سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۵۸ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۹۰۴
سیاست خارجی

«ایلهان عمر» همكاری با ایران را تکذیب کرد

ایلهان عمر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
ایلهان عمر، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، اتهامات جدید مطرح شده علیه خود، در راستای فعالیت برای منافع امیرنشین قطر و «رساندن اطلاعات حساس» به جمهوری اسلامی ایران را تکذیب کرد.

به گزارش بهارنیوز، روزنامه اسرائیلی جروزالم پست - چهارشنبه ششم آذر برای دومین روز پی در پی، مدعی شد که شواهد این اتهامات در جریان یک دادگاه در ایالت فلوریدای آمریکا «تأیید شده است». ایلهان عمر، نماینده‌ای سومالیایی‌تبار از ایالت مینه‌سوتا است. دفتر عمر سه‌شنبه شب در پاسخ به روزنامه جروزالم پست نوشت: «از زمانی که وی به نمایندگی کنگره انتخاب شده، عربستان سعودی و همدستانش تئوری‌های توطئه و اطلاعات گمراه‌کننده در مورد او منتشر می‌کنند.»

یک سخنگوی ایلهان عمر به جروزالم پست گفت آخرین داستانی که از سوی رسانه‌های سعودی علیه این نماینده تبلیغ می‌شود، غم‌انگیز است. این سخنگو تأکید کرده که ایلهان عمر به فعالیت علیه «نقض حقوق بشر و جنایات جنگی در هر جای دنیا و کودک‌کشی در یمن، فارغ از عوامل آن، ادامه خواهد داد». ایلهان عمر، ۳۸ ساله، زاده شده در خانواده‌ای مسلمان در سومالی، یکی از چهار زن رنگین‌پوست منتخب در کنگره در انتخابات سال ۲۰۱۸، یکی از دو مسلمان راه یافته به مجلس نمایندگان و تنها زن محجبه در تاریخ کنگره است.

او از آغاز ورود به مجلس نمایندگان در کانون یک رشته اتهامات بوده و با اظهاراتی متعدد علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کشور، خشم او را متوجه خود کرده است.

جزئیات اتهامات علیه ایلهان عمر

جروزالم پست ابتدا سه‌شنبه به نقل از مدعیات شاهدی در یک دادگاه فلوریدا نوشت که خانم عمر، حتی پیش از نامزدی برای کنگره، از منابع مالی قطر برخوردار بوده و «اطلاعات حساسی را از طریق قطر به ایران رسانده است». این روزنامه بر اساس گزارش‌های «تأیید شده» از جریان دادگاه فلوریدا، به سخنان الن بندر، یک بازرگان کویتی‌تبار تابع کانادا، در ارتباط با یک پرونده دادگاهی در مورد شیخ خالد بن حمد بن خلیفه آل‌ثانی، خانواده حاکم قطر، استناد کرده است. شیخ خالد، یکی از برداران ناتنی شیخ تمیم، حاکم کنونی قطر، و یکی از ۲۴ فرزند شیخ حمد بن خلیفه آل‌ثانی، امیر پیشین قطر است.

موضوع پرونده مطرح شده در دادگاه فلوریدا اتهام وارده به شیخ خالد در خصوص «دادن دستور به محافظانش برای کشتن دو شهروند و گروگان گرفتن یک شهروند آمریکایی» است. الن بندر در جریان شهادت از طریق کنفرانس ویدئویی از تورنتو برای دادگاه فلوریدا گفت او محمد بن احمد بن عبدالله آل‌مسند، مشاور امور امنیتی امیر قطر و هچنین دو مقام ارشد دیگر این امیرنشین را ملاقات کرده و هر سهٔ آنها به او گفتند «اگر پول‌های قطر نبود، ایلهان عمر هنوز یک پناهنده سومالیایی در آمریکا بود که می‌بایست خدمتکاری در انتظار آخر هفته‌ها برای گرفتن کمی پول از روی میزها باشد».

به نوشته جروزالم پست، الن بندر همچنین گفت که این مقامات قطری از او خواستند سیاستمداران و روزنامه‌نگارانی را در آمریکا بیابد که حاضر باشند در راستای منافع قطر کار کنند اما وقتی او این خواسته را رد کرد، مقامات ارشد قطری به او گفتند، کشورشان هم‌اکنون نیز به افراد و مقاماتی در آمریکا پول می‌دهد. بندر مدعی شده که سه مقام ارشد قطری، ایلهان عمر را «جواهری در یک تاج» نامیده و همچنین گفتند «مقامات آمریکایی را به آسانی، و بسیار ارزان‌تر از هر جای دیگر، می‌توان خریداری کرد». به گفته وی، پول‌های قطر از مدت‌ها پیش از آن‌که خانم عمر نامزد کنگره شود، برای آماده کردن زمینه اعلام نامزدی‌اش در صحنه سیاسی آمریکا، به جریان افتاده بود.

الن بندر اضافه کرده، ایلهان عمر «اطلاعات حساس» در اختیار قطر می‌گذاشت که به جمهوری اسلامی ایران منتقل می‌شد. معلوم نیست که آیا بندر جزئیاتی در این باره به دادگاه ارائه کرده است یا نه. چنین اتهامی می‌تواند جاسوسی علیه منافع آمریکا باشد. هر چند جروزالم پست ابتدا این مطالب را با استناد به العربیه منتشر کرد، اما بندر در پاسخ به توئیت جروزالم پست نوشت که اطلاعات منتشره در این روزنامه اسرائیلی را در خصوص ایلهان عمر «صد در صد» تأیید می‌کند. جروزالم پست افزوده که در جریان دادگاه فلوریدا همچنین گفته شد که ایلهان عمر در دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در سال ۲۰۱۷، زمانی که هنوز عضو مجلس ایالتی بود، به او «سوگند وفاداری» یاد کرد.

به نوشته جروزالم پست، خانم عمر در ایالت خود، مینه‌سوتا، نیز به نقض قوانین تبلیغات انتخاباتی با استفاده نادرست از منابع مالی در ارتباط با زمانی که نماینده مجلس ایالتی بود، متهم است. دولت اسرائیل چندی پیش او را به دلیل فعالیت در راستای جنبشی که خواهان تحریم اسرائیل است، از سفر به این کشور منع کرد. اما خانم عمر پنجشنبه گذشته همراه با ۱۰۶ عضو دیگر مجلس نمایندگان با امضای نامه‌ای از مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، خواست تصمیم تازه واشینگتن در خصوص شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری را لغو کند. آمریکا هفته گذشته با تغییر سیاست دیرینه خود اعلام کرد که این شهرک‌ها «غیرقانونی نیستند».

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش