شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۰۳ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۵۵۳
سیاست خارجی

آیا نامزدی سندرز خبر خوبی برای ما ایرانی ها است؟

برنی سندرز,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
ترامپ سعی دارد سندرز را به عنوان نماد سوسیالیسم در ایالات متحده آمریکا معرفی کند. وی به این بهانه، حملات زیادی را طی روزهای اخیر متوجه سوسیالیستها نموده است.

سرانجام برنی سندرز سناتور ۷۸ ساله ایالت ورمونت تصمیم نهایی خود را برای حضور در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ میلادی اتخاذ کرد.اگرچه در سال ۲۰۱۶ سندرز قربانی زد و بند پشت پرده سران حزب دموکرات ( سوپر دلیگیتها) و هیلاری کلینتون شد، اما به نظر می رسد وی این بار عزم خود را برای ایجاد کمپینی وسیع تر نسبت به رقابتهای قبلی جزم کرده است. تاکنون افرادی مانند الیزبت وارن و سناتور کامالا برای حضور در رقابتهای درون حزبی دموکراتها اعلام آمادگی کرده اند. با این حال نام سندرز برای بسیاری از رای دهندگان آمریکایی آشناست! او علی رغم شکست در انتخابات درون حزبی سال ۲۰۱۶، در رقابت با هیلاری کلینتون فراتر از حد انتظار ظاهر شد. نظرسنجی های انتخاباتی در آن سال نشان می داد که اگر سندرز به دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری راه می یافت، می توانست با اختلاف ۱۵ درصد ( در سطح آرای عمومی) از ترامپ پیشی بگیرد. همچنین اکثر تحلیلگران مسائل آمریکا معتقدند که اگر سندرز به جای کلینتون در مقابل ترامپ قرار می گرفت، قطعا شکست دموکراتها در ایالاتی تعیین کننده مانند ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا رقم نمی خورد. در نتیجه ، سندرز با استناد به آرای الکترال نیز می توانست پیروز میدان باشد. 

 

آنچه مسلم است اینکه برنی سندرز به مانند دونالد ترامپ ، آرای سفید و خاکستری را هدف گرفته است. او سعی دارد رای کسانی که مردد بوده یا اساسا تا کنون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشارکتی نداشته اند را به سود خود به گردش در آورد. سندرز در کمپینهای انتخاباتی خود، "گذار از وضعیت موجود" و "ایجاد تغییر بنیادین" در آمریکا را مورد توجه قرار می گیرد.فارغ از اینکه چنین ادعایی صحیح یا نادرست باشد، وی با اتخاذ رویکردی چپ گرایانه، توانسته است قشار ضعیف و متوسط به پایین در آمریکا و خصوصا جوانان را به سوی خود متمایل نماید. طرح موضوعاتی مانند اعطای تسهیلات دولتی رایگان، بازتعریف خدمات و بیمه های درمانی، افزایش در آمد افراد فقیر و .....، سندرز را به چهره ای منحصر به فرد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ تبدیل خواهد کرد.مخالفان سناتور ایالت ورمونت، وی را نماد عوام گرایی می خوانند، اما چنین برچسبی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ نیز به ترامپ چسیبد و در عین حال نتوانست مانع از پیروزی وی شود!

 

دونالد ترامپ هم اکنون نسبت به کاندیداتوری سندرز در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا هراسان است. رئیس جمهور جنجالی ایالات متحده در نخستین واکنش نسبت به حضور سندرز در این کارزار سیاسی، اعلام کرده است که تاریخ مصرف شعارهای سندرز به پایان رسیده است!

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: " من برای برنی آرزوی موفقیت دارم. شخصا فکر میکنم که او زمان خود را از دست داده است اما من از برنی خوشم می‌آید. خواهیم دید که او چه می‌کند."

 

با این حال، کایلی مک‌اینینی، سخنگوی مطبوعات ملی کمپین انتخاباتی ترامپ در بیانیه‌ای گفت که رای دهندگان آمریکایی دستور کار سیاسی سندرز را که شامل نرخ بالای مالیات، مراقبت‌های بهداشتی دولتی و رفتار نرم با دیکتاتورها می‌شود، رد می‌کنند.

 

از سوی دیگر، ترامپ سعی دارد سندرز را به عنوان نماد سوسیالیسم در ایالات متحده آمریکا معرفی کند. وی به این بهانه، حملات زیادی را طی روزهای اخیر متوجه سوسیالیستها نموده است. رئیس جمهور آمریکا در این خصوص می گوید: "سوسیالیسم وعده رونق و پیشرفت می دهد، اما نتیجه واقعی آن فقر است. سوسیالیسم وعده وحدت می دهد، اما موجب نفرت و تفرقه می شود. سوسیالیسم وعده آینده ای بهتر می دهد، اما همواره به دوران تاریک گذشته باز می گردد. سوسیالیسم ایدئولوژی نامعتبری است که ریشه در جهل تاریخ و بشر دارد. به همین دلیل است که سوسیالیسم همواره باید حق را به استبداد بدهد، که همین کار را هم می کند."

 

واقعیت امر این است که دونالد ترامپ نمی تواند ترس خود را از حضور سندرز در رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۲۰ پنهان کند. او به خوبی می داند که افرادی مانند الیزابت وارن و حتی جو بایدن، قدرت جذب آرای جمهوریخواهان سنتی ( جمهوریخواهانی که با ترامپ مخالف هستند ) را ندارند، اما سندرز دارای چنین قدرتی است!

 

یکی از مواردی که سندرز همواره نسبت به آن تاکید داشته است، موضوع برجام و سرزنش ترامپ بابت خروج از توافق هسته ای با ایران بوده است. در دوران ریاست جمهوری اوباما نیز سندرز تنها سناتور آمریکایی بود که با تمدید قانون آیسا علیه یران در کنگره مخالفت کرد. وی معتقد بود که تمدید قانون آیسا موقعیت واشنگتن در قبال برجام را تضعیف می کند. از سوی دیگر، سندرز در راستای "گذار از ترامپیسم"، تمایل دارد تا اکثر اقدامات صورت گرفته از سوی رئیس جمهور فعلی آمریکا را به چالش بکشد. یکی از این موارد، خروج از توافق هسته ای با ایران است. بدون شک در صورتی که سندرز به دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آتی راه پیدا کند، شاهد مناظره سختی میان ترامپ و سندرز بر سر برجام خواهیم بود.

 

 

namehnews.com
  • 21
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش