«بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی «باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، ترور شهید «محسن فخری زاده» دانشمند هستهای ایران را اقدامی هولناک و با هدف تضعیف دیپلماسی توصیف کرد.
وی در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، در خصوص ترور دانشمند هستهای ایران نوشت: «این اقدامی هولناک با هدف تضعیف دیپلماسی میان دولت آینده آمریکا و ایران است. زمان آن رسیده است که تشدید بیوقفه (تنشها) متوقف شود».
ترور شهید فخری زاده تاکنون واکنشهای منفی زیادی را در جامعه بینالملل و حتی در داخل آمریکا به همراه داشته است به طوریکه «جان برنان» رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا»، آن را اقدامی بیپروا و مجرمانه توصیف کرد.
وی در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: «این اقدامی بسیار بی پروا و مجرمانه بود. این اقدام خطر تلافی مرگبار و دور جدیدی از درگیری منطقهای را بوجود میآورد. برای سران ایران عاقلانه است که منتظر بازگشت رهبری آمریکایی مسئولیت پذیر در عرصه جهانی بوده و در مقابل اصرار برای واکنش علیه عاملان این حادثه مقاومت کنند» .
«کریس مورفی» سناتور دموکرات ایالت کنتیکت نیز در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، ضمن انتقاد از این اقدام تروریستی تأکید کرد که ترور فخریزاده به امنتر شدن آمریکا و رژیم صهیونیستی و جهان نمیکند.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز روز گذشته در گزارشی به نقل از مقامهای اطلاعاتی نوشت که رژیم صهیونیستی پشت پرده ترور شهید فخری زاده بوده است .
واکنش گزارشگر ویژه سازمان ملل به ترور فخریزاده: یک قتل هدف دار برون مرزی، تخطی از حقوق بشر است
گزارشگر ویژه سازمان ملل با تلقی کردن ترور محسن فخری زاده به عنوان «یک قتل هدف دار برون مرزی و در یک درگیری مسلحانه» آن را تخطی از حقوق بشر دانست.
به گزارش ایسنا، اگنس کالامار گزارشگر ویژه سازمان ملل در پی ترور روز گذشته محسن فخری زاده دانشمند برجسته ایرانی در صفحه توییترش نوشت: هنوز سوال های بسیاری درباره جریانات کشتن محسن فخری زاده، دانشمند ارشد ایران وجود دارد. هنوز هیچ عامل دولتی یا غیردولتی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته اند.
کالامار در ادامه نوشت: اما به یاد داشته باشیم که یک قتل هدف دار برون مرزی و با یک درگیری مسلحانه تخطی از حقوق بشر بین المللی است که با زور جان کسی را گرفتن را منع می کند و تخطی از منشور سازمان ملل است که اعمال زور برون مرزی در مواقع صلح را منع می کند.
او افزود: کشورهایی که به اقداماتی خصومت آمیز مبادرت کنند که به گرفتن جان کسی منجر شود، به صورت بالفعل تعهداتشان در معاهده ها را نقض کرده اند. کشورهایی که نمی توانند اقداماتی مسئولانه برای حل کردن مناقشه های بین المللی شان از طریق صلح آمیز انجام دهند، نمی توانند به تعهدات مثبتشان برای اطمینان حاصل کردن از حق زندگی پایبند باشند.
- 11
- 6