مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۰۷ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۲۱۴۱
سیاست خارجی

سفیر سوئیس: امروز ۱۸۰ هزار بسته از داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شد

سفیر سوئیس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سفیر سوئیس در تهران با بیان اینکه دو سه هفته آینده کانال مالی سوئیس بطور کامل عملیاتی می شود، گفت: امروز ۱۸۰ هزار بسته از داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شد.

به گزارش فارس، «مارکوس لایتنر» سفیر سوئیس در تهران بعدازظهر امروز (یکشنبه) در نشستی خبری در محل سفارتخانه کشورش به تشریح جزییات کانال مالی جدید برای ارسال اقلام انسان‌دوستانه به ایران پرداخت.

وی گفت: هدف این تمهید مالی این است که اطمینان حاصل کند صادرکنندگان و شرکتهای مستقر در سوئیس در حوزه دارویی پزشکی و بخش های غذایی کانال ایمنی را داشته باشند و به صادراتشان به ایران ادامه دهند.

وی گفت:با ایجاد این کانال سوئیس سهم مهمی خواهد داشت که ایران به لحاظ دارویی و غذایی تامین شود. 

سفیر سوئیس عنوان کرد: این کانال تنها ابزار انساندوستانه نیست، میتوان گفت علامتی سیاسی است.

لایتنر گفت: این تمهید را نشانه ای از تشنج زدایی به حساب می آوریم.

سفیر سوئیس ادامه داد: محصولات دارویی و اقلام پزشکی همواره از تحریمها معاف بوده اند. از طریق این تمهید وزارت خزانه داری آمریکا به بانکها تضمین می دهد که معاملات را انجام دهند.

وی گفت: ما سرمایه گذاری در این سازوکار کرده ایم و میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که اقلام به دست مصرف کنندگان ایرانی برسند. بانکها و شرکتهای مشارکت کننده اطلاعات دقیق و جزیی درباره شرکای خود در ایران را به مقامات سوئیسی خواهند داد. بعد از معامله موفق هفته گذشته لازم است شماری از جزییات فنی بپردازیم که این کانال را نهایی کنیم. 

وی گفت: انتظار دارم دو سه هفته آینده این کانال فعالیتش را به طور کامل شروع کند.

سفیر سوئیس درباره معامله آزمایشی هفته گذشته گفت؛ سه پرداخت توسط بانک مستقر در سوئیس انجام شد. این معاملات شامل تامین داروهای متفاوت از شرکتهای سوئیسی هستند که ارزش تقریبی آنها ۲.۳میلیون یورو است. امروز ۱۸۰ هزار بسته از داروهایی مورد نیاز برای پیوند اعضا وارد ایران شدند.

لایتنر در پاسخ به سوالی درباره اینستکس گفت: ما عضو اتحادیه اروپا  نیستیم و بخشی از سازوکار اینستکس به شمار نمی آییم. ما از ابتدا سعی کردیم بر روی مسائل بانکی تمرکز کنیم. از ابتدا بر کالاها و اقلام انساندوستانه تمرکز کردیم و سازوکار ما فراتر از اقلام انساندوستانه نخواهد رفت.

سفیر سوئیس در تهران درباره اینکه ۲.۳ میلیون یورو از منابع بلوکه شده ایران برداشت شده و درباره تضمین این کانال گفت: برنامه ما این است که سازوکاری را شروع کنیم که پایدار بماند. اطمینان داریم خواهیم توانست منابع مالی ایران را به حسابهای مستقر در سوئیس منتقل کنیم که حرکت پایداری را در این زمینه صورت دهیم.  در این راستا به طور موازی با همه مشارکت کنندگان گفتگو می کنیم.

سفیر سوئیس درباره اینکه مشخصات شرکت ها به وزارت خزانه داری آمریکا منتقل می شود؟ گفت: برای تمام شرکتها این حرکتی داوطلبانه است یا می توانند از راهکارهای دیگر استفاده کنند.علاقه مندیم کانال شفاف باشد.

وی همچنین گفت: بخش بزرگی از پول از طریق ارز یارانه ای است.

سفیر سوئیس در پاسخ به فارس درباره اینکه اگر وزارت خزانه داری آمریکا در میانه راه مانع بر سر کانال مالی ایجاد کند؟ گفت: ما این کانال را ایجاد نکردیم که برای چند هفته باشد بلکه می خواهیم این اقدامات ما ادامه دار و پایدار باشد.

لایتنر در پاسخ به سوال دیگر درباره اینکه آیا دیگر کشورها هم می توانند از این کانال برای ارسال کالاهای مذکور به ایران استفاده کنند؟ اظهار داشت: این کانال برای شرکتهای سوئیسی و شرکتهای مستقر در سوئیس است و کشورها و نهادهای دیگر می توانند از سازوکارهای دیگری استفاده کنند. تلاش می کنیم مجموعه ای از شرکتها را فراهم کنیم که در این سازوکار فعالیت کنند. 

