
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه با اشاره به اهمیت برجام برای امنیت آلمان و اروپا گفت: مواضع ما همچنان پایبندی به توافق (هستهای) است.
وی که به شکل ضمنی ایران را به تلاش برای دستیابی به فناوری نظامی هستهای متهم کرده دلیل پایبندی کشورش به برجام را "ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای" خوانده است.
به گزارش ایسنا، در پی ادامه کارشکنیهای آمریکا در قبال برجام و تعلل طرفهای اروپایی به اجرای تعهداتشان در قبال این توافق بین المللی، امروز (چهارشنبه) ایران اعلام کرد که سطح پایبندی خود به تعهداتش در قبال برجام را کاهش میدهد.
حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان صبح امروز گفت که اگر دیگر طرفهای برجام به تعهدات خود عمل نکنند ایران به غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر باز خواهد گشت.
رئیس جمهور با بیان اینکه "ما نمیخواهیم از برجام خارج شویم" گفت: امروز روز پایان برجام نیست، بلکه گام جدید در چارچوب برجام است. برجام در بندهای ۲۶ و ۳۶ به ما حق داده است که اگر طرف مقابل تعهد خود را نقض کند ما آن را در کمیسیون مشترک مطرح کنیم آن کمیسیون تشکیل شده است، اما با وجود آنکه اروپا و دوستان ما تاکید کردهاند که خروج آمریکا را جبران کرده و به تعهدات خود عمل میکنند، اما در مقام عمل شاهد آن نبودهایم.
روحانی ادامه داد: به سران ۵ کشور اعلام کردیم که مواد غنی شده و آب سنگین خود را دیگر نمیفروشیم تاکنون هر وقت مواد غنی شده ما به ۳۰۰ کیلوگرم میرسید اضافه آن را میفروختیم و کیک زرد میگرفتیم و هر وقت آب سنگین از ۱۳۰ تن تجاوز میکرد اضافه آن را میفروختیم. از امروز این فروشها انجام نمیشود.
وی همچنین صبر ایران در طول این یک سال را صبری استراتژیک توصیف کرد و گفت: ما یک سال حوصله و صبر کردیم و به تعهدات خود عمل کردیم، اما از امروز فروش مواد غنی شده و آب سنگین را متوقف میکنیم.
سخنگوی دولت آلمان: اجرایی شدن اینستکس طولانیتر از پیشبینیها شده است
اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که اجرایی شدن ایجاد کانال مالی برای ارتباط ایران و اروپا طولانیتر از پیشبینیها شد.
وی در نشست خبری روز چهارشنبه تاکید کرد: «در حال حاضر باید آخرین اقدامهای لازم برای اجرایی شدن این همکاری انجام شود. این موضوع شامل ایران برای انجام اقدامهای لازم از طرف خودش هم میشود.»
سازوکار حمایت از مبادلات تجاری یا اینستکس توسط آلمان، فرانسه و بریتانیا، اوایل فوریه سال ۲۰۱۹ (بهمن ۱۳۹۷) نهایی و ثبت شد.
مقر این گروه در پاریس فرانسه است، مدیریت اجرایی آن را آلمان بر عهده دارد، بریتانیا نیز رئیس کمیته نظارت است. سه ماه پس از ایجاد اینستکس، شرکت ایرانی آن نیز ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) نیز به ثبت رسید.
اظهارات این مقام دولت آلمان در حالی مطرح میشود که آخرین دور مذاکرات کارشناسی هیأتهای ایرانی و سه کشور اروپایی روز سهشنبه در بروکسل برگزار شد.
اتحادیه اروپا اخیر اعلام کرد که اروپا سهم خود از تأمین مالی ساز و کار مالی ویژه با ایران (اینستکس / ساحات) را "به طور چشمگیری" افزایش خواهد داد.
- 16
- 2