یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۳۰ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۴۱۲۳
سیاست خارجی

ظریف: عربستان پیامی برای مذاکره فرستاد اما به پاسخ ما جواب نداد/ وزیر خارجه سعودی: به ایران پیام خصوصی نداده‌ایم

محمد جواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد :من باور دارم که کشورهای همسایه همچون عربستان سعودی خواهان کاهش تنش‌ها نیستند.

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در  کنفرانس امنیتی مونیخ خروج آمریکا از برجام به منظور دستیابی به توافقی جدید را محکوم کرد و گفت: آمریکا باید به میز مذاکره  بازگردد. ترامپ باور دارد که نظام ما در حال سقوط است و گمان می‌کنند که قرار است در این شرایط با ایران مذاکره کنند. آن‌ها چهل و یک سال است که خواهان تغییر نظام بوده‌اند اما تا به حال نتوانسته‌اند به خواسته خود برسند.

ظریف با اشاره به حمله بزدلانه آمریکا به ماشین حامل سردار شهید قاسم سلیمانی گفت: آمریکا یک حمله بزدلانه در نیمه شب علیه یک ماشین که ژنرال ما در آن بود انجام داد و ما به این حمله پاسخ دادیم. ما به آن پایگاه‌ آمریکایی که باعث و بانی این مسئله بود حمله کردیم، البته قبل از حمله دولت عراق را در جریان قرار داده بودیم. این اقدام آمریکا تروریستی بود و خشم مردم ایران  را برانگیخت.

وی در ادامه افزود: حمله آمریکا پاسخی در بردارد. آمریکا حمله کرده و انتظار دارد مصون بماند. اگر آمریکا فرمانده‌ای عراقی را بکشد و عراقی‌ها به این اقدام واشنگتن پاسخ دهند، این مسئله به ما ارتباطی ندارد. ما به آن‌ها نگفته‌ایم که حمله کنند. عراق کشوری با تاریخی بزرگ است. آن‌ها اقتدار دارند و خود جواب آمریکا را می‌دهند.

ظریف در ادامه با اشاره به طرح امید گفت: طرح ابتکار هرمز یه طرح از طرف رییس جمهور ایران است. کویت، قطر و عراق به ما پاسخ داده‌اند. ما به پادشاه عربستان و عمان پیام فرستادیم و پیشنهادمان را ارائه دادیم. حالا آن‌ها می‌خواهند پیشنهادمان را قبول کنند یا می‌خواهند نکنند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به امکان مذاکره با عربستان سعودی اظهارکرد: ما برای مذاکره آماده‌ایم. نخست وزیر پاکستان از ما خواست تا با عربستان مذاکره کنیم. من و سردار شهید قاسم سلیمانی توافق کردیم که به عربستان پیغام بفرستیم تا درباره کشورهای همسایه همچون عراق، یمن و ... مذاکره کنیم. اما الفیصل، شاهزاده عرب به ما پاسخ داد که جنگ‌های کشورهای عربی به شما ارتباطی ندارد.

ظریف در ادامه تصریح کرد: پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی از عرب‌ها پیغامی دریافت کردیم که می‌گفتند ما خواهان مذاکره هستیم. ما همان روز به پیام پاسخ دادیم اما دیگر جوابی از سوی آن‌ها دریافت نکردیم.

این مقام ارشد کشورمات همچنین بیان کرد: اگر قصد بر کاهش تنش‌ها باشد راه‌های زیادی وجود دارد اما من باور دارم که کشورهای همسایه همچون عربستان سعودی خواهان کاهش تنش‌ها نیستند.

ظریف در پایان گفت: ما نمی‌خواهیم با کشورهای همسایه مشکلی داشته باشیم. امنیت کشورهای همسایه به امنیت خودمان بستگی دارد. خلیج فارس به همه ما متعلق است. آمریکا و رژیم صهیونیستی باعث ایجاد امنیت نمی‌شوند. امنیت باید در داخل تامین شود.