وی در پاسخ به سوال دیگر درباره اینکه آیا این کانال شامل خوراک دام هم خواهد شد؟ گفت: این مورد هم در آینده بخشی از معاملات خواهد بود فرآیند گام به گام خواهد بود. 

سفیر سوئیس همچنین گفت: باید بیمار از دارو استفاده کند و این داروها در ایران بیاید و در ایران استفاده شود و نه اینکه در کشورهای همسایه با بهای گزاف فروخته شود.

وی همچنین عنوان کرد: ما نیازمند حضور کشورهای دیگر نیستیم و این سازوکار سوئیسی است.

آمریکا و سوئیس روز پنجشنبه دهم بهمن ماه از اجرایی شدن ساز و کار مالی جدیدی برای ارسال اقلام‌ انسان‌دوستانه به ایران خبر دادند. 

در بیانیه‌ای که سفارت سوئیس در تهران منتشر کرد آمده است: «تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس (SHTA)، ساز و کاری مالی با هدف ممکن ساختن تحویل کالاهای انسان‌دوستانه به ایران، در آستانه اجرایی شدن است.»

در بیانیه سوئیس آمده است: «روز ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ (برابر با ۷ بهمن ۱۳۹۸) یک پرداخت اولیه برای محموله‌ای از دارو به مقصد ایران، به طور آزمایشی مورد تأیید قرار گرفت.»

سوئیس هدف از اجرایی شدن این ساز و کار را اطمینان از برخوردار شدن تأمین‌کنندگان محصولات غذایی و دارویی از وجود یک «کانال پرداخت مطمئن» برای انجام مبادلات مالی مرتبط با صادرات این اقلام توصیف کرده است. 

سفارت سوئیس در تهران خاطرنشان کرده است: «هدف ساز و کار تجاری انسان‌دوستانه سوئیس حصول اطمینان از آن است که صادرکنندگان و شرکت‌های تجاری در زمینه غذا، بخش‌های دارویی و پزشکی مستقر در سوئیس از یک کانال پرداخت مطمئن از طریق یک بانک سوئیسی برخوردار شوند که به وسیله آن‌ پرداخت‌ها در ازای صادرات آنها به ایران تضمین می‌شود.»

سوئیس همچنین عنوان کرده این ساز و کار با همکاری نزدیک «مقامات مربوطه در ایالات متحده آمریکا و ایران و نیز بانک‌ها و شرکت‌های برگزیده سوئیسی» ایجاد شده است.

سفارت سوئیس در بیانیه می افزاید: مذاکرات درباره تمهید تجاری انسان دوستانه سوئیس (SHTA) در حال تکمیل شدن است. وزارت امور اقتصادی سوئیس به همراه وزارت امور خارجه این کشور و معاونت امور مالی بین‌المللی سوئیس (SIF) به طور فشرده از پایان سال ۲۰۱۸ (زمستان ۱۳۹۷) مشغول کار بوده‌اند تا این ساز و کار مالی انسان‌دوستانه به اجرا درآید. شورای فدرال سوئیس اجرای تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس را در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ ( برابر با ۳۰ دی ۱۳۹۸) تصویب کرد.

بر طبق این بیانیه، به عنوان یک معامله آزمایشی، نخستین پرداخت برای محموله‌ای از دارو به مقصد ایران توسط یک شرکت دارویی سوئیسی در تاریخ ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ (برابر با ۷ بهمن ۱۳۹۸) مورد موافقت قرار گرفت. این محموله شامل داروهای سرطان و نیز داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضاء می‌گردد. ارزش این داروها تقریبا ۲.۳ میلیون یورو است. از آنجا که تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس(SHTA) هنوز اجرایی نشده، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، به منظور این معامله مشخص، تضمین‌های لازم را به بانک سوئیسی دست‌اندرکار ارائه کرده است.

 «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی یک روز بعد در واکنش به خبر ایجاد کانال مزبور اعلام کرد: داروی مبادله شده با پیگیری و درخواست سفارت دولت سوئیس و در حد ۲.۵ میلیون یورو، آن هم از طریق منابع موجود بانک مرکزی نزد یک بانک سوئیسی و از طریق شرکت‌های سوئیسی بوده است.

وی افزود: اگر آمریکایی‌ها واقعاً مدعی همراهی برای تأمین دارو و کالاهای کشاورزی هستند، باید مکانیسم بانکی برای انتقال و تأمین منابع خرید کالاهای اساسی را فراهم سازند.

رئیس کل بانک مرکزی صرف انجام مکانیسم فنی مبادله بدون امکان انتقال منابع را کافی ندانست و فراهم سازی مکانیسم انتقال منابع و تأمین مالی آن را معیار مهمی برای ارزیابی صحت ادعای آمریکایی‌ها برشمرد.

  • 18
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش