دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۵۱۴۸
سیاست خارجی

حقیقت‌پور: واشنگتن از مانور قدرت به جای قدرت استفاده می کند

آمریکا آرایش نظامی گرفته‌ اما حاضر به جنگیدن نیست

منصور حقیقت‌پور,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
مشاور رئیس مجلس گفت: آمریکایی‌ها بیشتر در تلاش هستند تا از مانور قدرت به جای قدرت استفاده کنند به این معنی که فضا را جنگی نشان دهند در حالیکه حاضر به جنگیدن نیستند.

به گزارش خبرآنلاین، تنش‌ها بین ایران و آمریکا به نقطه حساسی رسیده است، طی روزهای اخیر ناو هواپیمابر لینکلن به منطقه خاورمیانه اعزام شده و خبرها هم حکایت از اعلام‌نظر ترامپ درباره تحریم محصولات پتروشیمی ایران دارد. ایران هم اما بیکار ننشسته و حسن روحانی رئیس‌جمهور قرار است برنامه‌های مرحله‌ای ایران برای انجام اقدامات متقابل در برابر خروج آمریکا از برجام را اعلام کند.

 

عده‌ای بر این باورند که این اقدامات و اظهارنظرها در قالب جنگ سرد و حرکت‌های نمایشی قابل تفسیر است و آمریکایی‌ها به هیچ عنوان اقدام به استفاده از جنگ افزارهای قرن بیستمی خود نمی کنند، در مقابل اما عده ای دیگر بر این نظرند که رفتارهای خصمانه آمریکا با هدف ایجاد جنگ بین ایران و آمریکا است.

 

در این زمینه وندی شرمن نماینده ارشد آمریکا در مذاکرت هسته ای در توییتی نوشته است: "واقعا جان بولتون به دنبال این است که ما را درگیر جنگ با ایران کند، جنگی ندیده ام که او نخواهد آنرا برپا کند."

 

از طرفی حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلستان نیز در مطلبی اینستاگرامی نوشته است: "جان بولتون سعی کرد عزیمت ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه را بخشی از طراحی هشدار به ایران معرفی کند در حالیکه اعلامیه رسمی ناوگان دریایی آمریکا نشان می دهد که این ناو یک ماه است که پایگاه خود در ویرجینیا را مطابق برنامه از پیش تعیین شده و بر اساس برنامه متعارف گشت زنی دریایی ترک کرده است."

 

با همه این تفاسیر اما باید دید تنش‌های ایران و آمریکا به کدام سمت و سو می رود؟

منصور حقیقت‌پور درباره ادبیات مخاصمه‌آمیز مقامات آمریکا و گرفتن حالت آرایش نظامی در مقابل ایران به خبرآنلاین، گفت: آمریکایی‌ها بعد از پیروزی انقلاب ادبیات جنگ طلبانه را تولید کرده و در واقع انواع مختلف نبرد اعم از نظامی، اطلاعاتی، روانی، اقتصادی، فرهنگی، سایبری و ... را با ایران در دستور کار قرار دادند تا از هر مسیر ممکن فضا را مغشوش کنند و جمهوری اسلامی ایران هم همواره در برابر این اقدامات مدافع بوده و از خود دفاع کرده است.

 

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در صحنه‌های مختلف نبرد با جمهوری اسلامی ایران جا مانده‌اند، ادامه داد: ۴۰ سال است که هر روز و ماه و سال صحبت از براندازی و جابجایی قدرت در ایران می‌کنند اما واقعیت آن است که انقلاب بزرگ اسلامی، این کشور و حاکمیت را در مقابل آمریکایی‌ها ضربه‌ناپذیر کرده است.

 

مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آرایش نظامی گرفتن آمریکایی‌ها را مانور قدرت می دانم، تاکید کرد: آمریکایی‌ها با این نوع اقدامات بیشتر در تلاش هستند تا از مانور قدرت به جای قدرت استفاده کنند به این معنی که فضا را جنگی نشان دهند در حالیکه حاضر به جنگیدن نیستند به طور مثال مکرر تهدید کردند که ایران را تنبیه نظامی می کنیم یا اهداف نظامی و هسته ای ایران را هدف می گیریم اما هیچ گاه اجرایی نشده است، بر همین اساس به ذهن می‌رسد که این رفتارها بیشتر مانور قدرت است.

 

حقیقت پور تصریح کرد: آمریکاییها یک نقطه ضعف بزرگ دارند و آن این است که توان تحلیل ابعاد، اندازه، زمان، عمق و حجم ضربه دوم را ندارند، ممکن است آنها ضربه اول را بزنند ولی ضربه دوم متعلق به ماست و ما تعیین خواهیم کرد که کدام نقطه را چطور و در چه زمانی بزنیم؛ آمریکایی ها توان تحلیل ضربه دوم را ندارند بنابراین فکر می‌کنند اگر یک ناو به منطقه آوردند و اشتباهی از آن‌ها سر زد ما ساکت می نشینیم.

 

وی درباره تشتت آرا در هیات حاکمه آمریکا، گفت: بولتون فردی عصبانی است که حاضر است برای ۳۰ هزار دلار برای منافقان سخنرانی کند، حال این فرد ۳۰ هزار دلاری می‌خواهد ملت ۸۰ میلیونی را تهدید کند؟

 

حقیقت پور افزود: کسی می‌تواند بجنگد که از توانمندی رقیب خود تعریف دقیق داشته و بتواند شروع و پایان را پیش بینی کند اما آمریکا در شرایطی است که تنها می تواند شروع کننده جنگ باشد و تمام کردنش با ماست.

 

وی ادامه داد: کسی می‌تواند بجنگد که آستانه تحمل همه چیز را داشته باشد امروز آمریکایی‌ها چند جبهه در آمریکای جنوبی باز کردند، با چین، روسیه و کره شمالی درگیرند، در چنین شرایطی آیا آمریکایی‌هایی می‌توانند جبهه به این گستردگی را مدیریت کنند؟

 

وی درباره اظهارنظرهایی که جنگ را محتمل دانسته و آن را هشداری جدی می‌دانند، گفت: تحلیل افراد کارشناس نشان از آن دارد که احتمال بروز جنگ در حد صفر است، در این زمینه رهبر معظم انقلاب به عنوان کارشناس مسائل منطقه، نظامی و سیاسی – امنیتی هم چند بار تاکید کردند که در این منطقه جنگی اتفاق نمی افتد.

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش