دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۳ - ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۹۷۱
سیاست خارجی

افشای یک سند محرمانه آمریکا؛

ایران چگونه از نپال برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرد؟

دور زدن تحریم‌های آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
گزارش‌های تحقیقاتی منتشر شده از نپال نشان می‌دهد که تعدادی از شرکت‌ها و بانک‌های نپالی در دور زدن تحریم‌های آمریکا، بخصوص تحریم‌هایی که درباره تجارت با ایران و چین وضع شده، مشارکت داشته‌اند.

به گزارش «پارسینه» به نقل از ایندپیندنت، «خبرگزاری آنی» گزارشی را منتشر کرده که بر اساس آن گفته می‌شود برخی از بانک‌ها و شرکت‌ها در نپال در انتقال پولی که احتمالا از خارج از این کشور آمده مشارکت داشته‌اند.

این تحقیق توسط مرکز روزنامه نگاری تحقیقی نپال (CIJ)، کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه نگاران تحقیقی (ICIJ) و رسانه دیجیتال BuzzFeed انجام گرفته‌است.

بر اساس یک سند بسیار محرمانه که از سوی «شبکه اجرای جرایم مالی» (نهاد دولتی که سیستم معاملات مالی در ایالات‌متحده را رصد می‌کند) تهیه شده، این گزارش تحقیقاتی «پرونده‌های FinCEN» نام گرفته‌است.

بر اساس این گزارش، در بازه زمانی دسامبر ۲۰۰۶ تا مارس ۲۰۱۷ تعداد ۹ بانک و ۱۰ شرکت، و هم‌چنین افراد مختلفی در نپال  وجوهی مشکوک را به نام تجارت مرزی ارسال و دریافت کرده‌اند.

این گزارش ۲۵ صفحه‌ای حاکی از آن است که ۱۰ شرکت و بانک نپالی به طور مستقیم در ارسال و دریافت پول مشارکت داشته‌اند: «این تحقیق نشان می‌دهد که برخی از نهاد‌های تجاری نپالی با قاچاق بین‌المللی طلا، عتیقه‌جات، قیر و تجهیزات مخابراتی در ارتباط هستند. بانک استاندارد چارتر، بانک پرایم کامرشیال، بانک کاتماندو، بانک نپال اینوستمنت، بانک اورست، بانک مگا، بانک هیمالیایی، بانک توسعه اپکس دولوپمنت کاسکی و بانک نپال بنگلادش در فهرست بانک‌هایی هستند که در انتقال پول مشکوک مشارکت دارند.»

بر اساس این گزارش، گفته می‌شود که مبلغی حدود ۲۹۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار در مدت ۱۱ سال از طریق این بانک‌ها و شرکت‌ها مبادله شده است.

در میان شرکت‌هایی که در این گزارش از آن‌ها نام برده شده، شرکت‌ّهای خصوصی برادران رائونیار و شرکت تاجران سوب‌ها شامبرید مستقر در منطقه پارسا در نپال معاملات مشکوکی را از طریق یک شرکت مستقر در دبی به نام «کایت اینترنشنال اف زد ئی» (Kite International FZE) انجام داده‌اند.  

تجارت اصلی آن‌ها واردات و صادرات فرآورده‌های نفتی از جمله قیر، روغن موتور وسایل نقلیه، روان کننده‌ها و روغن فرآوری لاستیک است.

در این گزارش آمده‌است: «از طریق این شرکت‌های مشکوک، خانواده رائونیار پول مشکوکی را به نام واردات و صادرات قیر و فرآورده‌های نفتی در نپال انتقال داده است. برادران رائونیار و شرکت تاجران سوب‌ها شامبرید چندین بار در بانک استاندارد چارترد کاتماندو، در بازه زمانی ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۰ تا ۴ سپتامبر ۲۰۱۴ ال‌سی باز کرده‌اند. در این دوره چهار ساله، این دو شرکت ۷۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار آمریکا به کشور‌های مختلف ارسال کرده‌اند.»

در ادامه این گزارش به اطلاعات حساسی درباره این شرکت‌ها اشاره شده‌است. شرکت رائونیار کالا‌هایی را از ایران که تحت تحریم ایالات متحده است وارد کرده. با این حال، اسناد جعلی ارایه شده که نشان می‌داده کالا‌ها از دبی وارد شده‌اند.

نارایانجی رائونیار، یکی از مدیران شرکت‌های خانوادگی رائونیار به رسانه‌های نپالی گفته که این شرکت‌ها ۵-۴ سال پیش بسته شده‌اند.

این گزارش تحقیقاتی همچنین افزوده‌است که شرکتی به‌نام «زد تی ئی» (ZTE) که یکی از شرکت‌های بزرگ تامین وسایل مخابراتی در نپال است، به مدت سه سال و چهار ماه، از ۴ نوامبر ۲۰۱۳ تا ۲۷ فوریه ۲۰۱۷ در این تجارت مشکوک فعالیت می‌کرده است. این شرکت تجهیزات مخابراتی را از ایالات‌متحده خریده و گفته می‌شود که به ایران فروخته است.  

این معامله مدتی پس از زلزله شدید رخ داده است. پس از زلزله، نپال باید برج مخابراتی «اِن سل» را بازسازی می‌کرد و نیازمند واردات تجهیزات مخابراتی بود.

«زد تی ئی» در این خصوص پاسخی به رسانه‌ها نداده است.

کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی همچنین اسناد دیگری را به دست آورده است که نشان می دهند بانک استاندارد چارتر بریتانیا صدها میلیون دلار تراکنش مالی برای شرکت‌هایی که قصد دور زدن تحریم‌های ایران را داشتند، انجام داده است.

در بخشی از این اسناد آمده است که طی یک دهه، استاندارد چارتر به جا‌به‌جایی بیش از ۲۵۰میلیارد دلار برای شرکت‌های نزدیک به ایران کمک کرده و بابت آن نیز صدها میلیون دلار کارمزد دریافت کرده است.

دویچه بانک آلمان نیز در میان متهمان قرار دارد. در این گزارش گفته شد که این بانک به مشتریان ایرانی خود در سراسر جهان توصیه کرده تا پیام‌های پرداخت خود را کدگذاری کنند تا قابل ردیابی نباشد. این ترفند در سال ۲۰۱۱ آشکار شد و مشخص شد که دویچه بانک طی سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۶، در انتقال بیش از ۱۱ میلیارد دلار برای ایران و سوریه دست داشته است. در پی افشای این ماجرا، دویچه بانک پذیرفت تا ۲۵۸میلیون دلار بپردازد و کارمندانی که در پروسه دور زدن تحریم‌ها دست داشتند را اخراج کند.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش