پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۱ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۴۲۱۰
سیاست خارجی

جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی هنوز در ایران است/درخواست کشورهای مرتبط با هواپیمای اوکراینی

حادثه سقوط پرواز ۷۵۲ بوئینگ اوکراینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
جعبه سیاه» پرواز ناتمام ۷۵۲ تهران- کی‌یف متعلق به خطوط هواپیمایی اوکراین هنوز به مرحله بازخوانی اطللاعات نرسیده است و مشخص نیست قرار است در کدام «لابراتور بین‌المللی» یا با کمک کدام تجهیزات ارسالی در «ایران» بازخوانی شود.

اکنون بیش از ۴۰ روز از حادثه سقوط پرواز ۷۵۲ بوئینگ اوکراینی در اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) می‌گذرد اما هنوز پرسش‌های زیادی از نحوه سقوط این پرواز بی‌جواب مانده است که تنها با بازخوانی جعبه سیاه این هواپیما امکان پذیر می‌شود.

مطابق قوانین و پروتکل‌های بین‌المللی، اوکراین به عنوان کشور محل ثبت و بهره‌بردار هواپیما، آمریکا به عنوان کشور سازنده هواپیما و فرانسه به‌عنوان سازنده موتور، افغانستان، سوئد و کانادا به عنوان کشورهایی که اتباع آنها در این هواپیما بودند می‌توانند در فرایند بازخوانی جعبه سیاه و بررسی پرونده سقوط حضور داشته باشند.

ایران نیز به عنوان کشوری که سانحه سقوط در آن رخ داده است با کمک کمیسیون بررسی سوانح هوایی خود مسوول بررسی سانحه است.

اکنون جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی در ایران است و با اینکه سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده است که توانایی بازخوانی جعبه سیاه این هواپیما را به دلیل مدرن بودن مدل هواپیما ندارد اما از طرف جامعه بین‌المللی نیز کمکی برای انتقال تجهیزات به ایران و بررسی آن در لابراتور فرودگاه مهرآباد دریافت نکرده است.

این سازمان در گزارش آخر خود تاکید داشت که «اگر لوازم و تجهیزات جانبی فراهم شود، با صرف مدت زمانی کوتاه می‌توان بازسازی و تخلیه اطلاعات را انجام داد اما در همین گزارش خبر داد که با وجود ارائه فهرست لوازم مورد نیاز برای انتقال به ایران از لابراتوارهای بررسی سوانح کشورهای فرانسه و آمریکا این کشورها نسبت به انتقال تجهیزات به کشور تاکنون پاسخ مثبتی نداده‌اند.

تحریم‌های آمریکا علیه صنعت هوانوردی ایران که بارها مورد شکایت ایران قرار گرفته است مانعی بزرگ در ارسال تجهیزات بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای مدرن بوئینگ است اما تلاش سازمان هواپیمایی و وزارت امور خارجه خرید تجهیزات از بوئینگ است و به همین دلیل تاکنون مذاکرات چندباره ای از طرف وزیران کشورهای مرتبط برای دستیبابی ایران به این تجهیزات انجام شده است.

البته ارسال جعبه سیاه هواپیما از طرف ایران به کشوری دیگر سابقه‌دار است و این فرانسوی‌ها بودند که جعبه  سیاه هواپیمایی بوئینگ ۷۲۷ ایران ایر را که در سال ۸۹ در اطراف ارومیه سقوط کرد بازخوانی کردند.

«رضا جعفرزاده» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری امروز (یکشنبه) در گفت ‌و گو با ایرنا در خصوص آخرین وضعیت بررسی جعبه سیاه هواپیما اوکراینی، گفت: اطلاعات جدید درباره بررسی جعبه سیاه هواپیما در آینده اعلام خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کشورهای دخیل در ماجرا تجهیزات بازخوانی جعبه سیاه هواپیما را به ایران ارسال کرده‌اند یا اینکه ایران توانسته این تکنولوژی را از بوئینگ به عنوان شرکت سازنده هواپیما خریداری کند، گفت:هیچ پاسخی فعلا برای این سوالات نداریم اما درباره تصمیم‌گیری نهایی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

کانادایی ها پیش‌تر اعلام کرده بودند که فرانسه از جمله معدود کشورهایی است که توانایی بازخوانی اطلاعات جعبه سیاه این هواپیما را دارد اما بر اساس اطلاعات یک منبع آگاه به ایرنا «تاکنون هیچگونه تجهیزاتی برای خواندن جعبه سیاه به ایران منتقل نشده است».

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در حاشیه نشست کنفرانس امنیتی مونیخ در جلسه وزیران خارجه کشورهای مرتبط با سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی شرکت کرد و ضمن تبادل نظر درباره چگونگی پیگیری ابعاد حقوقی و فنی موضوع، بر مسوولیت‌پذیری ایران در این زمینه و همچنین لزوم پرهیز از سیاسی شدن مساله تاکید کرد.

ظریف همچنین از آمادگی ایران برای همکاری با اوکراین به منظور انجام تحقیقات و حل و فصل حقوقی مساله تاکید کرد.

درخواست کشورهای مرتبط با هواپیمای اوکراینی: ایران جعبه‌های سیاه را به کشور ثالث تحویل دهد

نمایندگان کشورهای مرتبط با سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی، خواستار تحویل هرچه زودتر جعبه‌های سیاه این هواپیما به کشور ثالث شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، وزیران امورخارجه کشورهای مرتبط با سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی که اتباعشان در این حادثه جان خود را از دست دادند، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ نشستی برگزار کردند و در پایان با انتشار بیانیه‌ای از دولت ایران خواستند که جعبه سیاه هواپیما را هرچه زودتر به کشورش ثالث تحویل دهد.

در این نشست وزیران امور خارجه کانادا، اوکراین، سوئد و افغانستان و یکی از معاونان وزارت امور خارجه انگلیس به همراه محمدجواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی ایران شرکت داشتند.

نمایندگان این پنج کشور در پایان نشست خود با انتشار بیانیه‌ای از دولت ایران خواستند که به مسئولیت بین‌المللی عمل کند و هرچه زودتر جعبه‌های سیاه هواپیمای اوکراینی را برای بازیافت اطلاعات آن به کشوری ثالث تحویل دهد.

وزیر امورخارجه کانادا که بیانیه پنج کشور را برای خبرنگاران قرائت کرد، بر لزوم همکاری ایران برای انجام تحقیقات کامل درباره سانحه هواپیمای مسافری طبق معاهده هوانوردی غیرنظامی بین‌المللی تأکید کرد.

وی همچنین یادآور شد که نمایندگان پنج کشور شرکت‌کننده در نشست روز شنبه با محمدجواد ظریف نیز گفت‌وگوی مختصری داشته و در این گفت‌وگو بر شفافیت و مسئولیت‌پذیری کامل از سوی ایران تأکید کرده‌اند.

وزیر امورخارجه اوکراین نیز روز شنبه اعلام کرد که کشورش در حال تصمیم‌گیری با ایران بر سر محل رمزگشایی جعبه‌های سیاه هواپیمای اوکراینی است که چند هفته پیش در آسمان ایران در نتیجه خطای انسانی و به اشتباه هدف قرار گرفت.

وادیم پریستایکو وزیر امورخارجه اوکراین اظهار داشت: ما در حال حاضر با ایرانی‌ها در حال تصمیم‌گیری بر سر این هستیم که در چه محل خاصی و با کمک کدام یک از شرکای‌مان این کار انجام شود. می‌دانید که فرانسه به عنوان محلی پیشنهادی مطرح است.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش