یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
۲۲:۲۸ - ۱۶ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۳۴۶۷
سیاست خارجی

غریب آبادی: ایران از آژانس خواست بازرس جایگزین به جای قبلی معرفی کند

نماینده دائم ایران در آژانس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
نماینده دائم ایران در آژانس گفت: تهران رسما از آژانس خواسته تا نام بازرسی که از ورود آن به نطنز ممانعت به عمل آمده را از فهرست بازرسان تعیین شده برای جمهوری اسلامی خارج کرده و بازرس جایگزین معرفی کند.

به گزارش فارس، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی مستقر در وین، پس از شرکت در جلسه غیر علنی شورای حکام آژانس برای بررسی یک موضوع پادمانی و همچنین وضعیت یکی از بازرسان آژانس در ایران، در جمع خبرنگاران، ضمن تشریح ابعاد جدیدی از این ماجرا، از برگزاری این نشست برای بررسی دو موضوع عادی که به هیچ وجه وصف فوری ندارند، انتقاد کرد و گفت: این موضوع، مورد انتقاد برخی کشورهای دیگر نیز قرار گرفت.

غریب آبادی در خصوص اقدام مشکوک ضد امنیتی بازرس آژانس، اظهار داشت: در خصوص این موضوع، گزارش مبسوطی را به اعضای شورای حکام و آژانس، ارائه کردیم. در ۲۸ اکتبر ۲۰۱۹، گروهی از بازرسان برنامه بازدید از سایت هسته ای نطنز را داشته و مطابق رویه های معمول نیز همواره فرآیند بازرسی معمولی در ورودی مجموعه انجام می شود که شامل استفاده از دستگاه های تشخیص شیمیایی ویژه برای کشف طیفی از مواد انفجاری که حاوی نیترات هستند، می باشد. در حین انجام فرآیند بازرسی معمول، آلارم دستگاه تشخیص بر روی یک فرد معینی روشن شد که تیم امنیتی این فرآیند را مجددا چند بار تکرار کرد و نتایج، هر بار برای یکی از بازرسان یکسان بود.

سفیر کشورمان با اشاره به اینکه تیم امنیت مشکوک شد که روشن شدن آلارم ممکن است به علت لباس های بازرس مذکور و یا وسایل شخصی او باشد، افزود: تیم حفاظت مجموعه، از وی خواست تا مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و وی نیز قبول کرد. تیم امنیتی حتی سرویس بهداشتی که این بازرس از آن استفاده کرد را با دستگاه های مخصوص چک کرد که دستگاه ها با حساسیت بیشتری آلارم دادند.

نماینده دائم کشورمان افزود: با رضایت بازرس مذکور و در حضور وی و همکارانش و با هماهنگی با مقامات آژانس، از محل اقامت وی بازدید و متعاقبا برخی لوازم و داروهای وی چک و بررسی شد که داروهای وی مشکلی نداشت، اما دستگاه ها روی کیف خالی وی آلارم می دادند. پس از تماس با دبیرخانه آژانس و با هماهنگی و موافقت مقامات آژانس، برخی نمونه گیری ها از همان کیف دستی صورت پذیرفت و به طور مشترک، پلمپ شد.

غریب آبادی تاکید کرد: از همان ابتدا، بازرسان آژانس مقامات ذیربط را در مقر این سازمان در وین در جریان قرار دادند و دبیرخانه در تمام مدت، در ارتباط نزدیک با دپارتمان پادمان ایران و نمایندگی دائم ایران در وین بود.

*ایران رسما از آژانس خواسته است تا نام بازرس مذکور را از فهرست بازرسان تعیین شده برای جمهوری اسلامی ایران خارج کند

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: هیچ چیزی نمی تواند جایگزین تعهد آژانس برای همکاری در تحقیق اقدامات متخلفانه احتمالی کارمندان و یا بازرسانش و مسؤولیت کامل آن شود. به دلیل ماهیت این رویداد، ایران رسما از آژانس خواسته است تا نام بازرس مذکور را از فهرست بازرسان تعیین شده برای جمهوری اسلامی ایران خارج کند و یک بازرس جایگزین را معرفی نماید.

سفیر کشورمان تاکید کرد: همانگونه که در مقررات مربوطه موافقتنامه مزایا و مصونیت های آژانس آمده است، جمهوری اسلامی ایران کاملا از مزایا و مصونیت های بازرسان آگاه بوده و به طور شفاف در طول سال ها همکاری با آژانس و تحت هر شرایطی، پایبندی خود به این موافقتنامه را ثابت کرده است. 

وی افزود: نیازی به گفتن نیست که ایران نیز همانند تمامی دیگر اعضای آژانس، نمی تواند از هرگونه رفتار یا اقدامی علیه ایمنی و امنیت تاسیسات هسته ای اش چشم پوشی کند، به ویژه اینکه تلاش هایی در جهت انجام خرابکاری در سایت های هسته ای ایران نیز انجام شده است.

غریب آبادی در پایان خاطرنشان کرد که سنجش های مکرر با استفاده از تجهیزات تشخیص دهنده مختلف، نتایج یکسانی را نشان داده است. بنابراین، هیچ شکی وجود ندارد که برخی مواد مشکوک در این حادثه وجود داشته است. نتایج بررسی نمونه ها توسط ایران و آژانس، می تواند اطلاعات بیشتری را درباره ماهیت مواد مورد بحث در آینده ارائه کند.

وی عنوان کرد: به منظور تکمیل تحقیقات کنونی، رایزنی های ایران و آژانس درخصوص این موضوع ادامه دارد و ایران، انتظار همکاری ضروری و مناسب از سوی آژانس را دارد.

* به طور متوسط، هر روز سه بازرس در ایران حضور دارند

سفیر و نماینده دائم کشورمان در وین در خصوص موضوع پادمانی مورد بحث در شورای حکام نیز گفت: ایران در سه حوزه برجام، پروتکل الحاقی و پادمان، تعهداتی را دارد و با آژانس نیز در حال همکاری است. در این میان، چنانچه سئوالات یا ابهاماتی نیز از سوی آژانس مطرح شود، تلاش می کنیم آن ها را بررسی و اقدام لازم را انجام دهیم.

وی افزود: این فرآیند،جاری و مداوم است و نگرانی یا فوریت خاصی، آنگونه که برخی کشورها مطرح می کنند، به هیچ وجه وجود ندارد.

غریب آبادی افزود: در شورای حکام تأکید کردم که ایران به طور گسترده و سازنده ای با آژانس همکاری می کند، به گونه ای که ۲۰ درصد بازرسی های آژانس را پذیرا است و به طور متوسط، هر روز سه بازرس در ایران حضور دارند. از این رو، این سطح از همکاری باید مورد شناسایی و قدردانی قرار گیرد و آژانس و برخی کشورها باید از بزرگ نمایی برخی موضوعات عادی که از طریق تعاملات عادی و روتین ایران و آژانس قابل حل هستند، خودداری کنند، چرا که در غیر این صورت اثر نامطلوبی بر همکاری ها خواهد گذاشت.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
جاسوس جدید به جای قبلی که لو رفت! ادعاهای جدید اروپا برای بازگشایی مجدد pmd هم جای خود! با اینهمه خباثت چرا باید عضو NPT باشیم؟!
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش