به گزارش فارس، وزارت خارجه آمریکا درباره نشست لهستان که اخیرا سر وصدای زیادی به پا کرده است بیانیه صادر کرد.
در این بیانیه آمده است که آمریکا و لهستان قرار است در ۱۳ و ۱۴ فوریه به صورت مشترک نشستی با موضوع آینده صلح و امنیت در خاورمیانه در سطح وزرای خارجه برگزار کنند.
برخلاف چیزی که انتظار میرفت در این بیانیه اسمی از ایران آورده نشده است در حالیکه «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا پیش از این به برگزاری یک نشست ضدایرانی با محوریت مسائل مرتبط با ایران اشاره کرده بود.
در بیانیه آمده است که این نشست درباره موضوعات زیر خواهد بود؛ «بحرانهای منطقهای و تاثیر آن بر غیرنظامیان در منطقه».
«توسعه موشکی و منع تکثیر».
«امنیت سایبری و تهدیدهای نوظهور در بخش انرژی».
«مقابله با افراط گرایی».
برخی تحلیلگران معتقدند که مقامات آمریکایی به دلیل عدم استقبال از نشست ضدایرانی تصمیم گرفتهاند موضوعات این نشست را تغییر دهند و موضوعات را متنوع کنند تا ریسک عدم حضور وزرای خارجه دیگر کشورها در این نشست را کاهش دهند.
پیش از این برخی رسانه های غربی گزارش داده بودند که برخی از کشورهای اروپایی در نشست ضدایرانی لهستان شرکت نخواهند کرد و یا در سطح بسیار پایین مشارکت خواهند کرد.
وزارت خارجه ایران نیز در واکنش به احتمال برگزاری نشستی با محوریت ایران به مقامات لهستانی اعتراض کردند و کاردار این کشور در تهران را فراخواند.
روزنامه «وال استریت ژورنال» روز چهارشنبه با اشاره به انتقادات مطرحشده علیه نشستی که قرار است به بهانه بررسی وضعیت غرب آسیا در لهستان برگزار شود، نوشته بود که برخی از دیپلماتهای اروپایی گمان میکنند که احتمال دارد این نشست لغو شود.
وزیر خارجه آمریکا دو هفته پیش گفته بود که این نشست بیش از همه بر ایران تمرکز خواهد داشت.
وزیر خارجه انگلیس در کنفرانس ضدایرانی لهستان شرکت میکند
«جرمی هانت»، وزیر خارجه انگلیس در نشستی جنجالی که دولت آمریکا قرار است علیه ایران برگزار کند، شرکت خواهد کرد.
روزنامه گاردین با گزارش این خبر نوشت وزیر خارجه انگلیس شرکت در نشست ورشو را مشروط بر آنکه «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در حاشیه آن میزبانی نشستی در خصوص یمن را برعهده بگیرد، پذیرفته است.
طبق نوشته گاردین، «هانت» اولین وزیر خارجه یک کشور اروپایی است که اعلام کرده در نشست لهستان شرکت خواهد کرد. این نشست روزهای ۱۳ و ۱۴ فوریه در ورشو پایتخت لهستان برگزار شود. دیپلماتهای اروپایی، بر اساس این برداشت که ممکن است این نشست بخشی از تلاشهای آمریکا برای تضعیف حمایت از برجام باشد تمایلی برای شرکت در آن نداشتهاند.
روزنامه گاردین نوشته کشورهای اروپایی با آمریکا درباره جوانب مختلفی از رفتارهای ایران همنظرند، اما در ماههای گذشته به دلیل خروج آمریکا از برجام با این کشور اختلاف نظر داشتهاند.
واشنگتن با وزرای خارجه ۷۰ کشور برای شرکت در این نشست تماس گرفت و بعد از مواجهه با اکراه کشورهای اروپایی از شرکت در این نشست، مجبور شد دستور کار آن را برای تحت پوشش قرار دادن مسائل گستردهتری در غرب آسیا، گستردهتر کند.
هانت بعد از گفتوگو با «مایک پامپئو» در واشنگتن پذیرفته در این نشست شرکت کند، اما تنها مشروط بر آنکه انگلیس، آمریکا، امارات و عربستان سعودی در حاشیه نشست ورشو، جلسهای در خصوص یمن برگزار کنند.
- 13
- 6