگران وجود دارد یا نه؟ 

 

تهدید ممنوع است

در ادامه این نشست، هنریک سیسی استاد دانشگاه یورکنز از نروژ گفت این جلسه در مورد جانبداری از یک طرف نیست، بلکه به منظور گوش دادن به حرفهای افراد است که همه ما باید بیشتر به آن توجه کنیم. چیزی که در این جلسه مورد بحث است یکی از عمیق ترین مشکلات سیاست بین‌الملل است که ما هر روز شاهد آن هستیم. 

 

وی افزود: ما در بسیاری از موارد در زندگی روزمره از تهدید استفاده می‌کنیم، حتی وقتی می‌خواهیم بچه‌ها به موقع بخوابند. به آنها می‌گوییم اگر این کار را نکنی، از فلان موضوع محروم می شوی اما سوال این جلسه در مورد این است که چه می شود که تهدید در واقع غیراخلاقی می شود؟ آیا اگر خواسته‌ای داریم که ماهیت آن بسیار اخلاقی و خوب باشد، تهدید توجیه می‌شود؟

 

استاد دانشگاه یورکینز ادامه داد: سازمان ملل نه تنها استفاده از نیروی نظامی علیه کشورها را ممنوع می کند، بلکه حتی تهدید به استفاده از زور نظامی را نیز ممنوع می کند. این یک حقیقت است که تهدید کردن یک حرکت غیراخلاقی است. 

 

سیسی اضافه کرد: نتیجه تحقیقاتی که ما انجام دادیم این است که تهدیدهای نظامی و اقداماتی که در راستای آن شکل می گیرد عموما مشکل برانگیز هستند. این به این علت است که اگر شما کسی را تهدید می کنید به سراغ این می روید که توانایی انجام آن تهدید را در خود ایجاد کنید و این در بسیاری موارد خطرناک است.

 

تهدید ناموجه ایران 

گرگوری ریچبرگ استاد محقق در موسسه مطالعات صلح اسلو هم گفت: تهدید نباید موضع اولیه هیچ شخصی باشد و استفاده از آن باید با دلایل موجه صورت گیرد. در قوانین مجازات آمده است که باید در تناسب با جرم یا اشتباه باشند. 

 

وی افزود: اگر کسی تهدیدی انجام دهد که مربوط به بهانه نیست، می توانیم بگوییم که این تهدید توجیه ناپذیر است. آن کسی که این گونه تهدید می شود احساس بی احترامی می کند و من فکر می کنم این شرایطی است که ما در مورد ایران داریم. ما نباید احترام در روابط با رهبران کشورها را نادیده بگیریم. 

 

استاد موسسه مطالعات صلح اسلو ادامه داد: می خواهم به نیت درست یا صادقانه نیز تاکید کنم. اگر کشوری بنای تحریم به هر بهانه را دارد، بدون اینکه توجهی به آنچه طرف مقابل انجام می دهد، مشخصا در تخلف از نیت صادقانه است که می تواند در مواردی تهدید را توجیه کند و این عمل مشخصا غیراخلاقی است. 

 

ریچبرگ اضافه کرد: در تهدید قابل توجیه، علاوه بر نیت صادقانه، باید تضمینی وجود داشته باشد که اگر خواسته از طرف مقابل برطرف شود، تهدید عملی نشود. این تضمین باید معتبر و واضح باشد به نحوی که طرف مقابل شما دقیقا بداند شرایط چگونه است. تنها اینگونه است که نیت صادقانه را می توان تامین کرد. 

 

وی اظهار کرد: اگر ذهنیت ما این باشد که همواره باید دشمن را تهدید و تحریم کرد و تنها این راه ها است که خطر را رفع می کند، فراموش می کنیم که شاید روزی باشد که دشمن دیگر دشمن نباشد. ما فراموش می کنیم که فرآیندی وجود دارد که دشمن به دوست تبدیل شود و یا حداقل موضع همکاری بگیرد. 

 

این استاد دانشگاه یادآور شد: قدیم ها می گفتند که چوب استخوانها را می شکند اما کلمات هرگز آسیب نمی زنند، این غلط است. کلمات می توانند آسیب بزنند و زمانی که کلمات برای ضربه زدن به احترام یک کشور و یا یک ملت استفاده می شود، زخم آن ممکن است سالها بر جای بماند. 

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش