به گزارش خبرآنلاین، تنشها بین ایران و آمریکا به نقطه حساسی رسیده است، طی روزهای اخیر ناو هواپیمابر لینکلن به منطقه خاورمیانه اعزام شده و خبرها هم حکایت از اعلامنظر ترامپ درباره تحریم محصولات پتروشیمی ایران دارد. ایران هم اما بیکار ننشسته و حسن روحانی رئیسجمهور قرار است برنامههای مرحلهای ایران برای انجام اقدامات متقابل در برابر خروج آمریکا از برجام را اعلام کند.
عدهای بر این باورند که این اقدامات و اظهارنظرها در قالب جنگ سرد و حرکتهای نمایشی قابل تفسیر است و آمریکاییها به هیچ عنوان اقدام به استفاده از جنگ افزارهای قرن بیستمی خود نمی کنند، در مقابل اما عده ای دیگر بر این نظرند که رفتارهای خصمانه آمریکا با هدف ایجاد جنگ بین ایران و آمریکا است.
در این زمینه وندی شرمن نماینده ارشد آمریکا در مذاکرت هسته ای در توییتی نوشته است: "واقعا جان بولتون به دنبال این است که ما را درگیر جنگ با ایران کند، جنگی ندیده ام که او نخواهد آنرا برپا کند."
از طرفی حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلستان نیز در مطلبی اینستاگرامی نوشته است: "جان بولتون سعی کرد عزیمت ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه را بخشی از طراحی هشدار به ایران معرفی کند در حالیکه اعلامیه رسمی ناوگان دریایی آمریکا نشان می دهد که این ناو یک ماه است که پایگاه خود در ویرجینیا را مطابق برنامه از پیش تعیین شده و بر اساس برنامه متعارف گشت زنی دریایی ترک کرده است."
با همه این تفاسیر اما باید دید تنشهای ایران و آمریکا به کدام سمت و سو می رود؟
منصور حقیقتپور درباره ادبیات مخاصمهآمیز مقامات آمریکا و گرفتن حالت آرایش نظامی در مقابل ایران به خبرآنلاین، گفت: آمریکاییها بعد از پیروزی انقلاب ادبیات جنگ طلبانه را تولید کرده و در واقع انواع مختلف نبرد اعم از نظامی، اطلاعاتی، روانی، اقتصادی، فرهنگی، سایبری و ... را با ایران در دستور کار قرار دادند تا از هر مسیر ممکن فضا را مغشوش کنند و جمهوری اسلامی ایران هم همواره در برابر این اقدامات مدافع بوده و از خود دفاع کرده است.
وی با بیان اینکه آمریکاییها در صحنههای مختلف نبرد با جمهوری اسلامی ایران جا ماندهاند، ادامه داد: ۴۰ سال است که هر روز و ماه و سال صحبت از براندازی و جابجایی قدرت در ایران میکنند اما واقعیت آن است که انقلاب بزرگ اسلامی، این کشور و حاکمیت را در مقابل آمریکاییها ضربهناپذیر کرده است.
مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آرایش نظامی گرفتن آمریکاییها را مانور قدرت می دانم، تاکید کرد: آمریکاییها با این نوع اقدامات بیشتر در تلاش هستند تا از مانور قدرت به جای قدرت استفاده کنند به این معنی که فضا را جنگی نشان دهند در حالیکه حاضر به جنگیدن نیستند به طور مثال مکرر تهدید کردند که ایران را تنبیه نظامی می کنیم یا اهداف نظامی و هسته ای ایران را هدف می گیریم اما هیچ گاه اجرایی نشده است، بر همین اساس به ذهن میرسد که این رفتارها بیشتر مانور قدرت است.
حقیقت پور تصریح کرد: آمریکاییها یک نقطه ضعف بزرگ دارند و آن این است که توان تحلیل ابعاد، اندازه، زمان، عمق و حجم ضربه دوم را ندارند، ممکن است آنها ضربه اول را بزنند ولی ضربه دوم متعلق به ماست و ما تعیین خواهیم کرد که کدام نقطه را چطور و در چه زمانی بزنیم؛ آمریکایی ها توان تحلیل ضربه دوم را ندارند بنابراین فکر میکنند اگر یک ناو به منطقه آوردند و اشتباهی از آنها سر زد ما ساکت می نشینیم.
وی درباره تشتت آرا در هیات حاکمه آمریکا، گفت: بولتون فردی عصبانی است که حاضر است برای ۳۰ هزار دلار برای منافقان سخنرانی کند، حال این فرد ۳۰ هزار دلاری میخواهد ملت ۸۰ میلیونی را تهدید کند؟
حقیقت پور افزود: کسی میتواند بجنگد که از توانمندی رقیب خود تعریف دقیق داشته و بتواند شروع و پایان را پیش بینی کند اما آمریکا در شرایطی است که تنها می تواند شروع کننده جنگ باشد و تمام کردنش با ماست.
وی ادامه داد: کسی میتواند بجنگد که آستانه تحمل همه چیز را داشته باشد امروز آمریکاییها چند جبهه در آمریکای جنوبی باز کردند، با چین، روسیه و کره شمالی درگیرند، در چنین شرایطی آیا آمریکاییهایی میتوانند جبهه به این گستردگی را مدیریت کنند؟
وی درباره اظهارنظرهایی که جنگ را محتمل دانسته و آن را هشداری جدی میدانند، گفت: تحلیل افراد کارشناس نشان از آن دارد که احتمال بروز جنگ در حد صفر است، در این زمینه رهبر معظم انقلاب به عنوان کارشناس مسائل منطقه، نظامی و سیاسی – امنیتی هم چند بار تاکید کردند که در این منطقه جنگی اتفاق نمی افتد.
- 10
- 3