به گزارش «لورنس نورمن» خبرنگار ارشد والاستریت ژورنال، آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه بیانیهای درباره حادثه روز گذشته در سایت هستهای نطنز منتشر کرد که در آن آمده است: آژانس بینالمللی انرژی اتمی اوایل روز پنجشنبه از طریق ایران از یک آتش سوزی در ساختمانی در مجتمع غنیسازی اورانیوم نطنز با خبر شد.
این بیانیه در ادامه افزود: ایران همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی را آگاه ساخت که این آتش سوزی خاموش شده و در این ساختمان هیچ مواد هستهای یا رادیواکتیوی وجود نداشته است. ایران گفت که علت این حادثه مشخص نیست و افزود که هیچ خسارت جانی یا آلودگی رادیواکتیوی به بار نیامده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیه خود همچنین تاکید کرد سایت هستهای نطنز تحت پادمانهای این آژانس، اعم از راستیآزماییهای پادمانی و راستیآزمایی و نظارت مربوط به برجام قرار دارد.
آژانس همچنین افزود: آژانس تایید میکند که در زمان [حادثه] هیچ یک از بازرسان پادمانی آژانس در آنجا حاضر نبودهاند و محل وقوع حادثه حاوی مواد هستهای نیست. آژانس با مقامهای مربوطه در ایران در ارتباط بوده تا اطمینان حاصل کند که [این حادثه] تاثیری بر فعالیتهای راستیآزمایی پادمانی آن که انتظار میرود همچون گذشته ادامه یابد، نداشته است. بازرسان آژانس به صورت مرتب در نطنز حضور مییابند.
نورمن همچنین در ادامه این خبر که در حساب رسمی خود در توییتر منتشر کرد، گفت باخبر شده که بازرسان آژانس روز شنبه در سایت هستهای نطنز حضور خواهند یافت.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران:از مصرف داروهای مکمل ید به بهانه حادثه نطنز خودداری کنيد
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: در حادثه نطنز هیچ ماده رادیواکتیوی منتشر نشده است و مردم به هیچ عنوان به صورت خودسرانه به دنبال تهیه داروی ضدرادیواکتیو نباشند.
دکتر فاطمی در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: متاسفانه به دنبال حادثه انفجاری که در نطنز رخ داد ، در فضای مجازی مطالبی غیرواقع در خصوص منتشر شدن مواد رادیواکتیو منتشر شده که موجب مراجعه غیرضروری و غیرعلمی مردم به داروخانه های اصفهان شده است
.
وی گفت: به هیچ عنوان داروی ضد اشعه ای وجود ندارد و اگر دارویی بنا به توصیه پزشکی خاصیت ضدرادیواکتیوی دارد تنها از خانواده داروی پتاسیم یدایت به میزان ۱۳۰ میلی گرم است.
فاطمی با اشاره به اینکه این دارو نیز تنها در موارد خاص به منظور پیشگیری از تهاجم سرطان تیروئید به سایر بافت های بدن استفاده می شود ، گفت: این دارو نیز به علت مصرف خاص در بیماران سرطانی در اختیار همه داروخانه ها قرار ندارد.
وی افزود: ید طبیعی موجود در داروی پتاسیم یدایت مانع از اثر سرطان بر سایر بافت ها و جذب رادیواکتیو می شود.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران با بیان این که در حادثه نطنز بر اساس آنجه مراجع رسمی اعلام کردند هیچ انفجاری در قسمت مواد هسته ای رخ نداده است ، افزود: برخی از مردم با نگرانی به داروخانه ها در استان اصفهان مراجعه می کنند در حالی که فرآورده های ید و مکمل غذایی ید (یدوفولیک) ید پایینی دارند که اثر حفاظتی در برابر رادیواکتیو ندارند.
وی گفت: بعضی به دنبال سوء استفاده از شرایط پیش آمده مردم را به تهیه ید و مکمل های ید تشویق می کنند که هیچ تاثیری در جلوگیری از جذب مواد رادیواکتیو در بدن ندارد.
فاطمی با اشاره به این که مردم به داروخانه ها مراجعه غیرضروری نکنند، ادامه داد: در سایت نطنز در قسمت مونتاژ سانتیریفیوژ انفجاری رخ داده اما هیچ اشعه ای منتشر نشده است.
وی گفت: حتی داروی پتاسیم یدایت عوارض گوارشی شدید به همراه عوارض پوستی و دارویی دارد و مردم اصلا به دنبال مصرف خودسرانه ید نباشند زیرا ید غیراز غده تیروئید از هیچ قسمت بدن در برابر پرتو محافظت نمی کند.
- 15
- 5