وزیر خارجه سعودی: به ایران پیام خصوصی نداده‌ایم

«فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر خارجه عربستان سعودی روز شنبه با اتهام‌زنی دوباره به ایران، مدعی شد که ریاض هیچگاه به تهران پیام خصوصی نداده است. 

وی که در نشستی در کنفرانس امنیتی مونیخ صحبت می‌کرد، گفت: «پیام ما به ایران همواره همان پیام‌های عمومی بوده است و هیچگاه به ایران پیام خصوصی‌ نداده‌ایم.»

وزیر خارجه سعودی با متهم کردن ایران به انجام حملات موشکی علیه تأسیسات نفتی عربستان و تسلیح انصارالله یمن، گفت: «پیام ما همواره به ایران این بوده است که هرگاه بپذیرند که رفتار منطقه‌ای آن‌ها از جمله شلیک موشک به ثبات در منطقه کمکی نمی‌کند، در آن صورت پتانسیل گفت‌وگو وجود خواهد داشت.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا حمله تابستان امسال به تأسیسات شرکت «آرامکو» محاسبات ریاض را تغییر داد، گفت آن حمله «بسیاری را مضطرب کرد، از این بابت که نشان داد ایران تا چه حد بی‌ملاحظه است و حاضر است بازار انرژی جهان، نه فقط عربستان سعودی را، هدف قرار دهد. ما بعد از آن حمله خواستار کاهش تنش شدیم، همانطور که پیش از آن خواهان کاهش تنش بودیم، بنابراین چیزی تغییر نکرد.»

وی با تکذیب وجود هرگونه تماس دیپلماتیکی با جمهوری اسلامی، مدعی شد که ایران تنها کشور غرب آسیا است که رفتارش به بروز بی‌ثباتی در منطقه منجر شده است. او افزود: «تا زمانی که به ریشه مسائل نپردازیم، گفت‌وگوها غیرسازنده است.»

وزیر خارجه سعودی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد حملات این کشور به یمن و گزارش‌های منتشرشده در مورد وجود گفت‌وگوهایی بین ریاض و صنعا، مدعی شد که عربستان سعودی از ابتدا خواهان دستیابی به یک راهکار سیاسی در یمن بوده است و عملیات در یمن را نیز با هدف پیشبرد منافع امنیت ملی خود آغاز کرده است.

وی وجود گفت‌وگوهایی با انصارالله را تأیید کرد و گفت با وجود خشونت‌هایی که وجود دارد، اکنون عرصه برای دستیابی به راهکار سیاسی در یمن، آماده‌تر از گذشته است.

او در ارتباط با موضع عربستان سعودی و آمریکا در قبال ایران، گفت: «در ارتباط با ایران، با واشنگتن اتفاق نظر داریم. ایالات متحده، مانند ما، خواهان درگیری نیست. اما در صورتی که منافعش مورد تهدید قرار گیرد، به آن پاسخ می‌دهد و ما نیز در صورتی که لازم باشد، اقدام می‌کنیم.»

فیصل بن فرحان افزود: «ایالات متحده به دنبال گفت‌وگو است، همانطور که دیدیم که رئیس‌جمهور ترامپ خواهان ملاقات با روحانی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود، اما [حسن] روحانی [رئیس‌جمهور ایران] این ملاقات را نپذیرفت.»

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی در کنسولگری سعودی در استانبول ترکیه، مدعی شد که ریاض گام‌های محکمی برای مجازات عاملان این قتل برداشته است. وی همچنین بدون آنکه از سوی «لیس دوست» خبرنگار بی‌بی‌سی و مجری این برنامه به چالش کشیده شود، بازداشت فعالان حقوق بشر در عربستان سعودی را امری منطبق بر قانون خواند و مدعی شد که این افراد قوانین عربستان را نقض کرده‌اند و باید بازداشت می‌شده‌اند.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش