جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۹۹۵
سیاست خارجی

حکیم: در برابر فشار و تحریم‌های آمریکا علیه ایران خاموش و بی‌طرف نمی‌مانیم

عمار حکیم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق با محکوم کردن دوباره تحریم های یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران تاکید کرد: به روشنی می گوییم که در برابر فشار و تحریم‌های آمریکا علیه ایران خاموش و بی‌طرف نخواهیم ماند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین "‌سید عمار حکیم"، رهبر جریان حکمت ملی عراق در خطبه‌های نماز عید سعید فطر در شهر بغداد با تاکید بر اینکه عراق به حکم موقعیت ژئوپولتیک اثرگذارش در قلب نزاع ایران و آمریکا جای دارد و باید نقشی پیش رو در حل بحران‌های منطقه‌ای بر عهده بگیرد، اظهار داشت: باید مبنای فعالیت ما سیاست ملی و مستقل خودمان که مبتنی بر منافع عالی عراق است باشد، ما منافع و امنیت ملی خودمان را داریم و اگر هدف همه کشورهای منطقه ثبات و حفظ امنیت و صلح در آن باشد، منافع و امنیت ملی همه کشورها در آن به هم می‌رسد.

وی با بیان اینکه ما هزینه‌های بسیاری برای جنگ‌های طولانی‌مدت، محاصره اقتصادی، حمله و اشغالگری، تروریسم و افراط‌گرایی سازمان‌یافته پرداخته‌ایم و نیم قرن است که درگیر جنگ‌های گوناگونیم، عنوان کرد: اکنون دیگر وقت آن رسیده که از چشم همین تجربه‌ها به آینده نگاه کنیم و پیرامون خود را ببینیم و با پیچیدگی‌های تاریخی آن کنار بیاییم و به فرصت‌ها و نحوه استفاده از آنها در راه منافع عراق فکر کنیم.

حکیم تصریح کرد: به روشنی می‌گوییم که دربرابر سیاست تحریم یکجانبه آمریکا علیه ملت مسلمان و برادرمان در ایران بی طرف نمی‌مانیم و آن را محکوم می‌کنیم، به‌خصوص که ما بیش از هر ملت دیگری طعم تلخ تحریم را در دهه ۱۹۹۰ چشیده‌ایم.

وی در ادامه تاکید کرد که تصمیمات عراق باید بر اساس اصول ثابت ملی باشد و برای همین باید از هر تلاشی برای تقویت دستگاه دولت و حفظ اقتدار و استقلال آن در تصمیم‌گیری براساس منافع ملی حمایت کنیم و اجازه هیچ‌گونه رفتار غیرمسئولانه داخلی را ندهیم. یکپارچگی داخلی اولویتی ملی و مقدمه اصلی موفقیت سیاست خارجی اعتدالی عراق است.

رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی عراق با تقدیر و حمایت از تلاش‌های برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق برای اتحاد کشور و رسیدن به نگاهی ملی و جامع میان نیروهای سیاسی، به سیاست درهای باز و تثبیت اشتراکات و منافع متقابل با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: باید دستاوردهای سیاسی به‌دست آمده در عرصه روابط بین الملل را حفظ کنیم و آنها را ادامه دهیم و نگذاریم که عراق به انزوای بین المللی کشیده شود. باید هم‌بستگی ملی در همه عرصه‌ها داشته باشیم و رفتار و گفتمان واحدی پیش بگیریم و منافع عالی کشور و اولویت‌های ملی را در نظر بگیریم.

حکیم تصرح کرد که بی‌تردید این به معنای ضعیف بودن اراده عراق در اتخاذ مواضع قاطع در ارزش‌های والا و ثوابت سیاسی نیست و بدون موضع‌گیری‌های شجاعانه و آشکار در قبال بحران‌های منطقه براساس منافع عالی عراق و رعایت منافع متقابل با کشورهای همسایه و دوست نمی‌توانیم پیشگامی عراق در سیاست خارجی را نشان دهیم.

وی با بیان اینکه دستاوردهای ما در عرصه امنیتی و سیاسی و اجتماعی در معرض تهدیدهایی است، گفت: وضعیت امنیتی‌ای که اخیراً در کرکوک و دیالی و کمربند امنیتی بغداد و چند شهر دیگر دیدیم نشان‌دهنده چالش‌هایی واقعی است. پیش‌تر نیز گفتیم که پیروزی نظامی کافی نیست و باید آن را به امنیتی جامع و نه چندپاره تبدیل کنیم.

رهبر جریان حکمت ملی عراق بار دیگر تاکید کرد که باید انحصار حمل سلاح به دست نهادهای حکومتی باشد و هیچکس خود را جای حکومت و قانون قرار ندهد و از آزادی بیان برای ضربه زدن به اقتدار حکومت استفاده نشود.

حکیم با تاکید بر اینکه باید مواد قانونی مربوط به روابط اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق اجرایی و تکلیف مسئله نفت و مناطق مورد مناقشه روشن شود، تصریح کرد: این موضوع بسیار حساس است و ممکن است در هر لحظه مشکلاتی ناگهانی و حساب‌نشده ایجاد کند که کسی به آن فکر نکرده و یکپارچگی کشور را تهدید کند.

رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی با تاکید بر مبارزه با فساد گفت: تاکنون در این زمینه دستاورد عملی چندانی نداشته ایم. مبارزه با فساد یک اولویت ملی است که جای هیچ تساهل و تسامحی ندارد و بدون آن شاهد بهبود اقتصاد کشور نخواهیم بود. بدون مبارزه با فساد نه می‌توانیم با افراط‌گرایی مبارزه کنیم نه امنیت و صلح و عدالت اجتماعی را تحقق بخشیم. همه مشکلات سیاسی ما به فساد مربوط می‌شود

این چندمین بار است که سیدعمار حکیم ضمن محکوم کردن سیاست های یکجانبه آمریکا در منطقه و فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران، بر ایستادگی ملت عراق در کنار ملت ایران تاکید می کند.

رهبر جریان حکمت ملی همچنین با اشاره به تبعات خطرناک هر گونه درگیری احتمالی در منطقه از جمله بر روی عراق، بارها از دولت و رهبران عراقی خواستار تلاش میانجیگری میان ایران و آمریکا و کاهش تنش فی ما بین شده است.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش